• Hakutulos ryhmästä : huispaus

Appleby Arrows (Nauriston Nuolet)

Nauriston Nuolet (lempinimeltään Nuolet) ovat kotoisin Englannista ja joukkue on perustettu vuonna 1612. Heidän pelikaapunsa ovat kalpean siniset ja heillä on hopeinen nuoli rinnassa tunnuksena. Nuolien kannattajat ampuivat sauvasta nuolia huispausottelun aikana vuoteen 1894 asti, kunnes se kiellettiin.Kuuluisin voitto oli Vratsan Vuoristokotkia vastaan vuonna 1932. Ottelu kesti 16 päivää.

Ballycastle Bats (Lipilinnan Lepakot)

Lipilinnan Lepakot (lempinimeltään Lepakot) on kotoisin Pohjois-Irlannista. Lepakoitten huispauskaavut ovat väriltään mustia ja niiden rinnassa komeilee tulenpunainen lepakko. Heidän maskotti on Leevi Lentäväkoira ja heidän faninsa pukeutuvat yleensä mustaan.Lepakot ovat voittaneet huispausliigan 27 kertaa.

Beater (Lyöjä)

Huispausjoukkueen pelaaja. Jokaisessa joukkueessa on kaksi lyöjää, jotka suojelevat omia pelaajiaan ryhmyiltä yrittäen samalla lyödä ryhmyt vastapuolen pelaajia kohti.

Bletchley, Miles (Bletchley, Miles)

Luihuisten huispausjoukkueen pelaaja.

Bludger (Ryhmy)

Huispauksessa käytettävä, sysimustasta raudasta valmistettu ja kaatoa hieman pienempi, noin kymmenen tuumainen pallo. Huispausottelussa ryhmyjä on kaksi. Ryhmyt on taiottu hyökkäämään puolueettomasti lähinnä olevan pelaajan kimppuun, yrittäen pudottaa tämän luudaltaan. Lyöjät yrittävät saada ryhmyt pois omien pelaajien kimpusta ja lyödä ne vastustajan pelaajien lähistölle.

Bludger Backbeat (Rystylyönti ryhmyyn)

Lyöjä iskee mailan rystypuolella ryhmyä niin, että ryhmy lentää hänen taakseen. Liike on vaikea toteuttaa tarkasti, mutta se ainakin hämää vastustajia.

Bole (Bole)

Luihuisten huispausjoukkueen lyöjä. ( ? - 1995 )

Bradley (Bradley)

Korpinkynsien huispausjoukkueen pelaaja.

Bulgarian National Quidditch team (Bulgarian huispausmaajoukkue)
Caerpilly Catapults (Kairfilin Katapultit)

Kairfilin Katapultit (lempinimeltään Katapultit) on kotoisin Walesista. Katapulttien huispauskaavut ovat pystyraidoitetut, väreinä vaaleanvihreä ja tulenpunainen. Katapulttien kuuluisin pelaaja on ollut ”Hurjimus” Dai Llewellyn.Katapultit ovat voittaneet huispausliigan 18 kertaa ja Euroopan mestaruuden kerran, vuonna 1976.

Chambers (Chambers)

Korpinkynsien huispausjoukkueen pelaaja.

Chang, Cho (Chang, Cho)

Harry Potteria vuoden vanhempi Korpinkynsien opiskelija. Cho Chang on lyhyt, kaunis ja hänellä on pitkä musta tukka. Hän on tunnettu ja hän liikkuu aina suuren ystäväjoukon kanssa. Cho on Korpinkynsien etsijä ja on kuusivuotiaasta lähtien kannustanut Tutshillin Tornadot -huispausjoukkuetta. Hänen luutansa huispausotteluissa oli Komeetta 260.

Chaser (Jahtaaja)

Jokaisessa huispausjoukkueessa on kolme jahtaajaa, jotka toimivat maalintekijöinä. Jahtaajat syöttelevät kaatoa toisilleen ja yrittävät saada sen vastustajan maalialueella olevien vanteiden läpi. Vanteita on kolme kummankin joukkueen päässä ja ne sijaitsevat korkeiden salkojen päissä. Maalista joukkue saa kymmenen pistettä.

