Paha henki (Ghoul)

Paha henki muistuttaa hevosenhampaista vuorenäijää. Se on ruma mutta vaaraton, sillä se korkeintaan murisee kohtaamilleen ihmisille. Paha henki asustelee velhojen ullakoilla ja aitoissa, joissa se paiskoo tavaroita ja ulisee. Paha henki on eräänlainen velhoperheen lemmikki, jonka ravintoa ovat hämähäkit ja yöperhoset. Kotikolossa heti Ronin huoneen yläpuolella olevalla ullakolla asuu paha henki, joka hakkaa putkia ja vaikeroi.

Paiskaos (Expulso)
Pakkulaxpulveri (Bulbadox Powder)

Pakkulaxpulveri aiheuttaa iholle joutuessaan paiseita.

Pakkuu (Pack)

Loitsu, joka pakkaa esineitä.

Pakomatka peikkojen kanssa (Travels With Trolls)

Yksi monista Gilderoy Lockhartin kirjoittamista kirjoista, jotka oli hankittava toisen lukuvuoden pimeyden voimilta suojautumisen tunneille. Kirjan kannessa komeilee silmää iskevä Lockhart.

Palavakirous (Flagrante Curse)
Pallo puhki - Kohtalo koettelee (Broken Balls: When Fortunes Turn Foul)

Säilän & Imupaperin povaamiselle omistetussa nurkkauksessa myynnissä oleva kirja.

Paluus (Reducio)

Pienentää taialla suurennnetun kohteen. Isonnous-loitsun vastaloitsu.

Paracelsus (Paracelsus)

Yksi kuuluisista noidista ja velhoista, joka esiintyy suklaasammakkokorteissa. Tylypahkassa sijaitsee Paracelsuksen rintakuva.

Parantaja (Healer)

Velhomaailmassa lääkärin tehtäviä hoitavat parantajat. Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaalassa toimii parantajien lisäksi myös osastonparantajia sekä apulaisparantajia.

Parantajan apuopas (Healer's Helpmate, The)

Opaskirja, joka sisältää luvun «Ruhjeet, haavat ja hiertymät». Rouva Weasley haki kirjasta apua yrittäessään parantaa Hermionen mustan silmän jonka tämä oli saanut Fredin ja Georgen mottaavasta kaukoputkesta.

Parkinin pihti (Parkin's Pincer)

Kuviossa kaksi jahtaajaa lähestyy vastapuolen jahtaajaa kummaltakin puolelta samalla kuin kolmas jahtaaja lentää suoraan kohti väliin jäänyttä jahtaajaa. Liike on saaneen nimensä Kaljualan Kulkurien alkuperäisiltä jäseniltä, joiden kerrotaan keksineen liikkeen.

Parkinson, Pansy (Parkinson, Pansy)

Pansy Parkinson on Harryn kanssa samalla vuosikurssilla oleva ilkeä luihuistyttö. Häntä kuvataan kovakasvoiseksi ja hänellä on iso mopsimainen naama. Pansy liikkuu yleensäluihuistyttöjenginsä kanssa, jonka harrastuksena on lähinnä kikatella ja irvaillamuille Tylypahkan oppilaille. Pansy valittiin Draco Malfoyn ohella luihuisten valvojaoppilaaksi syyskuussa 1995. Hänet valittiin samana lukuvuotena myös Dolores Pimennon inkvisitiopartioon.

Patapalo, Silvanus (Kettleburn, Silvanus)

Taikaeläinten hoidon opettaja, joka jäi eläkkeelle voidakseen viettää enemmän aikaa jäljelle jääneiden raajojensa kanssa. Rubeus Hagrid nimettiin hänen tilalleen lukuvuoden alussa, syyskuussa 1993.

Patikkaretki pahan hengen kanssa (Gadding With Ghouls)

Yksi monista Gilderoy Lockhartin kirjoittamista kirjoista, jotka oli hankittava toisen lukuvuoden pimeyden voimilta suojautumisen tunneille.

Patil, Padma (Patil, Padma)
Patil, Parvati (Patil, Parvati)
Pattiajos (Furnunculus)

Aiheuttaa loitsun uhrille rumia paiseita.

