Acromantula Venom (Akromantellan myrkky)

Erittäin arvokasta myrkkyä, jota on vaikeaa saada elävästä akromantellasta. Akromantella ei saa myöskään olla kuolleena kovin kauaa, sillä myrkky kuivuu nopeasti pois. Myrkystä voi saada jopa sata kaljuunaa pinttiä kohden.

Advance Guard (Etuvartio)

Joukko Feeniksin kiltaan kuuluvia noitia ja velhoja, joiden tehtävänä oli saattaa Harry Potter turvallisesti kotoaan Likusteritieltä Feeniksin Killan päämajaan Kalmanhanaukio kahteentoista.

Adventures of Martin Miggs, the Mad Muggle, The (Jääräpäinen Jästi)

Sarjakuvalehti, joita Ronilla on kasa huoneessaan kotikolossa.

Albus Dumbledore's will (Albus Dumbledoren testamentti)

Albus Dumbledoren testamentin mukaan Harry, Ron ja Hermionet perivät seuraavat esineet: Hermione Granger saa kirjan Siuntio Silosäkeen tarinat. Ronald Weasley saa Dumbledoren pimeyttimen. Harry Potter saa siepin, jonka hän sai kiinni ensimmäisessä Tylypahkassa pelaamassaan ottelussa. Lisäksi Dumbledore testamenttasi Harrylle Godrick Rohkelikon miekan, mitä kuitenkaan ei Harrylle annettu, koska se oli «tärkeä historiallinen esine».

Alchemy (Alkemia)

Alkemia oli keskiaikainen tieteenlaji, jonka tarkoituksena oli valmistaa kultaa muista metalleista. Lisäksi alkemian tarkoituksena oli saada aikaan ns. viisasten kivi, jolla voitiin saavuttaa ikuinen elämä.

Ancient Runes (Muinaiset riimut)

Riimut ovat muinainen kirjoitus- ja kirjainjärjestelmä. Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa muinaisten riimujen opiskelu on valinnaista ja toisen luokan oppilailla on mahdollisuus valita se oppiaineeksi kolmannesta lukuvuodesta alkaen.

Animagi (Animaagi)

Animaagi on noita tai velho, joka ajatuksen voimalla kykenee muuttumaan eläimeksi. Animaageja on hyvin harvassa ja taikaministeriö pitää tarkkaa listaa jokaisesta animaagista ja heidän tunnusmerkeistään, jotta taitoa ei käytettäisi väärin.

Appleby Arrows (Nauriston Nuolet)

Nauriston Nuolet (lempinimeltään Nuolet) ovat kotoisin Englannista ja joukkue on perustettu vuonna 1612. Heidän pelikaapunsa ovat kalpean siniset ja heillä on hopeinen nuoli rinnassa tunnuksena. Nuolien kannattajat ampuivat sauvasta nuolia huispausottelun aikana vuoteen 1894 asti, kunnes se kiellettiin.Kuuluisin voitto oli Vratsan Vuoristokotkia vastaan vuonna 1932. Ottelu kesti 16 päivää.

Aquavirius Maggot (Akvaviriuksen toukka)

Ollessaan taikaministeriön salaperäisyyksien osastolla, Luna virheellisesti kuvitteli valtaisassa lasisessa säiliössä ajelehtivia helmiäisenvaaleita möykkyjä akvaviriuksen toukiksi. Hermione kuitenkin tunnisti ne aivoiksi.

Arithmancy (Numerologia)

Oppiaine Tylypahkassa. Numerologia käsittelee numeroiden maagisia ominaisuuksia. Ainetta opettaa Tylypahkassa professori Vektori.

Astronomy (Tähtitiede)

Oppiaine Tylypahkassa.

Auror (Aurori)

Aurorit ovat pimeyden velhojen metsästäjiä. He ovat ovat velhojen parhaimmistoa ja opiskelevat Tylypahkasta valmistumisen jälkeen vielä kolme vuotta mm. kätkeytymistä ja naamioitumista.

Balderdash (Hölönpölyä)

Salasana Rohkelikkojen oleskeluhuoneeseen.

