Aconite (Akonikum)

Erittäin myrkyllinen kasvi. Tunnetaan myös nimillä Ukonhattu ja Kasviarsenikki.

Ageing Potion (Vanhetusliemi)

Vaikuttaa juoman nauttijaan vanhentavasti. Mitä enemmän vanhetuslientä juo, sitä enemmän vanhenee. Fred, George ja Lee Jordan yrittivät huijata ikälinjaa nauttimalla kaikki pisaran lientä - huonolla menestyksellä.

Amortentia (Amortentia)

Maailman voimakkain lemmenjuoma. Juoman tunnistaa sen helmiäismäisestä hohteesta sekä höyrystä joka kohoaa tunnusomaisin spiraalein. Juoman haju on jokaiselle erilainen riippuen siitä, mikä ketäkin viehättää.

Armadillo bile (Vyötiäisen sappi)

Vyötiäisen sappea käytetään aineosana älynteroitusjuomassa.

Asphodel (Suolilja)

Jauhettua suoliljan juurta käytetään elävien kuolleiden juoman aineosana. Suolilja mainitaan kirjassa Tuhat taikayrttiä ja -sientä.

Babbling Beverage (Lörpötyslitku)

Lörpötyslitku saa juojansa puhumaan puutaheinää.

Baruffio's Brain Elixer (Baruffion aivoeliksiiri)

Baruffion aivoeliksiirin väitetään parantavan V.I.P. -kokeiden tulosta.

Bezoar (Besoaari)

Kivi, joka saadaan vuohen vatsasta. Besoaari pelastaa useimmilta myrkyiltä.

Bubotuber (Pollomuhku)

Rumia kasveja jotka näyttävät mustilta jättiläisetanoilta. kasvissa on useita kiiltäviä patteja, jotka sisältävät paksua kellanvihreää nestettä - pollomuhkun mätää. Pollomuhkun mätä haisee bensiiniltä ja tekee laimentamattomana hassuja iholle. Mätä on erinomainen parannuskeino sitkeimpiin aknetapauksiin.

Bulbadox Powder (Pakkulaxpulveri)

Pakkulaxpulveri aiheuttaa iholle joutuessaan paiseita.

Confusing and Befuddlement Draughts (Sekaannus -ja häkellysjuomat)

Sekaannus -ja häkellysjuomat aiheuttavat nimensä mukaisesti sekaannusta. Harryn lukemassa taikajuomakirjassa kerrotaan rohtokuirimon, liperin ja siankärsämön olevan kasveja, jotka ovat «erittäinkin tehokkaita aiwojen tulehduksiin, ja niitä siksi käytetäänkin runsaasti sekaannus- ja häkellysjuomiin, milloin velho hanakasi ilmentää kiiwautta ja holtittomuutta…»

Confusing Concoction (Sekavuussekoitus)
Deflating Draught (Kutistusjuoma)

Kutistusjuoman avulla voi kumota turvotusliuoksen vaikutuksen.

Devil's Snare (Pirunnuora)

Pirunnuora on köynnösmäinen ja vaarallinen kasvi. Se kietoo käärmemäisiä kärhiään varomattoman uhrin ympärille kohtalokkain seurauksin. Mitä enemmän uhri rimpuilee vastaan, sitä tiukemmin kasvi kietoutuu tämän ympärille, kunnes uhrilta loppuu henki. Professori Verson mukaan pirunnuora pitää pimeästä ja kosteasta. Tulen lähellä kasvi käpristyy etäämmäs sen valosta ja lämmöstä.

Dittany (Mäkimeirami)
Doxycide (Hutsumyrkky)

Hutsumyrkkyä käytetään lamaannuttamaan hutsuja, jolloin ne on helppo poistaa talosta. Hutsumyrkky on mustaa, suihkepulloissa olevaa nestettä. Pullon ohjeen mukaan yksi reilu suihkaus riittää lamaannuttamaan hutsun. Sumuttaessa on muistettava suojata nenä ja suu kankaalla.

Dr. Ubbly's Oblivious Unction (Tri Uinun Unhoitussalva)

Salvaa, jota matami Pomfrey hieroi paksuja kerroksia Ronin käsivarsissa oleviin syviin juoviin parantaakseen ne. Jäljet olivat syntyneet Taikaministeriön salaperäisyyksien osastolla, kun joukko eriskummallisia aivoja oli pusertanut Ronin käsivarsia lonkeroillaan. Matami Pomfreyn mukaan ajatuksista voi tulla syvemmät arvet kuin lähes mistään muusta.

