Kaksisarvisen sarvijauhe (Powdered horn of a bicorn)

Kaksisarvisen sarvijauhetta käytetään aineosana monijuomaliemen valmistuksessa.

Kasviarsenikki (Wolfsbane)

Erittäin myrkyllinen kasvi. Tunnetaan myös nimillä Akonikum ja Ukonhattu.

Kidusruoho (Gillyweed)

Kirjassa «Välimeren taikavesikasvit ja niiden ominaisuudet» mainittu taikavesikasvi, jota syömällä on mahdollista hengittää veden alla. Se kasvattaa syöjälle kidukset ja räpylät. Harry käytti Dobbyltä saamaansa kidusruohoa kolmivelhoturnajaisten toisessa koetuksessa sukeltaessaan järveen.

Koiruoho (wormwood)

Koiruohosta valmistettavaa uutetta käytetään aineosana elävien kuolleiden juomassa. Koiruoho mainitaan kirjassa Tuhat taikayrttiä ja -sientä.

Kutistusjuoma (Deflating Draught)

Kutistusjuoman avulla voi kumota turvotusliuoksen vaikutuksen.

Kuukivi (Moonstone)

Aineosa, jota käytetään jauhettuna rauhanjuoman valmistuksessa.

Liperi (Lovage)

Harryn lukemassa taikajuomakirjassa kerrotaan rohtokuirimon, liperin ja siankärsämön olevan kasveja, jotka ovat «erittäinkin tehokkaita aiwojen tulehduksiin, ja niitä siksi käytetäänkin runsaasti sekaannus- ja häkellysjuomiin, milloin velho hanakasi ilmentää kiiwautta ja holtittomuutta…»

Luuran-Koko (Skele-gro)

Lääkejuoma, jonka avulla luusto voidaan kasvattaa takaisin. Mittalasiin annostellun ja höyryävän juoman nauttiminen ei ole miellyttävää, koska se polttaa suuta ja nielua. Lisäksi luiden kasvaminen takaisin aiheuttaa vihlontaa ja kipua. Harry joutui olemaan sairaalasiivessä yön yli saatuaan Luuran-Kokoa, koska luiden kasvaminen takaisin kesti useita tunteja.

Lörpötyslitku (Babbling Beverage)

Lörpötyslitku saa juojansa puhumaan puutaheinää.

Mimbulus Mimbletonia (Mimbulus Mimbletonia)

Mimbulus mimbletonia on hyvin harvinainen kasvi, joka näyttää pieneltä ja kitukasvuiselta ruukkukaktukselta, paitsi piikkien sijasta siinä on paiseita. Kasvi sykkii vaimeasti ja sillä on tehokas suojamekanismi - sitä tökättäessä se purskauttaa jokaisesta paiseestaan sakeita, löyhkääviä ja tummanvihreitä nestesuihkuja.

  • Nevillen isosedältään Algielta lahjaksi saama kasvi kasvoi vuoden aikana huomattavasti ja piti omituista hyminää sitä siliteltäessä.
Monijuomaliemi (Polyjuice Potion)

Liemi, joka muuttaa juojansa joksikin toiseksi ihmiseksi. Liemen valmistaminen on mutkikasta ja sen valmistamiseen menee aikaa noin kuukausi. Monijuomaliemen vaikutus ei ole pysyvä, sillä yksi annos lientä kestää noin tunnin. Monijuomalientä voi kuitenkin juoda tasaisin välein, jolloin vaikutus pysyy niin kauan kuin lientä juo.

Monijuomalientä ei ole tarkoitettu eläimeksi muuntumiseen ja tällaisessa tapauksessa seuraukset ovat varsin ilkeitä. Ohjeet monijuomaliemen valmistamiseen löytyvät Tylypahkan kirjaston salaisella osastolla olevasta kirjasta «liemistä tenhoavimmat»

Myrkkylonkeroinen (Venomous Tentacula)

Myrkkylonkeroinen on piikikäs, tummanpunainen kasvi joka voi kasvattaa myös hampaat. Kasvilla on pitkät tuntosarvet, jotka se voi vetää tarvittaessa sisäänsä. Myrkkylonkeroisen siemenet ovat käpristyneiden mustien palkojen näköisiä kokkareita, jotka rätisevät vaimeasti. Siemeniä on erittäin hankalaa saada haltuunsa, koska ne ovat C-luokan kaupankäyntikiellossa.

Myrsyliuute (Murtlap Essence)

Myrsyliuute on keltaista liuosta, jolla on haavoja parantava vaikutus. Uute valmistetaan siivilöidyistä ja etikkaan säilötyistä myrsylin tuntokarvoista.

Mäkimeirami (Dittany)
Mäkimeiramiuute (Essence of Dittany)
Nukkujuoma (Sleeping Draught)

Nukkujuoma saa juojansa vaipumaan syvään uneen.

Pakkulaxpulveri (Bulbadox Powder)

Pakkulaxpulveri aiheuttaa iholle joutuessaan paiseita.

Pippurijuoma (Pepperup potion)

Matami Pomfreyn pippurijuoma tepsii salamannopeasti flunssaan. Juoma polttaa nielua ja saa korvat savuamaan useiksi tunneiksi.

Pirunnuora (Devil's Snare)

Pirunnuora on köynnösmäinen ja vaarallinen kasvi. Se kietoo käärmemäisiä kärhiään varomattoman uhrin ympärille kohtalokkain seurauksin. Mitä enemmän uhri rimpuilee vastaan, sitä tiukemmin kasvi kietoutuu tämän ympärille, kunnes uhrilta loppuu henki. Professori Verson mukaan pirunnuora pitää pimeästä ja kosteasta. Tulen lähellä kasvi käpristyy etäämmäs sen valosta ja lämmöstä.

Pollomuhku (Bubotuber)

Rumia kasveja jotka näyttävät mustilta jättiläisetanoilta. kasvissa on useita kiiltäviä patteja, jotka sisältävät paksua kellanvihreää nestettä - pollomuhkun mätää. Pollomuhkun mätä haisee bensiiniltä ja tekee laimentamattomana hassuja iholle. Mätä on erinomainen parannuskeino sitkeimpiin aknetapauksiin.

Rauhanjuoma (Draught of Peace)

Liemi, joka tyynnyttää ahdistuksen ja lientää levottomuuden. Rauhanjuoman valmistusta opetetaan viidentenä kouluvuotena ja sitä kysytään usein V.I.P. -tutkinnossa. Juoman tekeminen on vaativaa, koska jos aineosat punnitaan väärin, liemen juoja saattaa vajota sikeään ja kenties peruuttamattomaan uneen. Rauhanjuoman valmistuksessa käytetään mm. jauhettua kuukiveä ja jouluruusu -uutetta.

Rohtokuirimo (Scurvy-Grass)

Harryn lukemassa taikajuomakirjassa kerrotaan rohtokuirimon, liperin ja siankärsämön olevan kasveja, jotka ovat «erittäinkin tehokkaita aiwojen tulehduksiin, ja niitä siksi käytetäänkin runsaasti sekaannus- ja häkellysjuomiin, milloin velho hanakasti ilmentää kiiwautta ja holtittomuutta…»