Chudley Cannons (Kadlein Kanuunat)

Huispausjoukkue, jonka parhaat päivät ovat monen mielestä jo ohi. Joukkueella on kuitenkin uskollisia kannattajia, jotka uskovat uuteen tulemiseen. Kadlein Kanuunat pukeutuvat räiskyvän oransseihin kaapuihin, joiden selkää koristaa kiitävä kanuunankuula ja kaksi K-kirjainta. Joukkue on Ron Weasleyn suosikki, ja hänen huoneessaan onkin melkein kaikki oranssia.

Cobbing (Hutkiminen)

Hutkiminen tarkoittaa huispauksessa liiallista kyynerpäiden käyttöä. Hutkimisesta voi joutua tuomarin puhutteluun ja siitä voi myös seurata rangaistusheitto.

Connolly (Connolly)

Connolly pelasi Irlannin huispausmaajoukkueen lyöjänä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Coote, Ritchie (Coote, Ritchie)

Harry Potter valitsi Ritchie Cooten Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjäksi vuonna 1996. Coote oli ruipelon näköinen, mutta tähtäsi hyvin. Ritchie Cooten lyöjäparina toimi Jimmy Peakes.

Tupa Rohkelikko ? - ?
Huispaus Rohkelikkojen lyöjä 1996 - ?

Davies, Roger (Davies, Roger)

Korpinkynnen oppilas (1989 - 1996), huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja. Neljäntenä lukuvuotena Roger oli joulutanssiaisissa Fleur Delacourin kanssa. Viidentenä lukuvuotena Roger yritti pyytää Cho Changia ulos, mutta sai Cholta pakit.

Derrick (Derrick)

Luihuisten huispausjoukkueen lyöjä. ( ? - 1995 )

Diggory, Cedric (Diggory, Cedric)

Puuskupuhin huispausjoukkueen kapteeni ja etsijä. Cedric Diggory oli poikkeuksellisen komea pojaksi suorine nenineen, tummine hiuksineen ja harmaine silmineen. Cedriciä on myös kuvattu vahvaksi ja hiljaiseksi, sekä luonteeltaan rehdiksi ja vaatimattomaksi.

Cedric oli Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosastolla työskentelevän Amos Diggoryn poika.

Cedric valittiin Tylypahkan edustajaksi kolmivelhoturnajaisiin. Cedric sai surmansa kolmivelhoturnajaisten viimeisen kokeen lopussa Peter Piskuilanin murhattua hänet Voldemortin käskystä.

Syntynyt: 1977, kuoli 24. kesäkuuta 1995
Tupa: Puuskupuh (1989 - 1995)
Hiukset: Tummat
Silmät: Harmaat
Huispaus: Puuskupuhin joukkueen Kapteeni ja etsijä (1993 - 1995)
Taikasauva: Saarnia, Kaksitoista ja neljäsosa tuumaa, jouhi erittäin upean urospuolisen yksisarvisen hännästä

Dimitrov (Dimitrov)

Dimitrov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Dopplebeater Defence (Turvaajien tuplaisku)

Ryhmyn saa hyökkäämään rajummin, kun molemmat lyöjät yhdistävät voimansa ja iskevät ryhmyä samaan aikaan.

Double Eight Loop (Kaksoiskasisilmukka)

Kaksoiskasisilmukka on huispauskuvio, jota tavallisesti käytetään rangaistusheittotilanteissa. Kaksoiskasisilmukassa pitäjä kieppuu kovaa vauhtia kaikkien kolmen maalivanteen ympärillä ja yrittää siten estää maalinteon.

Falmouth Falcons (Muuttosuun Muuttohaukat)
Flint, Marcus (Flint, Marcus)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja.

Golden Snitch (Kultasieppi, Sieppi)

Tärkein huispauksessa käytettävä pallo on kultasieppi. Se on saksanpähkinän kokoinen siivekäs ja kullanvärinen pallo, joka on lumottu välttämään kiinniottoa niin kauan kuin mahdollista. Kultasieppi on myös lumottu pysymään pelialueella. Kultasiepin siivet ovat hopeiset ja niissä on pallomaiset nivelet, joiden avulla se pystyy vaihtamaan suuntaa nopeasti. Kultasieppiä on erittäin vaikea saada kiinni, koska se on erittäin nopea ja sitä on hankala nähdä. Huispausjoukkueen etsijän tehtävänä on yrittää saada kultasieppi kiinni ennen toisen joukkueen etsijää. Huispauspeli loppuu vasta, kun kultasieppi on saatu kiinni. Siepin napanneen etsijän joukkue saa 150 pistettä.

