Ukonhattu (Monkshood)

Erittäin myrkyllinen kasvi. Tunnetaan myös nimillä Akonikum ja Kasviarsenikki.

Uliseva leski (Wailing Widow, The)

Kummitus, joka oli tullut melkein päättömän Nickin kuolemapäiväjuhliin Kentistä asti

Ulkomailla ulvojan kanssa (Break With a Banshee)

Yksi monista Gilderoy Lockhartin kirjoittamista kirjoista, jotka oli hankittava toisen lukuvuoden pimeyden voimilta suojautumisen tunneille.

Ulvoja (Banshee)

Ulvoja on nainen, jolla on pitkä, lattiaan asti ulottuva, musta tukka sekä luurankomaiset, vihertävät kasvot. Ulvojan tunnusomainen piirre on myös pitkä, valittava ulina. Seamus Finnigan pelkää erityisen paljon ulvojaa.

Umfraville, Quintius (Umfraville, Quintius)

Quintius Umfraville tuli tunnetuksi kirjoittamalla vuonna 1620 huispausta käsittelevän kirjan «Jalo taikaurheilulaji».

Umpiovius (Colloportus)

Loitsu joka sinetöi oven kiinni. Harry ja Hermione käyttivät loitsua ja sulkivat takanaan useita ovia paetessaan kuolonsyöjiä Taikaministeriön salaisuuksien osastolla. Ei ole varmaa voiko Umpiovius -loitsulla sinetöidyt ovet avata Alohomora -loitsun avulla, koska kuolonsyöjät joutuivat etsimään muita reittejä heidän luokseen, eivätkä turvautuneet Alohomora -loitsuun.

Umpula-Ipisto (Budleigh Babberton)

Kylä, jonka eräästä jästitalosta Dumbledore ja Harry löysivät Horatius Kuhnusarvion ja suostuttelivat hänet Tylypahkaan uudeksi taikaliemien opettajaksi.

Unhoituta (Obliviate)

Pyyhkii osan uhrin muistista.

Unhoituttaja (Obliviator)

Unhoituttajat ovat taikaministeriön palveluksessa olevia noitia tai velhoja. Unhoituttajat muuntelevat jästien muisteja, mikäli nämä ovat nähneet jotain, joka voisi paljastaa velhomaailman. Unhoituttajien päämaja sijaitsee taikaministeriön kolmannella tasolla.

Unhoituttajien päämaja (Obliviator Headquarters)

Unhoituttajien päämaja sijaitsee taikaministeriön kolmannella tasolla.

Unioraakkeli (Dream Oracle, The)

Inigo Imagon kirjoittama kirja, jota käytettiin Punurmion pitämillä ennustustunneilla apuvälineenä unien tulkitsemisessa.

Unkarilainen sarvipyrstö (Hungarian Horntail)

Unkarilainen sarvipyrstö on mustasuomuinen, liskomainen lohikäärme, jolla on keltaiset silmät. Sarvet ja pitkästä pyrstöstä törröttävät piikit ovat väriltään pronssisia. Unkarilaisen sarvipyrstön lieskapituus voi olla jopa viisitoista metriä. Sen munat ovat sementinharmaita ja kovakuorisia. Ravintonaan sarvipyrstö käyttää vuohia, lampaita ja ihmisiä.

Uppista Dudiduppista (Dinky Duddydums)

Petunia Dursley käytti tätä lempinimeä pojastaan Dudleystä. ( VK/2 )

Urquhart (Urquhart)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni kaudella 1996-97.

Uskollisuusloitsu (Fidelius Charm)

Uskollisuusloitsu on suunnattoman mutkikas loitsu, jonka avulla salaisuus suljetaan taikakeinoin yhden ainoan elävän sielun sisään. Henkilöä, johon tieto on kätketty kutsutaan salaisuudenhaltijaksi. Tieto jää kätköön salaisuudenhaltijan sisään ja sitä on mahdoton löytää, ellei salaisuudenhaltija päätä itse sitä paljastaa.

Usvaton tulevaisuus (Unfogging the future)

Usvaton tulevaisuus on Kassandra Vablatskin kirjoittama mustakantinen oppikirja povaamisen perusmenetelmiin - kädestäennustamiseen, kristallipalloihin, linnunsisälmyksiin, jne. Kirjaa käytettiin Harryn kolmantena lukuvuotena ennustustunneilla.