Draught of Peace (Rauhanjuoma)

Liemi, joka tyynnyttää ahdistuksen ja lientää levottomuuden. Rauhanjuoman valmistusta opetetaan viidentenä kouluvuotena ja sitä kysytään usein V.I.P. -tutkinnossa. Juoman tekeminen on vaativaa, koska jos aineosat punnitaan väärin, liemen juoja saattaa vajota sikeään ja kenties peruuttamattomaan uneen. Rauhanjuoman valmistuksessa käytetään mm. jauhettua kuukiveä ja jouluruusu -uutetta.

Draught of the Living Death (Elävien kuolleiden juoma)

Elävien kuolleiden juoma on erittäin vahva unijuoma. Juoman hauduttaminen opetetaan Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjassa sivulta kymmenen alkaen. Juoman valmistaminen on mutkikasta ja sen hauduttaminen synnyttää sinertävän höyryn. Valmistuksen puolivälissä juoman olisi oltava tasaista mustaherukanväristä nestettä ja seuraavassa vaiheessa vaalean lilaa. Jos juoma on haudutettu oikein, se on vedenkirkasta.

Elixir of Life (Elämän eliksiiri)

Eliksiiri, joka tekee juojastaan kuolemattoman. Eliksiiriä tuotetaan viisasten kivestä. Nicolas Flamel, viisasten kiven ainoa nykyaikana tunnettu omistaja eli vaimonsa Perenellen kanssa yli kuusisataaviisikymmentä vuotiaiksi. Voldemort - joka halusi kuolemattomuutta - yritti saada viisasten kiven haltuunsa valmistaakseen eliksiiriä ja noustakseen siten pahaisesta henkiolennosta takaisin fyysiseen ruumiiseensa. Dumbledoren mukaan eliksiiriä on juotava säännöllisesti koko ikuisuuden ajan, jotta kuolemattomuus säilyy.

Essence of Dittany (Mäkimeiramiuute)
Everlasting Elixirs (Ikieliksiirit)

Ikieliksiireistä ei tiedetä muuta kuin se, että niitä käsiteltiin kuudentena oppivuotena taikajuomien tunneilla. Harry käytti apunaan taikajuomien valmistusta edistyneille -kirjaa, sekä tulkitsi prinssin hyödyllisiä lisäyksiä, tehdessään muistiinpanoja ikieliksiireistä.

Felix Felicis (Felix felicis)

Felix felicis on kullanvärinen juoma, joka tuo onnea. Jos juoma on haudutettu oikein, sen nauttijan kaikki pyrkimykset tuntuvat onnistuvan, kunnes juoman vaikutus kuluu pois. Juoma on mutkikas valmistaa ja on epäonnistuessaan tuhoisa. Liiaksi nautittuna Felix felicis aiheuttaa huikentelevaisuutta, holtittomuutta ja vaarallista ylivarmuutta. Suurina annoksina se on erittäin myrkyllistä. Felix felicis on kielletty järjestetyissä kilpailutilanteissa, kuten urheilutapahtumissa, kokeissa ja vaaleissa.

Gillyweed (Kidusruoho)

Kirjassa «Välimeren taikavesikasvit ja niiden ominaisuudet» mainittu taikavesikasvi, jota syömällä on mahdollista hengittää veden alla. Se kasvattaa syöjälle kidukset ja räpylät. Harry käytti Dobbyltä saamaansa kidusruohoa kolmivelhoturnajaisten toisessa koetuksessa sukeltaessaan järveen.

Golpalott's Third Law (Golpalottin kolmas laki)

Golpalottin kolmannen lain mukaan sekoitetun myrkyn vastalääke on suurempi kuin kunkin erillisen ainesosan vastalääkkeiden summa. Golpalottin kolmas laki selitetään Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjassa vastalääkkeistä kertovassa luvussa.

Gurdyroot (Tiivijuuri)

Tiivijuuri on vihreältä sipulilta näyttävä juuri, joka Lunan mukaan on näppärä, jos haluaa torjua nielekseviä limppejä.

Hair-Raising Potion (Hiustennostatusliemi)

Liemen vaikutusta ei tiedetä. Tiedetään kuitenkin, että sen valmistukseen käytetään rotanhäntiä. Toisena lukuvuotena Ron harmitteli, ettei ollut kysynyt Hermionelta kuinka monta rotanhäntää liemeen käytetään.