Lovekiva, Ksenofilius (Lovegood, Xenophilius)

Ksenofilius on Luna Lovekivan isä. Hänellä on Saivartelija niminen lehti, jossa julkaistaan vähemmän todenperäisiä juttuja esimerkiksi ruttusarvisista niistaisikkeista ja siitä että Sirius Musta on todellisuudessa julkisuutta pakoileva laulaja. Hän on eriskummallinen mies ja ilmeisesti uskoo juttuihinsa itse. Voldemortin noustua valtaan lehdessä oli kuitenkin oikeita uutisia Harrysta ynnä muusta mitä muissa lehdissä ei saanut julkaista. Saivartelija tuki Harrya kunnes kuolonsyöjät vangitsivat Lunan.Tapahtumia

Harry Potter ja Kuoleman varjelukset
Ksenofilius Lovekiva kertoo Harry Potterille Lunan jääneen katselemaan Gernumbli gardenseja Weasleyjen puutarhaan (Luku 8: Häät )
Luna Lovekiva kertoo Harry Potterille saaneensa menninkäiseltä pureman ja että hänen isänsä on tutkinut paljon Gernumblien taikuutta (Luku 8: Häät )
Harryn, Hermionen ja Ronin ollessa Ksenofilius Lovekivan talossa, yksi paikalle tulleista kuolonsyöjistä käyttää kotinum paljastus –loitsua selvittääkseen, onko yläkerrassa ketään (Luku 21: Tarina kolmesta veljeksestä )
(Luettu 9051 kertaa)