Peakes, Jimmy (Peakes, Jimmy)

Harry Potter valitsi Jimmy Peakesin Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjäksi vuonna 1996. Jimmy Peakesin lyöjäparina toimi Ritchie Coote. Peakesia kuvattiin lyhyeksi ja rotevaksi.

Pehmustusloitsu (Cushioning Charm)

Elliot Krautiolan vuonna 1820 keksimä loitsu, jonka seurauksena luudanvarsista tuli huomattavasti mukavampia istua. Loitsu luo eräänlaisen näkymättömän tyynyn luudanvarteen.

Peikko (Troll)

Peikko voi kasvaa lähes neljän metrin mittaiseksi ja painaa yli tonnin. Se on väkivaltainen ja tyhmä olento, jota kuitenkin voidaan koulutettuna käyttää vartijana. Peikko kommunikoi murahduksin, mutta se saattaa oppia myös muutamia ihmiskielen sanoja. Peikkoja on kolmea rotua, joista vuorenpeikko on kooltaan kookkain ja samalla myös häijyin peikkolaji. Vuorenpeikko kuvataan väriltään kalvakanharmaaksi ja kaljuksi. Metsänpeikko on iholtaan vaaleanvihreä. Sen hiusten väri voi olla vihreä tai ruskea. Joenpeikolla sen sijaan on lyhyet sarvet ja sinertävänpunertava iho, jossa saattaa olla karvapeite. Ravinnokseen peikot syövät raakaa lihaa, joka voi olla peräisin niin ihmisestä kuin eläimestäkin.

Pelasto noitius, Pelasto noitio (Salvio Hexia)
Pelinverta (Tinworth)
Perkins (Perkins)

Kumaraselkäinen, ujonnäköinen velho, jolla on pörröinen valkoinen tukka. Perkins jakoi huoneen Arthur Weasleyn kanssa jästiesineiden väärinkäytön osastolla.

Perusolemuksen muodonmuutoksen teorioita (Theories of Transubstantial Transfiguration)

Kirjaan viitataan teoksessa «Huispaus kautta aikojen».

Peruspaukkusarja (Basic Blaze Box)

Weasleyn kaksosten kehittämä loihdittu ilotulitesarja peruskäyttöön. Peruspaukkusarja maksaa 5 kaljuunaa.

Peverell, Antiokhos (Peverell, Antioch)

Antiokhos oli oletettavasti vanhin kolmesta velhoveljeksestä, jotka tarun mukaan tapasivat kuoleman. Edelleen tarun mukaan Kuolema teki hänelle voittamattoman sauvan seljasta. Ei mennyt kauaakaan, kun hänet tapettiin ja sauva vietiin.

Peverell, Ignotus (Peverell, Ignotus)

Nuorin kolmesta velhosta, jotka tarun mukaan tapasivat Kuoleman. Hänellä oli täysin näkymättömäksi tekevä kulumaton näkymättömyysviitta. Tarun mukaan hän sai viitan Kuolemalta. Viitan turvin hän eleli vanhuuteen, antoi viitan sitten pojalleen ja lähti Kuoleman mukaan.

Peverell, Kadmos (Peverell, Cadmus)

Kadmos oli oletettavasti keskimmäinen kolmesta velhoveljeksestä, jotka tarun mukaan tapasivat kuoleman. Hän sai tarinan mukaan Kuolemalta kiven, jolla voi herättää kuolleita. Hän herätti rakastettunsa henkiin, mutta teki lopulta itsemurhan rakkaan ollessa kylmä ja etäinen, sillä tyttö ei kuulunut enää elävien maailmaan.

Pikalumo (Kwikspell)

Pikalumoa mainostetaan uutena, takuuvarmana, helppona ja nopeatehoisena taikuuden alkeiden kirjekurssina. Kurssi saapuu isokokoisessa sinipunaisessakirjekuoressa, johon on kirjoitettu hopeisin kirjaimin «PIKALUMO Taikuuden alkeet kirjekurssi».

Pikapimeyspulveri (Darkness Powder)

Ilmaan heitettäessä pikapimeyspulveri saa aikaan täydellisen pimeyden lähiympäristössä. Edes loitsut, kuten valois tai sytyjo eivät läpäise pimeyttä. Weasleyn kaksoset Fred ja George toivat pikapimeyspulveria maahan Perusta ja myivät sitä liikkeessään viistokujalla.

