Kidusruoho (Gillyweed)

Kirjassa «Välimeren taikavesikasvit ja niiden ominaisuudet» mainittu taikavesikasvi, jota syömällä on mahdollista hengittää veden alla. Se kasvattaa syöjälle kidukset ja räpylät. Harry käytti Dobbyltä saamaansa kidusruohoa kolmivelhoturnajaisten toisessa koetuksessa sukeltaessaan järveen.Tapahtumia

Harry Potter ja liekehtivä pikari
Dobby antaa Harrylle möykyllisen kidusruohoa kolmivelhoturnajaisten toista koetusta varten. (Luku 26: Toinen koetus )
Kolmivelhoturnajaisten toinen koetus alkaa. Harry syö kidusruohoa ja heittäytyy järveen. Hänelle kasvaa kidukset ja räpylät. (Luku 26: Toinen koetus )
Kalkaros epäilee Harryn varastaneen hänen työhuoneestaan kidusruohoa ja puukäärmeen nahkaa - aineosaa, jota käytetäänn monijuomaliemen valmistukseen. (Luku 27: Anturajalan paluu )
Barty "vale-vauhkomieli" Kyyry junior kertoo Harrylle, kuinka Harryllä olisi ollut mahdollisuus lukea kaiken tarpeellisen kidusruohosta kirjasta "Välimeren taikavesikasvit ja niiden ominaisuudet". Barty oli antanut kirjan Nevillelle ja se oli Harryn makuusalissa. (Luku 35: Totuusseerumi )
Barty "vale-vauhkomieli" Kyyry junior kertoo Harrylle, kuinka hän oli kutsunut Dobbyn opettajainhuoneeseen, ja pohtineensä ääneen McGarmiwalle, mahtaako Potter älytä käyttää kidusruohoa kolmivelhoturnajaisten toisessa koetuksessa. (Luku 35: Totuusseerumi )
(Luettu 4840 kertaa)