Accio (Tulejo)

Tulejo on kutsuloitsu, jonka sanomalla saa esineen tulemaan luokseen.

Age Line, The (Ikälinja)

Dumbledore asetti ikälinjan Liekehtivän pikarin ympärille estääkseen alle 17-vuotiaita ilmoittautumasta kilpailijoiksi Kolmivelho turnajaisiin.

Aguamenti (Aquatulio)

Loitsu saa veden suihkuamaan taikasauvan päästä. Harry ja Hagrid käyttivät aquatulio -loitsua sammuttaakseen Hagridin mökin.

Alohomora (Alohomora)

Alohomora -loitsu avaa lukitun oven, ikkunan tai portin, yms. Loitsu ei toimi, jos kohde on lumottu niin, että sitä ei voi loitsulla avata. Esimerkiksi Tylypahkan portin munalukko on loihdittu Dumbledoren toimesta, eikä loitsu siihen tehoa.

Anapneo (Anapneo)

Loitsu, joka poistaa tukokset henkitorvesta. Horatius Kuhnusarvio käytti Anapneo -loitsua Marcus Belbyyn poistaakseen fasaanin liha tukoksen hänen henkitorvestaan.

Aparecium (Näkyvillium)

Loitsu, joka tekee näkymättömän musteen näkyväksi.

Apparition (Ilmiintyminen)

Ilmiintyminen on noitien ja velhojen tapa siirtyä paikasta toiseen. Ilmiintymisessä kaikkoontuu yhdestä paikasta ja ilmestyy melkein siinä samassa toiseen. Tylypahkassa on tavallisesti mahdoton ilmiintyä tai kaikkoontua. Kotitonttujen taikuus on kuitenkin erilaista kuin velhojen ja noitien, joten ne pystyvät ilmiintymään ja kaikkoontumaan Tylypahkassa.

Atmospheric Charm (Atmosfääriloitsu)
Avada Kedavra (Avada Kedavra)

Tappokirous, joka aiheuttaa välittömän kuoleman. Kirousta ei voi torjua, eikä siihen ole vastakirousta. Avada Kedavra on yksi kolmesta anteeksiantamattomasta kirouksesta ja jos sen langettaa toiseen ihmiseen, saa elinkautisen rangaistuksen Azkabanin velhovankilassa. Ainoa joka on selvinnyt kirouksesta, on Harry Potter. Hänen äitinsä rakkaus sai kirouksen kimpoamaan takaisin sen loitsijaan, Voldemortiin.

Avis (Lenne)

Loitsu saa taikasauvan kärjestä lennähtämään visertäviä lintuja.

Babbling Curse (Höpötyskirous)

Kirouksen vaikutusta ei ole kirjoissa mainittu, mutta sen nimen perusteella voidaan olettaa, että se saa kirouksen kohteen höpöttämään.

Banishing Charm (Karkoitusloitsu)

Karkoitusloitsu on kutsuloitsun vastakohta.

Bat-Bogey Hex (Lepakonräkäherja)

Tämä herja saa aikaan uhrin pään ympärille räkiviä lepakoita. Ginny Weasley on erityisen taitava loitsimaan lepakonräkäherjan.

Blasting Curse (Räjäytyskirous)
Bubble-head Charm (Kuplapääloitsu)

Kuplapääloitsu luo ilmakuplan pään ympärille

Caterwauling Charm (Mouruloitsu)
Cave Imunicium (Varoitu vihulium)
Cheering Charm (Hilpeytysloitsu)

Hilpeytysloitsun avulla saa kohteen hyvin tyytyväiseksi ja hymyilemään. Hilpeytysloitsu liioiteltuna saa kohteessa aikaan hysteerisen naurukohtauksen. Loitsua opeteltiin Harryn kolmantena oppivuotena ja sitä kysyttiin V.I.P -kokeissa.