Pikitie, Stan (Shunpike, Stan)

Poimittaislinjan nuori, isokorvainen ja näppylänaamainen rahastaja.

Pikku Whinging (Little Whinging, Surrey)

Kylä Surreyssä, jossa Harry & Dursleyn perhe asuu.

Pikkuhirttivaara (Little Hangleton)

Kylä, jossa Valedrojen talo sijaitsee.

Pikkuneiti moitteeton (Little Miss Perfect)

Rita Luodikon käyttämä nimitys Hermionesta.

Pilkukas pahankoura (Mackled Malaclaw)

Pilkukas pahankoura on hummeria muistuttava olento, jonka liha ei kuitenkaan kelpaa ihmisravinnoksi. Sen lihan syöminen aiheuttaa korkean kuumeen sekä vihertävää ihottumaa. Tämä tummanvihreäpilkullinen, vaaleanharmaa otus kasvaa noin 30 senttiä pitkäksi. Ravinnokseen pilkukas pahankoura käyttää pääasiassa pikkuäyriäisiä. Pahankouran purema tekee uhrista epäonnisen jopa viikon ajaksi.

Pimeimpien voimien salaisuudet (Secrets of the Darkest Art)
Pimento, Dolores Jane (Umbridge, Professor Dolores Jane)

Pimento on taikaministerin ylempi alivaltiosihteeri. Hän on ruma, pieni ja paksu noita, jota kaikki Tylypahkassa inhoavat lukuunottamatta luihuisia. Tylypahkassa Pimento toimi seuraavissa tehtävissä: Pimeyden voimilta suojautumisen opettaja Tylypahkassa Cornelius Toffeen määräyksestä ( Harryn viidentenä vuonna ), Tylypahkan yli-inkvisiittorina sekä Tylypahkan rehtorina.

Pimeyden voimat. Itsesuojeluopas (Dark Forces: A Guide to Self-Protection, The)

Quentin Tytinan kirjoittama pimeyden voimilta suojautumisen oppikirja, joka oli ensimmäisen lukuvuoden hankittavien kirjojen listalla. Kirja oli käytössä myös neljäntenä lukuvuotena vale-Vauhkomielen pitämillä tunneilla.

Pimeyden voimien nousu ja tuho (Rise and Fall of the Dark Arts, The)

Hermionen taustalukemistoksi hankkima kirja, jossa mainitaan muun muassa Harry Potter.

Pimeytin (Put-Outer)

Hopeiselta savukkeensytyttimeltä näyttävä taikaesine, jonka avulla voidaan sammuttaa katuvalot. Esine käännetään auki ja sitä napsautetaan, jolloin katulamppu sammuu poksahtaen. Pimeyttimellä saadaan myös lamput jälleen syttymään, tällöin esineestä kiitää valopalloja takaisin sammutettuihin lamppuihin.

Pimeän paljastin (Dark Detector)

Pimeän paljastimet ovat laitteita, jotka näyttävät onko lähettyvillä pimeän velhoja tai vihollisia. Harry Potterin mukaan niihin ei kannata kuitenkaan luottaa liikaa, koska niitä voi huijata. Pimeän paljastimia on mm. ilmiskoopit, totuustutkat ja viholaiskuvastimet. Erilaisia paljastimia oli tarvehuoneessa silloin, kun Albuksen Kaarti kokoontui sinne harjoittelemaan.

Pimeän piirto (Dark Mark)

Pimeän piirto on lordi Voldemortin merkki. Se on pääkallo, jonka suusta roikkuu kielenä käärme. Taivaalle loitsittuna se on valtavan kokoinen ja näyttää koostuvan smaragdinvärisistä tähdistä.

Kuolonsyöjien kerrottiin taikoneen pimeän piirron taivaalle aina silloin, kun olivat surmanneet jonkun. Pimeän piirto loihditaan Kalmokalvaus -loitsulla ja ainoastaan kuolonsyöjien tiedetään osaavan tehdä sen.

Pimi (Nox)

Sammuttaa valon taikasauvan päästä. Valois-loitsun vastaloitsu.

