Opetusasetukset (Educational Decrees)

Joukko taikaministeriön ja yli-inkvisiittori Dolores Pimennon määrämiä asetuksia, joiden avulla ministeriö pyrki antamaan itselleen ennenkuulumattoman suuren päätäntävallan Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa.

Parantaja (Healer)

Velhomaailmassa lääkärin tehtäviä hoitavat parantajat. Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaalassa toimii parantajien lisäksi myös osastonparantajia sekä apulaisparantajia.

Parkinin pihti (Parkin's Pincer)

Kuviossa kaksi jahtaajaa lähestyy vastapuolen jahtaajaa kummaltakin puolelta samalla kuin kolmas jahtaaja lentää suoraan kohti väliin jäänyttä jahtaajaa. Liike on saaneen nimensä Kaljualan Kulkurien alkuperäisiltä jäseniltä, joiden kerrotaan keksineen liikkeen.

Pikalumo (Kwikspell)

Pikalumoa mainostetaan uutena, takuuvarmana, helppona ja nopeatehoisena taikuuden alkeiden kirjekurssina. Kurssi saapuu isokokoisessa sinipunaisessakirjekuoressa, johon on kirjoitettu hopeisin kirjaimin «PIKALUMO Taikuuden alkeet kirjekurssi».

Pimeän piirto (Dark Mark)

Pimeän piirto on lordi Voldemortin merkki. Se on pääkallo, jonka suusta roikkuu kielenä käärme. Taivaalle loitsittuna se on valtavan kokoinen ja näyttää koostuvan smaragdinvärisistä tähdistä.

Kuolonsyöjien kerrottiin taikoneen pimeän piirron taivaalle aina silloin, kun olivat surmanneet jonkun. Pimeän piirto loihditaan Kalmokalvaus -loitsulla ja ainoastaan kuolonsyöjien tiedetään osaavan tehdä sen.

Pirunpalo (Fiendfyre)

Kirottua ja vaarallista tulta, joka on yksi keino tuhota hirnyrkki. Pirunpaloa on hankala hallita.

Pitäjä (Keeper)

Pitäjä on yksi huispausjoukkueen seitsemästä pelaajasta, jonka tarkoitus on puolustaa oman joukkueen maalisalkoja. Pitäjä puolustaa pelin aikana kolmea maalisalkoa ja yrittää estää kaadon lennähtämisen vanteen lävitse, josta seuraisi kymmenen pistettä vastakkaiselle joukkueelle. Pitäjä vastaa siis eräänlaista maalivahtia.

Plumptonin pisto (Plumpton Pass)

Liike, jossa etsijä tekee huolettoman näköisen kaarron ja kuin vahingossa imaisee siepin hihaansa. Liike on saanut nimensä Tutshillin Tornadojen etsijältä Roderick Plumptonilta, joka käytti kuviota vuonna 1921. Jotkut väittävät että siepinnappaus oli vahinko, mutta Plumpton väitti kuolemaansa asti sen olleen tarkoitus.

Poikkeuksellisen etevän loitsijan Barnabus Finkley -palkinto (Barnabus Finkley Prize for Exceptional Spell-Casting)
Poimittaislinja (Knight Bus, The)

kolmikerroksinen violetti bussi, turvattomien velhojen ja noitien hätäkuljetus. Sen voi kutsua luokseen sauvakättään ojentamalla, jolloin se ilmaantuu tyhjästä poksahtaen paikalle.

Porskoffin juoni (Porskoff Ploy)

Kaadon kanssa lentävä jahtaaja lentää ylöspäin huijaten vastapuolen jahtaajia olevansa tekemässä maalia, mutta heittääkin sitten kaadon alas oman joukkeen jahtaajalle, joka on sitä valmiina odottamassa. Ajoitus tärkeää. Kuvio on nimetty venäläisen Petrova Porskoffin mukaan.

Potterin kaverit (Pals of Potter)

Pottervahti -radio-ohjelman suosittu osio, jota juonsi Remus Lupin koodinimellä «Romulus».