Hawkshead Attacking Formation (Haukanpään hyökkäysmuodostelma)

Huispausjoukkueen jahtaajat muodostavat nuolenpääkuvion ja lentävät yhdessä kohti maalisalkoja. Kuvio säikäyttää vastajoukkueen ja pakottaa tehokkaasti muut pelaajat väistymään.

Higgs, Terence (Higgs, Terence)

Luihuisten huispausjoukkueen etsijä. Draco Malfoy tuli myöhemmin hänen tilalleen.

Holyhead Harpies (Henkipään harpyijat)

Huispausjoukkue, jonka nykyisenä kapteenina toimii Gwenog Jones. Kuhnusarvio kertoo olevansa läheisissä väleissä joukkueen kanssa, ja kertoo saavansa vapaalipun milloin vain tahtoo.

Irish National Quidditch team (Irlannin huispausmaajoukkue)
Ivanova (Ivanova)

Ivanova pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Johnson, Angelina (Johnson, Angelina)

Rohkelikon huispausjoukkueen jahtaaja ja kapteeni (1995-96). Angelina asetti itsensä ehdolle Kolmivelhoturnajaisiin, muttei tullut valituksi. Samana vuonna hän meni joulutanssiaisiin Fred Weasleyn kanssa. Myöhemmin hän meni naimisiin George Weasleyn kanssa ja he saivat kaksi lasta: Fred ja Roxanne Weasley.

Keeper (Pitäjä)

Pitäjä on yksi huispausjoukkueen seitsemästä pelaajasta, jonka tarkoitus on puolustaa oman joukkueen maalisalkoja. Pitäjä puolustaa pelin aikana kolmea maalisalkoa ja yrittää estää kaadon lennähtämisen vanteen lävitse, josta seuraisi kymmenen pistettä vastakkaiselle joukkueelle. Pitäjä vastaa siis eräänlaista maalivahtia.

Kenmare Kestrels (Kenmaren Kanahaukat)
Kirke, Andrew (Kirke, Andrew)

Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjä kaudella 1995 -1996.

Krum, Viktor (Krum, Viktor)

Viktor Krum on kansainvälisesti kuuluisa huispaaja, vaikka opiskeleekin yhä Durmstrangin koulussa. Etsijänä toimiva monilahjakkuus ihastui Hermione Grangeriin kolmivelhoturnajaisten aikaan, ja tyttö oli toisessa koetuksessa hänen pelastettavansa järven pohjasta. Ron osoitti mustasukkaisuuden piirteitä Krumia kohtaan, mutta Harrya kohtaan Krum on aina ollut mukava.

Levski (Levski)

Levski pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Lynch, Aidan (Lynch, Aidan)

Aidan Lynch oli Irlannin huispausmaajoukkueen etsijä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Malfoy, Draco (Malfoy, Draco)
Montague (Montague)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja.

Montrose Magpies (Harjuruusun Harakat )
Moran (Moran)

Moran oli Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaaja huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Mullet (Mullet)

Mullet pelasi Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Parkin's Pincer (Parkinin pihti)

Kuviossa kaksi jahtaajaa lähestyy vastapuolen jahtaajaa kummaltakin puolelta samalla kuin kolmas jahtaaja lentää suoraan kohti väliin jäänyttä jahtaajaa. Liike on saaneen nimensä Kaljualan Kulkurien alkuperäisiltä jäseniltä, joiden kerrotaan keksineen liikkeen.

Peakes, Jimmy (Peakes, Jimmy)

Harry Potter valitsi Jimmy Peakesin Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjäksi vuonna 1996. Jimmy Peakesin lyöjäparina toimi Ritchie Coote. Peakesia kuvattiin lyhyeksi ja rotevaksi.

Plumpton Pass (Plumptonin pisto)

Liike, jossa etsijä tekee huolettoman näköisen kaarron ja kuin vahingossa imaisee siepin hihaansa. Liike on saanut nimensä Tutshillin Tornadojen etsijältä Roderick Plumptonilta, joka käytti kuviota vuonna 1921. Jotkut väittävät että siepinnappaus oli vahinko, mutta Plumpton väitti kuolemaansa asti sen olleen tarkoitus.