Pinnauspurtavat (Skiving Snackboxes)

Weasleyn kaksosten kehittämä valikoima karkkeja, joista tulee kipeäksi. Karkkien tarkoituksena on saada syöjä juuri sen verran kipeäksi, että pääsee pois tunnilta harrastamaan valitsemaansa vapaa-ajan toimintaa. Pinnauspurtaviin kuuluu kuumekola, ryynirakeet, nenäverenvuotonugaa ja pyörrytyspastillit, joista jokainen aiheuttaa erilaisen sairauden. Karamellit on kaksipäisiä ja värikoodattuja siten, että nauttimalla karamellin toisen pään tulee sairaaksi, kun taas syömällä toisen pään paranee.

Piparminttukonnat (Peppermint Toads)

Rupikonnan muotoisia piparminttupastilleja, jotka hyppivät todentuntuisesti mahassa.

Pippurijuoma (Pepperup potion)

Matami Pomfreyn pippurijuoma tepsii salamannopeasti flunssaan. Juoma polttaa nielua ja saa korvat savuamaan useiksi tunneiksi.

Pippuripirut (Pepper Imps)

Makeisia, joita myydään Tylyahossa sijaitsevassa Hunajaherttuassa. Ne saavat syöksemään tulta.

Pirunnuora (Devil's Snare)

Pirunnuora on köynnösmäinen ja vaarallinen kasvi. Se kietoo käärmemäisiä kärhiään varomattoman uhrin ympärille kohtalokkain seurauksin. Mitä enemmän uhri rimpuilee vastaan, sitä tiukemmin kasvi kietoutuu tämän ympärille, kunnes uhrilta loppuu henki. Professori Verson mukaan pirunnuora pitää pimeästä ja kosteasta. Tulen lähellä kasvi käpristyy etäämmäs sen valosta ja lämmöstä.

Pirunpalo (Fiendfyre)

Kirottua ja vaarallista tulta, joka on yksi keino tuhota hirnyrkki. Pirunpaloa on hankala hallita.

Piskuilan, Peter (Pettigrew, Peter)
Pitäjä (Keeper)

Pitäjä on yksi huispausjoukkueen seitsemästä pelaajasta, jonka tarkoitus on puolustaa oman joukkueen maalisalkoja. Pitäjä puolustaa pelin aikana kolmea maalisalkoa ja yrittää estää kaadon lennähtämisen vanteen lävitse, josta seuraisi kymmenen pistettä vastakkaiselle joukkueelle. Pitäjä vastaa siis eräänlaista maalivahtia.

Plumptonin pisto (Plumpton Pass)

Liike, jossa etsijä tekee huolettoman näköisen kaarron ja kuin vahingossa imaisee siepin hihaansa. Liike on saanut nimensä Tutshillin Tornadojen etsijältä Roderick Plumptonilta, joka käytti kuviota vuonna 1921. Jotkut väittävät että siepinnappaus oli vahinko, mutta Plumpton väitti kuolemaansa asti sen olleen tarkoitus.

Podmore, Sturgis (Podmore, Sturgis)

Kulmikasleukainen velho jolla on oljenvaaleat hiukset. Podmore kuului alkuperäiseen Feeniksin kiltaan ja oli mukana etuvartiossa saattamassa Harrya Likusteritieltä Kalmanhanaukio kahteentoista.

Pohjukkasilta (Bottom Bridge)
Poikkeuksellisen etevän loitsijan Barnabus Finkley -palkinto (Barnabus Finkley Prize for Exceptional Spell-Casting)
Poimittaislinja (Knight Bus, The)

kolmikerroksinen violetti bussi, turvattomien velhojen ja noitien hätäkuljetus. Sen voi kutsua luokseen sauvakättään ojentamalla, jolloin se ilmaantuu tyhjästä poksahtaen paikalle.

Poistokirous (Reductor Curse)

Poistokirouksen avulla voi hävittää kohteita. Se tepsii kuitenkin vain kiinteisiin kohteisiin. Kirous luodaan Poistujo -loitsulla.