Pottervahti (Potterwatch)

Velhoradioverkon (VRV) radio-ohjelman nimi, joka oli Voldemortin vallassaoloaikana ainoa ohjelma, joka ei ollut Voldemortin linjoilla ja joka kertoi asiat niin kuin ne olivat. Pottervahdin kuuntelemiseen tarvittiin tunnussana, joka useimmiten liittyi Feeniksin kiltaan. Pottervahdin ”juontajina” toimi mm. Lee Jordan koodinimellä Joki.

Puhdasverinen (Pure-blood)

Puhdasverisellä tarkoitetaan velhoa jonka molemmat vanhemmat ovat velhoja eikä jästejä. Nykyisin kuitenkaan kukaan ei ole täysin puhdasverinen sillä jokaisessa suvussa on aina joku joka avioituu jästin tai puolivelhon kanssa.

Puoliverinen (Half-blood)

Puoliveriseksi kutsutaan velhoa tai noitaa jonka jompikumpi vanhempi on jästi eikä velho. Kukaan velhoista ei oikein ole enää täysiverinen sillä jokaisessa suvussa on nykyään joku joka on avioitunut jästin kanssa. Tunnettuja puoliverisiä on muun muassa Harry Potter ja Severus Kalkaros.

Puuskupuh (Hufflepuff)

Puuskupuh on yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä tuvasta. Tuvan perusti yli tuhat vuotta sitten Helga Puuskupuh, joka oli sitä mieltä että kaikilla pitää olla oikeus oppia. Hän arvosti oppilaissaan ahkeruutta, reiluutta, uskollisuutta ja kiltteyttä.

Katso myös: Rohkelikko - Korpinkynsi - Luihuinen

Päivän Profeetta (Daily Prophet)

Noitien ja Velhojen lukema sanomalehti.

Pöllönpähkinät (Owl nuts)
Pöllöposti (Owl Post)

Postia, jonka toimittaa perille pöllö. Pöllöposti on velhoille tavallinen tapa välittää postia.

R.A.M (R.A.B)

Regulus Arcturus Mustan nimen alkukirjaimet.

Rapakon Palloseura (Puddlemere United)

Vuonna 1163 perustettu Rapakon Palloseura on liigan vanhin huispausjoukkue. Joukkueen tilillä on kaksikymmentäkaksi mestaruutta ja kaksi Euroopan mestaruutta. Rapakon pelaajat pukeutuvat laivastonsinisiin pukuihin, joita koristaa seuran tunnus, kaksi kullaväristä osmankäämiä ristissa. Joukkueen tunnuslaulun «Ryhmyt pois, pojat, ja kaato vanteeseen» levytti kuuluisa laulajatar Selestina Taigori. Levyn tuotto meni hyväntekeväisyyteen Pyhän Mungon taikatautien ja vammojen sairaalalle. Oliver Wood liittyi joukkueeseen käytyään koulunsa loppuun ja Albus Dumbledore on Rapakon Palloseuran fani.

Rohkelikko (Gryffindor)

Rohkelikko on yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä tuvasta.Tuvan perusti yli tuhat vuotta sitten Godric Rohkelikko, joka halusi ottaa oppilaikseen rohkeita ja uskollisia yksilöitä.

Katso myös: Puuskupuh - Korpinkynsi - Luihuinen

Roiskuhupsu (Spattergroit)

Roiskuhupsu on vakava ihovaiva. Pyhän Mungon sairaalassa sijaitsevassa muotokuvassa keskiaikainen velho kertoo, että ainoan parannuskeino on ottaa rupikonnan maksa, sitoa se tiukasti kaulalleen ja seisoa täysikuun aikaan alasti tynnyrillisessä ankeriaan silmiä.

Rumahiset (Hobgoblins, the)

Tunnettu yhtye, jonka laulusolisti on Tumppi Hujoppi.

Ruttusarvisen niistaisikin sarvi (Horn of a Crumple-Horned Snorkack)
Rystylyönti ryhmyyn (Bludger Backbeat)

Lyöjä iskee mailan rystypuolella ryhmyä niin, että ryhmy lentää hänen taakseen. Liike on vaikea toteuttaa tarkasti, mutta se ainakin hämää vastustajia.