Ballycastle Bats (Lipilinnan Lepakot)

Lipilinnan Lepakot (lempinimeltään Lepakot) on kotoisin Pohjois-Irlannista. Lepakoitten huispauskaavut ovat väriltään mustia ja niiden rinnassa komeilee tulenpunainen lepakko. Heidän maskotti on Leevi Lentäväkoira ja heidän faninsa pukeutuvat yleensä mustaan.Lepakot ovat voittaneet huispausliigan 27 kertaa.

Barnabus Finkley Prize for Exceptional Spell-Casting (Poikkeuksellisen etevän loitsijan Barnabus Finkley -palkinto)
Beater (Lyöjä)

Huispausjoukkueen pelaaja. Jokaisessa joukkueessa on kaksi lyöjää, jotka suojelevat omia pelaajiaan ryhmyiltä yrittäen samalla lyödä ryhmyt vastapuolen pelaajia kohti.

Billywig Propeller (Hyrräpään hyrrä)
Blood Status (Verisääty)
Bludger Backbeat (Rystylyönti ryhmyyn)

Lyöjä iskee mailan rystypuolella ryhmyä niin, että ryhmy lentää hänen taakseen. Liike on vaikea toteuttaa tarkasti, mutta se ainakin hämää vastustajia.

boil (Äkämä)
Broomstick Servicing Kit (Luudanvarren huoltosarja)

Musta, sulavalinjainen nahkasalkku, joka sisältää luudanvarren huoltoon tarkoitettuja välineitä. Sisältö: Fleetwoodin kiiltävää kahvavahaa, hopeinen takavarpuleikkuri, messinkikompassi sekä luudanhoitajan tee-se-itse -käsikirja.

Bulgarian National Quidditch team (Bulgarian huispausmaajoukkue)
Caerpilly Catapults (Kairfilin Katapultit)

Kairfilin Katapultit (lempinimeltään Katapultit) on kotoisin Walesista. Katapulttien huispauskaavut ovat pystyraidoitetut, väreinä vaaleanvihreä ja tulenpunainen. Katapulttien kuuluisin pelaaja on ollut ”Hurjimus” Dai Llewellyn.Katapultit ovat voittaneet huispausliigan 18 kertaa ja Euroopan mestaruuden kerran, vuonna 1976.

Care of Magical Creatures (Taikaolentojen hoito)

Oppiaine Tylypahkassa.

Cave Inimicum (Kavahdum vihulais)
Charms (Loitsut)

Oppiaine Tylypahkassa. Loitsujen opettajana toimi Filius Lipetit.

Chaser (Jahtaaja)

Jokaisessa huispausjoukkueessa on kolme jahtaajaa, jotka toimivat maalintekijöinä. Jahtaajat syöttelevät kaatoa toisilleen ja yrittävät saada sen vastustajan maalialueella olevien vanteiden läpi. Vanteita on kolme kummankin joukkueen päässä ja ne sijaitsevat korkeiden salkojen päissä. Maalista joukkue saa kymmenen pistettä.

Chief Warlock of the Wizengamot (Velhojen neuvoston Päänoita)

Velhojen neuvoston johtajaa kutsutaan Velhojen neuvoston päänoidaksi. Virkaa hallinnoi aikoinaan myös Albus Dumbledore.

Chudley Cannons (Kadlein Kanuunat)

Huispausjoukkue, jonka parhaat päivät ovat monen mielestä jo ohi. Joukkueella on kuitenkin uskollisia kannattajia, jotka uskovat uuteen tulemiseen. Kadlein Kanuunat pukeutuvat räiskyvän oransseihin kaapuihin, joiden selkää koristaa kiitävä kanuunankuula ja kaksi K-kirjainta. Joukkue on Ron Weasleyn suosikki, ja hänen huoneessaan onkin melkein kaikki oranssia.

Cobbing (Hutkiminen)

Hutkiminen tarkoittaa huispauksessa liiallista kyynerpäiden käyttöä. Hutkimisesta voi joutua tuomarin puhutteluun ja siitä voi myös seurata rangaistusheitto.

Cousin Barny (Barny -serkku)
Curse-breaker (Kirouksenmurtaja)

Kirouksenmurtaja on yksi velhojen ammateista. Bill Weasley toimi kirouksenmurtajana Irveta -pankin palveluksessa Egyptissä.