Poistujo (Reducto)

Poistokirous, jonka avulla voi hävittää kohteita. Se tepsii kuitenkin vain kiinteisiin kohteisiin. Harry opetteli kirouksen kolmivelhoturnajaisten kolmatta koetusta varten.

Poistuus (Deletrius)

Loitsu poistaa varhenna loitsus -loitsulla esiin saadun taian haamun.

Pokkuroija (Bowtruckle)

Pokkuroija on erittäin vaikeasti havaittava puunsuojelija, joka on alle 20 senttiä pitkä. Se sopeutuu hyvin metsään, sillä se näyttää risulta tai kaarnalta, jolla on silmät. Sen silmien väri on koppakuoriaisen ruskea. Lisäksi pokkuroijalla on kyhmyiset kädet ja jalat. Ravinnokseen pokkuroija käyttää hyönteisiä sekä hutsun munia. Se on arka olento, joka käy kimppuun vain silloin, kun sen kotipuuta uhataan. Tällöin pokkuroija kaivaa uhkaajalta silmät päästä pitkillä ja terävillä, risumaisilla sormillaan. Sormia pokkuroijalla on kummassakin kädessä kaksi. Kotipuunaan pokkuroija käyttää yleensä sauvapuuta. Pokkuroijan saa poistumaan kotipuustaan lahjomalla.

Polkiss, Piers (Polkiss, Piers)

Dudleyn paras kaveri. Piers on ruipelo poika, jolla on naama kuin rotalla. Piers piteli yleensä uhrin käsiä selän takana ja Dudley hoiti lyömisen.

Pollomuhku (Bubotuber)

Rumia kasveja jotka näyttävät mustilta jättiläisetanoilta. kasvissa on useita kiiltäviä patteja, jotka sisältävät paksua kellanvihreää nestettä - pollomuhkun mätää. Pollomuhkun mätä haisee bensiiniltä ja tekee laimentamattomana hassuja iholle. Mätä on erinomainen parannuskeino sitkeimpiin aknetapauksiin.

Polttoherja (Stinging Jinx)
Pomfrey Poppy, Matami (Pomfrey Poppy, Madame)

Matami Poppy Pomfrey työskenteli Tylypahkan noitien ja velhojen koulun sairaalasiiven ylihoitajana Harry Potterin opiskeluaikana.

Porlokki (Porlock)

Porlokki on kahdella sorkalla liikkuva, noin 60 senttiä pitkä olento, joka elää vain suojellakseen hevosia. Porlokin tunnusomaisia piirteitä ovat takkuinen turkki, iso nenä, päässä sijaitse karvapehko sekä lyhyet töppösormet. Se on arka otus, eikä se luota ihmiseen.

Porskoffin juoni (Porskoff Ploy)

Kaadon kanssa lentävä jahtaaja lentää ylöspäin huijaten vastapuolen jahtaajia olevansa tekemässä maalia, mutta heittääkin sitten kaadon alas oman joukkeen jahtaajalle, joka on sitä valmiina odottamassa. Ajoitus tärkeää. Kuvio on nimetty venäläisen Petrova Porskoffin mukaan.

Porttiavain (Portkey)

Porttiavain on taiottu esine, jonka avulla ne velhot, jotka eivät halua tai osaa ilmiintyä, voivat siirtyä hetkessä ennalta määrättyyn paikkaan. Siirtyminen tapahtuu koskettamalla porttiavainta. Porttiavain voi olla mikä tahansa esine, mutta yleensä se on huomiota herättämätön - sellainen jota jästit luulevat roskaksi ja jättävät rauhaan. Porttiavain luodaan Portus -loitsulla.

Porttiavainvirasto (Portkey Office)

Porttiavainvirasto sijaitsee Taikaministeriön kuudennella tasolla.

Portus (Portus)

Loitsu, jonka avulla luodaan porttiavain.

Posityyhtynen (Pigwidgeon)

Ron Weasleyn lemmikkipöllö. Posityyhtynen on pieni, yli-innokas ja pörröinen pöllö, jota Ron kutsuu usein myös «possuksi».

Possu (Pig)

Ron Weasley käytti pöllöstään Posityyhtysestä lempinimeä «possu».