Colloportus (Umpiovius)

Loitsu joka sinetöi oven kiinni. Harry ja Hermione käyttivät loitsua ja sulkivat takanaan useita ovia paetessaan kuolonsyöjiä Taikaministeriön salaisuuksien osastolla. Ei ole varmaa voiko Umpiovius -loitsulla sinetöidyt ovet avata Alohomora -loitsun avulla, koska kuolonsyöjät joutuivat etsimään muita reittejä heidän luokseen, eivätkä turvautuneet Alohomora -loitsuun.

Confringo (Ruhjoo)
Confundo (Hämäyty)

Loitsu, joka saa loitsitun henkilön hämääntymään ja hieman sekavaksi.

Confundus Charm (Hämäytysloitsu)

Hämäytysloitsu nimensä mukaisesti hämää uhria.

Conjunctivitis Curse (Sidekalvontulehduskirous)

Kirous aiheuttaa kohteelle sidekalvontulehduksen ja vaikuttaa siten tämän näkökykyyn.

Cruciatus Curse (Kidutuskirous)

Kidutuskirous on yksi anteeksiantamattomista kirouksista. Loitsun avulla kidutetaan uhria ja aiheutetaan sietämätöntä tuskaa. Pitkäaikainen altistus kidutuskiroukselle saattaa aiheuttaa mielisairauden. Kidutuskirous tehdään lausumalla «kidutu».

Crucio (Kidutu)

Kidutuskirous, joka aiheuttaa sietämätöntä tuskaa. Pitkäaikainen altistus saattaa aiheuttaa mielisairauden. Yksi anteeksiantamattomista kirouksista.

Curse of the Bogies (Mörkökirous)
Cushioning Charm (Pehmustusloitsu)

Elliot Krautiolan vuonna 1820 keksimä loitsu, jonka seurauksena luudanvarsista tuli huomattavasti mukavampia istua. Loitsu luo eräänlaisen näkymättömän tyynyn luudanvarteen.

Daydream Charm (Päiväuniloitsu)

Patentoitu päiväuniloitsu on Weasleyn Welhowitsien tuote, jota kaksoset myivät liikkeessään viistokujalla. Loitsu saa aikaan todentuntuisen päiväunen ja sen kesto on puoli tuntia. Loitsun sivuvaikutuksiin kuuluu poissaoleva ilme ja vähäinen kuolaaminen. Loitsua ei myydä alle kuusitoistavuotiaille.

  • Päiväuniloitsun mainoksessa oli komea nuorukainen ja haltioitunut tyttö merirosvolaivan kannella.
  • Hermionen mukaan loitsu oli harvinaislaatuista taikuutta ja sai siitä hyvästä yhden ilmaiseksi.
Defodio (Kaivous)
Deletrius (Poistuus)

Loitsu poistaa varhenna loitsus -loitsulla esiin saadun taian haamun.

Densaugeo (Hammasiso)

Loitsu, joka saa uhrin hampaat kasvamaan jättikokoisiksi. Hermioneen osunut loitsu sai hänet näyttämään majavalta. Hänen etuhampaansa kasvoivat yli leuan, aina kaulukseen asti, ennen kuin hänet vietiin sairaalasiipeen.

Deprimo (Aleus)
Descendo (Alasjo)

Loitsu saa kohteen alenemaan.

Diffindo (Hajothus)

Loitsu, jonka lausumalla voi hajottaa esineen osiin. Harry käytti loitsua irroittaakseen kannet molemmista Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjoistaan, jonka jälkeen hän vaihtoi kannet ja käytti entistus -loitsua kiinnittääkseen kannet takaisin kirjoihin.

Disapparate (Kaikkoontua)

Ilmiintymisen vastakohta. Ilmiintyessä jonnekin, kaikkoontuu lähtöpisteestä. Tylypahkassa on tavallisesti mahdoton ilmiintyä tai kaikkoontua. Kotitonttujen taikuus on kuitenkin erilaista kuin velhojen ja noitien, joten ne pystyvät ilmiintymään ja kaikkoontumaan Tylypahkan alueella.