D.A. (AK)

Ks. Albuksen Kaarti.

Daily Prophet (Päivän Profeetta)

Noitien ja Velhojen lukema sanomalehti.

Dark Mark (Pimeän piirto)

Pimeän piirto on lordi Voldemortin merkki. Se on pääkallo, jonka suusta roikkuu kielenä käärme. Taivaalle loitsittuna se on valtavan kokoinen ja näyttää koostuvan smaragdinvärisistä tähdistä.

Kuolonsyöjien kerrottiin taikoneen pimeän piirron taivaalle aina silloin, kun olivat surmanneet jonkun. Pimeän piirto loihditaan Kalmokalvaus -loitsulla ja ainoastaan kuolonsyöjien tiedetään osaavan tehdä sen.

Death Eaters (Kuolonsyöjät)
Deathday Party (Kuolemapäiväjuhlat)

Melkein päätön Nick järjesti juhlat hänen 500:nnen vuosipäivänsä kunniaksi. Juhlat pidettiin yhtä aikaa Kurpitsajuhlan kanssa.

Deathly Hallows, The (Kuoleman varjelukset)
Decree for Justifiable Confiscation, The (Asetus perustellusta takavarikosta)
Decree for the Reasonable Restriction of Underage Sorcery (Asetus alaikäisten taikuruutta koskevista kohtuullisista rajoituksista)
Defense Against the Dark Arts (Suojautuminen pimeyden voimilta)

Oppiaine Tylypahkassa.

Deflagration Deluxe (Luksusloimu)

Weasleyn kaksosten kehittämä ilotulite. Luksusloimu maksaa 20 kaljuunaa.

Dementor's Kiss (Ankeuttajan suudelma)

Ankeuttajan viimeisintä ja pahinta asetta kutsutaan ankeuttajan suudelmaksi. Ankeuttaja käyttää suudelmaa niitä vastaan, jotka se haluaa tuhota lopullisesti. Remus Lupinin mukaan ankeuttajan hupun alla on jonkinlainen suu, koska ne iskevät leukansa uhrin huulille ja imevät tältä sielun. Suudelman saanut henkilö ei fyysisesti kuole, mutta itsetuntoa eikä muistia ei ole, uhri on kuin tyhjä kuori ja sielu on ikuisiksi ajoiksi kadotettu. Toipumisen mahdollisuutta ei ole.

Divination (Ennustaminen)

Oppiaine Tylypahkassa. Ennustustunteja antoivat Sibylla Punurmio sekä kentauri Firenze.

Dopplebeater Defence (Turvaajien tuplaisku)

Ryhmyn saa hyökkäämään rajummin, kun molemmat lyöjät yhdistävät voimansa ja iskevät ryhmyä samaan aikaan.

Double Eight Loop (Kaksoiskasisilmukka)

Kaksoiskasisilmukka on huispauskuvio, jota tavallisesti käytetään rangaistusheittotilanteissa. Kaksoiskasisilmukassa pitäjä kieppuu kovaa vauhtia kaikkien kolmen maalivanteen ympärillä ja yrittää siten estää maalinteon.

Draco dormiens nunquam titillandus (Draco dormiens nunquam titillandus)

Tylypahkan motto. Tarkoittaa suomeksi: Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä.

Dragonpox (Käärmerokko)
Dragonskin Gloves (Lohikäärmeennahkaiset suojahansikkaat)

Hansikkaat, jotka suojaat käsiä kylmällä ilmalla.

Duelling Club (Kaksintaistelukerho)

Gilderoy Lockhartin perusti Tylypahkaan kaksintaistelukerhon Dumbledoren luvalla Harryn toisena lukuvuotena. Gilderoyn mukaan hän halusi valmentaa oppilaita sen varalle, että he joutuisivat joskus puolustamaan itseään niin kuin hän itse oli joutunut lukemattomia kertoja tekemään.

Dumbledore's Army (Albuksen Kaarti)

Harryn ja tämän koulukavereiden perustama salainen kerho, jossa harjoitellaan pimeydenvoimilta suojautumista.