Potter, Albus Severus (Potter, Albus Severus)
Potter, Harry James (Potter, Harry)
Potter, James (Potter, James)

Harry Potterin isä. Voldemort murhasi Jamesin Harryn ollessa yksivuotias. James oli pitkä, laiha ja hänellä oli mustat, epäsiistit hiukset ja ruskeat silmät.

Potter, James (Potter, James)
Potter, Lily (Evans) (Potter, Lily (Evans))

Harry Potterin äiti. Voldemort murhasi Lilyn Harryn ollessa yksivuotias. Lilyllä oli tummanpunaiset pitkät hiukset ja hänen silmänsä olivat kirkkaanvihreät

Potter, Lily Luna (Potter, Lily Luna)

Lily Luna Potter on Ginny Weasleyn ja Harry Potterin kuopus, Lilyllä on kaksi vanhempaa veljeä, Albus Severus ja James Sirius. Lily Luna on luonteeltaan yhtä temperamenttinen kuin äitinsäkin.

Potterin kaverit (Pals of Potter)

Pottervahti -radio-ohjelman suosittu osio, jota juonsi Remus Lupin koodinimellä «Romulus».

Pottervahti (Potterwatch)

Velhoradioverkon (VRV) radio-ohjelman nimi, joka oli Voldemortin vallassaoloaikana ainoa ohjelma, joka ei ollut Voldemortin linjoilla ja joka kertoi asiat niin kuin ne olivat. Pottervahdin kuuntelemiseen tarvittiin tunnussana, joka useimmiten liittyi Feeniksin kiltaan. Pottervahdin ”juontajina” toimi mm. Lee Jordan koodinimellä Joki.

Prewett, Fabian (Prewett, Fabian)
Prewett, Gideon (Prewett, Gideon )
Prilli, Irma (Pince, Irma)

Tylypahkan kirjastonhoitaja.

Pringle, Apollyon (Pringle, Apollyon)

Apollyon Pringle toimi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun vahtimestarina ennen Argus Voroa - aikana jolloin Arthur Weasley ja Molly Prewett opiskelivat Tylypahkassa. Apollyon Pringle sai Arthurin kiinni, kun hän oli Mollyn kanssa kävelyllä neljän aikaan aamusta. Arthurilla on jäi tapauksesta jäljet.

Prinssi, Eileen (Prince, Eileen)

Eileen Prinssi on Severus Kalkaroksen äiti. Nuorena, noin viisitoistavuotiaana Eileen näytti vihaiselta ja jurolta. Hänellä oli raskaat kulmat ja pitkät kelmeät kasvot. Hän ei ollut kaunis. Eileen oli kouluaikanaan Tylypahkan kitakivikerhon kapteeni.

Pritchard, Graham (Pritchard, Graham)

Pritchard lajiteltiin Luihuisten tupaan Harryn neljäntenä kouluvuotena.

Ptolemaios (Ptolemy)

Kuuluisa velho, jonka kuva on suklaasammakko -korteissa.

Pucey, Adrian (Pucey, Adrian)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja.

Puddifoot, Matami (Puddifoot, Madam)

Pyylevä, kiiltävän mustan nutturan omaava nainen. Matami Puddifoot pitää pientä kahvilaa Tylyahossa, joka on varsin suosittu seurustelevien parien kesken.

Puhdasverinen (Pure-blood)

Puhdasverisellä tarkoitetaan velhoa jonka molemmat vanhemmat ovat velhoja eikä jästejä. Nykyisin kuitenkaan kukaan ei ole täysin puhdasverinen sillä jokaisessa suvussa on aina joku joka avioituu jästin tai puolivelhon kanssa.

Puhpallura (Puffskein)

Puhpallura on vaaleakarvainen, pyöreä olento, jota ei ollenkaan haittaa, vaikka sitä paiskottaisiinkin. Se onkin erittäin helppohoitoinen lemmikki, sillä se vain hyrisee ollessaan tyytyväinen. Puhpalluralla on pitkä ja ohut kieli, jonka avulla se etsii itselleen ruokaa. Ravinnokseen se käyttää esimerkiksi ruuantähteitä, hämähäkkejä ja velhojen nenässä olevia pöpöjä.