Porskoff Ploy (Porskoffin juoni)

Kaadon kanssa lentävä jahtaaja lentää ylöspäin huijaten vastapuolen jahtaajia olevansa tekemässä maalia, mutta heittääkin sitten kaadon alas oman joukkeen jahtaajalle, joka on sitä valmiina odottamassa. Ajoitus tärkeää. Kuvio on nimetty venäläisen Petrova Porskoffin mukaan.

Potter, Harry (Potter, Harry James)
Potter, James (Potter, James)

Harry Potterin isä. Voldemort murhasi Jamesin Harryn ollessa yksivuotias. James oli pitkä, laiha ja hänellä oli mustat, epäsiistit hiukset ja ruskeat silmät.

Pride of Portree (Laiturpuun Loistokas)
Pucey, Adrian (Pucey, Adrian)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja.

Puddlemere United (Rapakon Palloseura)

Vuonna 1163 perustettu Rapakon Palloseura on liigan vanhin huispausjoukkue. Joukkueen tilillä on kaksikymmentäkaksi mestaruutta ja kaksi Euroopan mestaruutta. Rapakon pelaajat pukeutuvat laivastonsinisiin pukuihin, joita koristaa seuran tunnus, kaksi kullaväristä osmankäämiä ristissa. Joukkueen tunnuslaulun «Ryhmyt pois, pojat, ja kaato vanteeseen» levytti kuuluisa laulajatar Selestina Taigori. Levyn tuotto meni hyväntekeväisyyteen Pyhän Mungon taikatautien ja vammojen sairaalalle. Oliver Wood liittyi joukkueeseen käytyään koulunsa loppuun ja Albus Dumbledore on Rapakon Palloseuran fani.

Quaffle (Kaato)

Kaato on huispauksessa käytettävistä palloista suurin. Se on kahdentoista tuuman kokoinen saumaton tulipunainen nahkapallo. Kaadon avulla huispauksessa tehdään maaleja. Jahtaajien tarkoitus on saada kaato vastapuolen maalialueella olevien maalitolppien päissä olevien vanteiden läpi.

Quality Quidditch Supplies (Hienoja huispausvarusteita)

Viistokujalla sijaitseva huispaustarvikkeita myyvä liike. Harryn suosikkiliike, jossa hän näki ensimmäistä kertaa esitteillä olevan Tulisalaman prototyypin.

Quidditch (Huispaus)

Huispaus on noitien ja velhojen suosima urheilulaji, jota pelataan luudilla. Huispauksessa on kaksi joukkuetta, joissa molemmissa on seitsemän pelaajaa: Kolme jahtaajaa, kaksi lyöjää, pitäjä ja etsijä. Palloja pelissä neljä: kaksi ryhmyä, kaato ja sieppi. Peliä pelataan soikealla kentällä, jonka molemmissa päissä on maalialue, joissa kummassakin on kolme maalisalkoa.

Quigley (Quigley)

Quigley oli Irlannin huispausmaajoukkueen lyöjä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Reverse pass (Takasyöttö )

Jahtaaja heittää kaadon olkansa yli joukkuetoverilleen. Takasyöttöä on vaikea tehdä tarkasti.

Robins, Demelza (Robins, Demelza)

Rohkelikkojen jahtaaja. Hän oli erityisen taitava väistelemään ryhmyjä.

Ryan, Barry (Ryan, Barry)

Irlannin huispausmaajoukkueen pitäjä. Pelasi huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Seeker (Etsijä)

Etsijä on yksi huispausjoukkueen seitsemästä pelaajasta, jonka tarkoituksena on ottaa kultasieppi kiinni. Etsijän tehtävä huispausjoukkueessa on erityisen tärkeä, sillä peli loppuu vasta sitten, kun jompikumpi vastakkain pelaavien joukkueen etsijöistä saa napattua siepin ja ansaittua joukkueelleen 150 pistettä.

Sloth Grip Roll (Laiskiaispyörähdys)

Liike, jossa pelaaja roikkuu ylösalaisin luudalla pitäen samalla siitä tiukasti käsin ja jaloin kiinni. Liikeellä voidaan väistää ryhmy.