Disarming Charm (Aseistariisuntaloitsu)

Aseistariisuntaloitsu riisuu nimensä mukaisesti vastustajan aseista. Katso Karkotaseet.

Disillusionment Charm (Harhaututusloitsu)

Loitsu saa kohteen omaksumaan ympäristön värin ja pintarakenteen. Kohde ei tule näkymättömäksi vaan sulautuu ympäristöön kameleontin tavoin.

Dissendium (Halkhios)

Napauttamalla kolmannen kerroksen pääkäytävällä sijaitsevaa yksisilmäistä noitaa esittävää patsasta taikasauvalla ja lausumalla halkhios -loitsun ääneen, saa patsasta kuvaavan noidan kyttyrän avautumaan juuri sen verran, että hoikka henkilö pääsee siitä kulkemaan.Halkeaman kautta pääsee hyvin kapeaan, matalaan ja maalattiaisen tunneliin, joka johtaa Tylyahossa sijaitsevaan Hunajaherttuan kellariin. Harry oppi loitsun kelmien kartasta: Häntä esittävän täplän viereen ilmestyi pikkuruinen puhekupla, jossa luki «Halkhios».

Drought Charm (Kuivutusloitsu)

Kuivutusloitsun avulla voi kuivattaa lammikoita ja lampia. Loitsu ei ole kuitenkaan niin tehokas, että sen avulla voisi kuivata kokonaisia järviä.

Duro (Kovethus)
Engorgement Charm (Ahmintaloitsu / Ahmattiloitsu)

Ahmintaloitsu saa kohteen suurentumaan jättimäiseksi. Hermione epäili Hagridin käyttäneen ahmintaloitsua kasvattaakseen kurpitsansa jättikokoisiksi. Kapari käyttää myös käännöstä ahmattiloitsu. Katso myös Isonnous.

Engorgio (Isonnous)

Suurentaa kohteen. Vale-Vauhkomieli käytti loitsua pimeyden voimilta suojautumisen tunneilla suurentaakseen hämähäkin, joka sai luvan toimia koekaniinina Vauhkomielen esitellessä anteeksiantamattomia kirouksia.

Ennervate (Herpaannu)

Herpaannu -loitsun avulla voidaan kumota tainnutustaian vaikutus.

Entrancing Enchantments (Lumoutusloitsut)

Lumoutusloitsut saavat kohteen rakastumaan taikojaan. Gilderoy Lockhartin mukaan professori Lipetit tietää lumoutusloitsuista enemmän kuin kukaan muu hänen tapaamansa velho.

Episkey (Episkius)

Loitsu parantaa pienen vamman. Tonks käytti loitsua korjatakseen Harryn nenän, jonka Malfoy oli murjonut Tylypahkan pikajunassa.

Erecto (Pystyty)

Loitsu kasaa teltan tai muun pienen rakenteen pystyyn.

Evanesco (Haihtuus)

Haihtuus on kadotustaika, joka hävittää kohteen täydellisesti.

Expecto Patronum (Odotum suojelius)

Odotum suojelius -loitsun avulla luodaan suojelius, joka suojaa ankeuttajilta ja kalmolaskoksilta. Käyttäjän on loitsua käyttäessään ajateltava jotain todella onnellista.

Expelliarmus (Karkotaseet)

Riisuu vastustajan aseistaan.

Expulso (Paiskaos)
Extension Charm (Laajennusloitsu)
Ferula (Fenkoli)

Loitsu lastoittaa ja sitoo murtuneen ruumiinosan. Murtuneen kohdan ympärille lennähtää sideharsoa, joka sitoo sen tiukasti lastaan. Lupin käytti loitsua tilapäisesti Ronin sääreen, ennen kuin hänet saatiin matami Pomfreyn hoitoon.

