Edusvelho (Spokeswizard)

Taikaministeriön palveluksessa toimiva noita tai velho.

Ennustaminen (Divination)

Oppiaine Tylypahkassa. Ennustustunteja antoivat Sibylla Punurmio sekä kentauri Firenze.

Epämieluisa (Undesirable)
Etsijä (Seeker)

Etsijä on yksi huispausjoukkueen seitsemästä pelaajasta, jonka tarkoituksena on ottaa kultasieppi kiinni. Etsijän tehtävä huispausjoukkueessa on erityisen tärkeä, sillä peli loppuu vasta sitten, kun jompikumpi vastakkain pelaavien joukkueen etsijöistä saa napattua siepin ja ansaittua joukkueelleen 150 pistettä.

Etuvartio (Advance Guard)

Joukko Feeniksin kiltaan kuuluvia noitia ja velhoja, joiden tehtävänä oli saattaa Harry Potter turvallisesti kotoaan Likusteritieltä Feeniksin Killan päämajaan Kalmanhanaukio kahteentoista.

Feeniksin kilta (Order of the Phoenix)

Feeniksin kilta on Albus Dumbledoren perustama salaseura, jonka tarkoituksena oli vastustaa Voldemortia ja kuolonsyöjiä. Feeniksin killan kokoontumispaikka on Kalmahanaukio 12, Lontoossa. Alkuperäisiä jäseniä ovat muun muassa Harry Potterin vanhemmat, Lily ja James Potter, Remus Lupin, Sirius Musta ja Alastor Vauhkomieli.Kilta hajosi kun Voldemort oli tappanut Harryn vanhemmat ja kadonnut, Kiltaa ei enää nähty tarpeelliseksi pitää pystyssä koska kaikki luulivat että Voldemort oli kuollut.

Grindelwaldin merkki (Grindelwald's sign)

Kuvio, jota pimeyden velho Grindelwald käytti merkkinään ja tunnuksenaan jo kouluaikoinaan. Grindelwald kaiversi merkkinsä Durmstrangin seinään. Jotkut jäljensivät merkin tavaroihinsa tehdäkseen vaikutuksen toisiin oppilaisiin. Kuva on oikeasti kuoleman varjelusten merkki.

Gubraithin tuli (Gubraithian Fire)

Loihtimalla aikaansaatu ikuinen tuli. Hagrid vei jättiläisten päällikölle lahjaksi oksallisen Gubraithin tulta, jonka Dumbledore oli loihtinut palamaan ikuisesti.

Haggi ()

Ruaah -jättiläisen käyttämä nimitys tämän velipuolesta Rubeus Hagridista.

Halkeentuminen (Splinching)

Halkeentuminen on epäonnistunut tapa ilmiintyä. Halkeentumisessa tapahtuu satunnaista raajojen irtoamista, joka johtuu siitä ettei mieli ei ole riittävän määrätietoinen. Halkeentumisessa osa raajoista jää paikkaan josta kaikkoonnuttiin, kun taas osa raajoista saapuu paikkaan, johon ilmiinnyttiin. Halkeentumistapauksissa Vahinkotaikojen peruutuspartio selvittää asian ja kasaa halkeentuneen velhon.

Harjuruusun Harakat (Montrose Magpies)
Haukanpään hyökkäysmuodostelma (Hawkshead Attacking Formation)

Huispausjoukkueen jahtaajat muodostavat nuolenpääkuvion ja lentävät yhdessä kohti maalisalkoja. Kuvio säikäyttää vastajoukkueen ja pakottaa tehokkaasti muut pelaajat väistymään.

Henkipään harpyijat (Holyhead Harpies)

Huispausjoukkue, jonka nykyisenä kapteenina toimii Gwenog Jones. Kuhnusarvio kertoo olevansa läheisissä väleissä joukkueen kanssa, ja kertoo saavansa vapaalipun milloin vain tahtoo.

Herm-oo-nini (Herm-own-ninny)

Viktor Krumin oli vaikea oppia lausumaan Hermionen nimeä oikein. Viktor lausua nimen toistuvasti «Hermu-onni», kunnes oppi sanomaan «Herm-oo-nini», joka kelpasi Hermionelle.

Hirsipuu, uudelleen käytettävä (Hangman, Reusable)

Tuote, joka löytyy Weasleyn kaksosten pilapuodista.

Huispauksen maailmanmestaruuskisat (Quidditch World Cup, The)
Huispaus (Quidditch)

Huispaus on noitien ja velhojen suosima urheilulaji, jota pelataan luudilla. Huispauksessa on kaksi joukkuetta, joissa molemmissa on seitsemän pelaajaa: Kolme jahtaajaa, kaksi lyöjää, pitäjä ja etsijä. Palloja pelissä neljä: kaksi ryhmyä, kaato ja sieppi. Peliä pelataan soikealla kentällä, jonka molemmissa päissä on maalialue, joissa kummassakin on kolme maalisalkoa.

Hutkiminen (Cobbing)

Hutkiminen tarkoittaa huispauksessa liiallista kyynerpäiden käyttöä. Hutkimisesta voi joutua tuomarin puhutteluun ja siitä voi myös seurata rangaistusheitto.

Hyrräpään hyrrä (Billywig Propeller)
Hölönpölyä (Balderdash)

Salasana Rohkelikkojen oleskeluhuoneeseen.