Spinnet, Alicia (Spinnet, Alicia)

Alicia Spinnet opiskeli Tylypahkassa Rohkelikkojen tuvassa vuosina 1989-1996. Rohkelikkojen huispausjoukkueen kapteeni Oliver Wood varasi Alician joukkueeseen vuonna 1990 ja hän pelasi jahtaajan paikkaa kausina 1991-1996. Alicia Spinnet kuului myös Albuksen kaartiin.

Starfish and Stick (Meritähti varrella)

Pitäjän käyttämä puolustusliike. Pitäjä roikkuu luudastaan yhden jalan ja käden varassa kaikki raajat harallaan. Liike estää tehokkaasti maalin syntymisen. Liikettä ei pidä kokeilla ilman vartta.

Transylvanian Tackle (Transilvanialainen taklaus)

Vastustajan nenään suunnattu tekotäräys, joka nähtiin ensimmäisen kerran vuoden 1473 maailmanmestaruuskisoissa. Transilvanialainen taklaus ei ole laiton, kunhan pelaajaan ei kosketa.

Troy (Troy)

Troy pelasi Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Tutshill Tornados (Tutshillin Tornadot)

Huispausjoukkue, joka on ollut Cho Changin suosikki kuusivuotiaasta asti. Huipausjoukkueen merkki on taivaansininen ja sitä koristaa kultainen tupla-T.

Urquhart (Urquhart)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni kaudella 1996-97.

Vaisey (Vaisey)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja kaudella 1996-1997.

Volkov, Ivan (Volkov, Ivan)

Ivan Volkov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen lyöjänä vuonna 1994 huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan. Harry Potter -kirjoissa hahmo esiintyy vain sukunimellä, etunimi on mainittu videopelin Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi keräilykorteissa ( Famous Wizard Cards ).

Vulchanov (Vulkanov)

Vulkanov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen lyöjänä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Warrington (Warrington)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja. Dean Thomasin mielestä hän oli «iso luihuinen, joka näytti laiskiaiselta». Warrington oli yksi Tylypahkan oppilaista, joka laittoi nimensä liekehtivään pikariin. Warrington oli mukana myös professori Pimennon perustamassa inkvisitiopartiossa.

Weasley, Fred (Weasley, Fred)

Ronin vanhempi veli.

Weasley, George (Weasley, George)

Ronin vanhempi veli.

Weasley, Ginevra Molly (Weasley, Ginevra Molly )

Ginny on Ronin pikkusisko, perheen nuorimmainen ja ainoa tyttö.

Weasley, Ronald Bilius (Weasley, Ronald Bilius )

Ron Weasley on Harry Potterin luokkatoveri ja paras ystävä.

Wigtown Wanderers (Kaljualun Kulkurit)
Winbourne Wasps (Impoon Ampiaiset )
Wood, Oliver (Wood, Oliver)

Oliver Wood opiskeli Tylypahkassa vuosina 1987-1994 ja toimi Rohkelikon huispausjoukkueen kapteenina ja pitäjänä. Oliver on huispausfanaatikko, mutta lahjakas pelaaja ja potentiaalinen kapteeni, joka tunnetaan liian pitkistä ja intohimoisista taktiikka- ja kannustuspuheista pukuhuoneissa aina ennen otteluita. Oliver Wood liittyi Rapakon Palloseuraan käytyään täydet seitsemän vuotta Tylypahkan koulua.

Woollongong Shimmy (Woollongongin vipatus)

Pelaajien käyttämää voimakasta siksakliikettä, jonka tarkoituksena on karistaa vastapuolen jahtaajat kannoilta. Liikettä käytti australialaisjoukkue Woollongongin Woittamattomat.

Wright, Bowman (Jousimies, Oigea)

Kultasiepin keksijä.

Wronski defensive feint (Wronskin harhautus)

Vaarallinen harhautus, jonka tarkoituksena on saada vastapuolen etsijä lentämään päin maata. Etsijä on näkevinään siepin lähellä maan pintaa ja syöksyy sitä kohti saaden vastapuolen etsijän tekemään samoin. Juuri ennen törmäystä etsijä kääntää luutansa ylöspäin saaden vastapuolen etsijän törmäämään maahan. Wronskin harhautuksen on keksinyt kuuluisa puolalainen etsijä Josef Wronski.

Wronski, Josef (Wronski, Josef)
Zograf (Zograf)

Zograf pelasi Bulgarian pitäjänä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisoissa.