Lahohammas-salaliitto (Rotfang Conspiracy)

Luna Lovekivan mukaan Aurorit ovat mukana Lahohammas-salaliitossa. He toimivat sisältä käsin kaataakseen taikaministeriön yhdistelemällä pimeyden taikuutta ja ientulehdusta.

Laiskiaispyörähdys (Sloth Grip Roll)

Liike, jossa pelaaja roikkuu ylösalaisin luudalla pitäen samalla siitä tiukasti käsin ja jaloin kiinni. Liikeellä voidaan väistää ryhmy.

Laiturpuun Loistokas (Pride of Portree)
Lentäminen (Flying)

Oppiaine Tylypahkassa.

Lentävä matto (Flying Carpet)

Taikomiskiellossa olevien esineiden luettelossa mainittu esine, joka on määritelty jästivalmisteeksi.

Lipilinnan Lepakot (Ballycastle Bats)

Lipilinnan Lepakot (lempinimeltään Lepakot) on kotoisin Pohjois-Irlannista. Lepakoitten huispauskaavut ovat väriltään mustia ja niiden rinnassa komeilee tulenpunainen lepakko. Heidän maskotti on Leevi Lentäväkoira ja heidän faninsa pukeutuvat yleensä mustaan.Lepakot ovat voittaneet huispausliigan 27 kertaa.

Lohikäärmeennahkaiset suojahansikkaat (Dragonskin Gloves)

Hansikkaat, jotka suojaat käsiä kylmällä ilmalla.

Loitsut (Charms)

Oppiaine Tylypahkassa. Loitsujen opettajana toimi Filius Lipetit.

Luihuinen (Slytherin)

Luihuinen on yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä tuvasta. Tuvan perusti yli tuhat vuotta sitten Salazar Luihuinen ja hän halusi ottaa oppilaiksi puhdasverisiä noitia ja velhoja. Salazar Luihuinen arvosti eniten kunnianhimoa ja oveluutta.

Katso myös: Rohkelikko - Puuskupuh - Korpinkynsi

Luihuisen perillinen (Slytherin, Heir of)

Luihuisen perillisellä tarkoitetaan noitaa tai velhoa, jonka esi-isä on Salazar Luihuinen. Tarun mukaan vain Luihuisen perillinen pystyy avaamaan salaisuuksien kammion ja hallitsemaan sen hirviötä. Tom Valedro eli myöhemmin Voldemort oli Luihuisen perillinen ja avasi kammion kerran itse ja kerran hänen päiväkirjansa teki sen Ginnyn välityksellä.

Luksusloimu (Deflagration Deluxe)

Weasleyn kaksosten kehittämä ilotulite. Luksusloimu maksaa 20 kaljuunaa.

Luudanvarren huoltosarja (Broomstick Servicing Kit)

Musta, sulavalinjainen nahkasalkku, joka sisältää luudanvarren huoltoon tarkoitettuja välineitä. Sisältö: Fleetwoodin kiiltävää kahvavahaa, hopeinen takavarpuleikkuri, messinkikompassi sekä luudanhoitajan tee-se-itse -käsikirja.

Luuseripöpö (Loser´s Lurgy)
Lyöjä (Beater)

Huispausjoukkueen pelaaja. Jokaisessa joukkueessa on kaksi lyöjää, jotka suojelevat omia pelaajiaan ryhmyiltä yrittäen samalla lyödä ryhmyt vastapuolen pelaajia kohti.

Lääkintävelhot (Mediwizards)

Velhoja jotka hoitivat loukkaantuneita pelaajia huispauksen maailmanmestaruuskisoissa.

Maahistahista (Gobbledegook)

Maahisten puhuma kieli. Maahistahistan kielen sana «bladvak» tarkoittaa hakkua. Se oli sattumoisin ainoa sana, jonka Ludo Bagman kyseisellä kielellä osasi.

Me Noidat (Witch Weekly)

Lehti, jota monet noidat lukevat. Gilderoy Lockhart oli Me Noitien hurmaavimman hymyn nelinkertainen voittaja.

Meritähti varrella (Starfish and Stick)

Pitäjän käyttämä puolustusliike. Pitäjä roikkuu luudastaan yhden jalan ja käden varassa kaikki raajat harallaan. Liike estää tehokkaasti maalin syntymisen. Liikettä ei pidä kokeilla ilman vartta.

Metamorfimaagi (Metamorphmagus)

Metamorfimaagi on noita tai velho, joka voi muuttaa ulkonäköään pelkällä tahdonvoimalla toisin kuin useimmat velhot, jotka pystyvät muuttamaan ulkonäköään ainoastaan taikasauvan tai liemien avulla. Metamorfimaageja on hyvin harvassa ja sellaiseksi synnytään, eikä sitä voi opetella. Nymfadora Tonks on metamorfimaagi.

Muinaiset riimut (Ancient Runes)

Riimut ovat muinainen kirjoitus- ja kirjainjärjestelmä. Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa muinaisten riimujen opiskelu on valinnaista ja toisen luokan oppilailla on mahdollisuus valita se oppiaineeksi kolmannesta lukuvuodesta alkaen.

Muodonmuutokset (Transfiguration)

Yksi Tylypahkassa opetettavista oppiaineista. Muodonmuutosten opettajan toimii Rohkelikkojen tuvanjohtaja, Minerva McGarmiwa.

Muutosten Taikakauslehti (Transfiguration Today)

Noitien ja velhojen lukema aikakauslehti. Ollessaan Vuotavassa noidankattilassa ennen kolmannen lukuvuoden alkua, Harry näki arvokkaan näköisiä velhoja kiistelemässä Muutosten Taikakauslehden uusimmista artikkeleista.

Muuttosuun Muuttohaukat (Falmouth Falcons)
Narksu (Nargle)

Narksu on jonkinlainen otus, jonka olemassaoloon ainoastaan Luna Lovekiva tuntuu uskovan. Lunan mukaan narksuja kuhisee mistelikimpuissa.

Nauriston Nuolet (Appleby Arrows)

Nauriston Nuolet (lempinimeltään Nuolet) ovat kotoisin Englannista ja joukkue on perustettu vuonna 1612. Heidän pelikaapunsa ovat kalpean siniset ja heillä on hopeinen nuoli rinnassa tunnuksena. Nuolien kannattajat ampuivat sauvasta nuolia huispausottelun aikana vuoteen 1894 asti, kunnes se kiellettiin.Kuuluisin voitto oli Vratsan Vuoristokotkia vastaan vuonna 1932. Ottelu kesti 16 päivää.

Nieleksivä limppi (Gulping Plimpy)

Ks. Limppi. Lunan mukaan nielekseviä limppejä oli näppärää torjua tiivijuuren avulla.

Noita Luudanvarsia (Which Broomstick?)

Aikakauslehti, joka vertailee eri luudanvarsia ja testaa niiden ominaisuuksia. Lehden ilmoituksista voi myös tilata luutia.

Nuhteettomuuskoetin (Probity Probes)
Numerologia (Arithmancy)

Oppiaine Tylypahkassa. Numerologia käsittelee numeroiden maagisia ominaisuuksia. Ainetta opettaa Tylypahkassa professori Vektori.