Fidelius Charm (Uskollisuusloitsu)

Uskollisuusloitsu on suunnattoman mutkikas loitsu, jonka avulla salaisuus suljetaan taikakeinoin yhden ainoan elävän sielun sisään. Henkilöä, johon tieto on kätketty kutsutaan salaisuudenhaltijaksi. Tieto jää kätköön salaisuudenhaltijan sisään ja sitä on mahdoton löytää, ellei salaisuudenhaltija päätä itse sitä paljastaa.

Finite (Lopeti)
Finite Incantatem (Lopeti loitsuimes)

Kumoaa loitsun vaikutuksen.

Flagrante Curse (Palavakirous)
Flagrate (Loimuos)

Merkitsee kohteen liekehtivällä ristillä.

Flame-Freezing Charm (Lieskankylmennysloitsu)

Loitsu, jota monet noidat ja velhot käyttivät keskiajalla joutuessaan roviolle.Lieskankylmennysloitsu teki tulesta vaarattoman ja se ainoastaan kutitteliroviolle joutuneita, jotka sitten vain olivat kirkuvinaan kivusta.

Four-Point Spell (Nelipistetaika)

Nelipistetaika laittaa taikasauvan osoittamaan pohjoiseen. Taika on erittäin hyödyllinen, jos haluaa tietää, onko menossa oikeaan suuntaan. Nelipistetaika tehdään lausumalla «Suuntaa minut»

Freezing Charm (Jähmetysloitsu)

Jähmetysloitsu kangistuttaa uhrin. Horatius Kuhnusarvio hiljensi loitsun avulla myös jästien käyttämät murtohälyttimet.

Furnunculus (Pattiajos)

Aiheuttaa loitsun uhrille rumia paiseita.

Gemino Curse (Kaksostuskirous)

Loitsu, joka saa esineen monistumaan siihen koskettaessa. Esineen taikakyvyt eivät säily kopioissa; kopiot ovat arvottomia.

Glisseo (Glissadi)
Gouging spell (Koverrusloitsu)
Homenum revelio (Kotinum paljastus)

Loitsu, joka paljastaa ihmisen läsnäolon huoneessa tai talossa, vaikka ihminen olisikin näkymättömissä (esim. näkymättömyysviitan alla).

Homorphus Charm (Ihmistysloitsu)

Loitsu, jota Gilderoy Lockhart väitti käyttäneensä muuntaakseen ihmissuden takaisin ihmiseksi. Lockhartin mukaan loitsu on erittäin mutkikas.

Horcrux Spell (Hirnyrkki-loitsu)

Loitsu, jota käytetään Hirnyrkin luomisessa.

Hover Charm (Leijuntaloitsu)

Loitsu, joka saa esineet leijumaan.

Hurling Hex (Heittoherja)

Loitsu nimensä mukaisesti heittää luudalla olijan selästään.

Impedimenta (Estous)

Estous on estomanaus, joka hidastaa tai jähmettää kohteen joksikin aikaa.

Imperio (Komennu)

Komennuskirous antaa täyden vallan toiseen. Kirous kuuluu niin sanottuihin anteeksiantamattomiin kirouksiin, joiden käytöstä saa elinkautisen vankeusrangaistuksen Azkabanin velhovankilassa.

Imperius curse, The (Komennuskirous)

Ks. Komennu.

Impervius (Tarttumatum)

Tekee kohteen vettähylkiväksi.

Incarcerous (Vangitsous)

Loitsu saa paksut köydet lennähtämään tyhjästä ja kietoutumaan tiukasti kohteen ympärille.

Incendio (Sytyjo)

Loitsu, joka sytyttää kohteen tuleen.

Intruder Charm (Tunkeilijaloitsu)

Loitsu toimii hälyttimenä, joka laukeaa jonkun tunkeutuessa taloon. Horatius Kuhnusarvio oli virittänyt tunkeutujaloitsun antamaan varoituksen, jos joku saapuu odottamatta. Hän ei kuitenkaan kuullut loitsun laukeavan Harryn ja Dumbledoren saapuessa, koska oli juuri silloin kylvyssä.