Puhtolakaisu (Cleansweep)

Luutamerkki. Puhtolakaisu -sarjaan kuuluu ainakin seuraavat mallit: Puhtolakaisu viisi, Puhtolakaisu seitsemän ja puhtolakaisu yksitoista.

Punalakki (Red Cap)

Punalakki asuu paikoissa, joissa on vuodatettu ihmisverta. Se tappaa uhrinsa nuijimalla sen kuoliaaksi.

Punurmio, Kassandra (Trelawney, Cassandra)

Kassandra Punurmio oli kuuluisa näkijä elinaikanaan. Sibylla Punurmio on Kassandran lapsenlapsenlapsenlapsi.

Punurmio, Sibylla (Trelawney, Sybill)

Sibylla Punurmio opetti Tylypahkassa ennustusta.

Puolihahmo (Demiquise)

Puolihahmo muistuttaa ulkonäöltään apinaa, jolla on silkinhieno, pitkä, hopeanhohtoinen turkki. Lisäksi sillä on karvan peittoon jäävät, isot ja mustat silmät. Puolihahmo kykenee tekemään itsensä näkymättömäksi. Sen karvaa käytetäänkin näkymättömyysviitan materiaalina.

Puoliverinen (Half-blood)

Puoliveriseksi kutsutaan velhoa tai noitaa jonka jompikumpi vanhempi on jästi eikä velho. Kukaan velhoista ei oikein ole enää täysiverinen sillä jokaisessa suvussa on nykyään joku joka on avioitunut jästin kanssa. Tunnettuja puoliverisiä on muun muassa Harry Potter ja Severus Kalkaros.

Puoliverinen Prinssi (Half Blood Prince)
Puppari (Popkin)

Petunia Dursleyn käyttämä lempinimi hänen pojastaan Dudleystä. Myös Harry käytti tätä nimitystä Dudleystä yrittäessään ärsyttää häntä. ( FK/1 )

Purasruoho, Maljas (Borage, Libatius)

Maljas Purasruoho tunnetaan kirjan Taikajuomien valmistus edistyneille kirjoittajana.

Purske (Erumpent)

Purske on iso afrikkalainen otus, joka muistuttaa kauempaa katsottuna sarvikuonoa. Purskeella on pitkä köysimäinen häntä sekä erittäin paksu nahka. Lisäksi sillä on terävä sarvi, joka sisältää tappavaa nestettä. Se, mihin purskeen sarven neste koskettaa, räjähtää. Sarvi kykenee myös lävistämään lähes mitä tahansa. Purske synnyttää yhden vasikan kerrallaan, ja se on käymässä varsin harvinaiseksi johtuen siitä, että urokset räjäyttelevät toisiaan kosintamenojen aikana.

Purskeen Sarvi (Erumpent horn)

Purskeen sarvi sisältää tappavaa nestettä, joka räjäyttää sen, mihin sitä on ruiskutettu. Sarvi voi lävistää mitä vain (esimerkiksi jopa metallia). Purskeiden sarvia käytetään taikaliemissä ja ne ovat B-luokan kauppatavaraa (eli vaarallisia ja tiukasti valvottuja).

Puuskupuh (Hufflepuff)

Puuskupuh on yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä tuvasta. Tuvan perusti yli tuhat vuotta sitten Helga Puuskupuh, joka oli sitä mieltä että kaikilla pitää olla oikeus oppia. Hän arvosti oppilaissaan ahkeruutta, reiluutta, uskollisuutta ja kiltteyttä.

Katso myös: Rohkelikko - Korpinkynsi - Luihuinen

Puuskupuh, Helga (Hufflepuff, Helga)

Helga Puuskupuh oli yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä perustajajäsenestä. Hän arvosti oppilaissaan ahkeruutta, reiluutta, uskollisuutta ja kiltteyttä.

Pyhän Brutuksen turvakoti parantumattomasti rikollisille pojille (St. Brutus's Secure Center for Incurably Criminal Boys)

Koulu, jota Dursleyt väittävät Harryn käyvän.

Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaala (St. Mungo's Hospital for Magical Maladies and Injuries)
Pyryjyvä, Albert (Runcorn, Albert)
Pystyty (Erecto)

Loitsu kasaa teltan tai muun pienen rakenteen pystyyn.

Pyyhintäloitsu (Obliteration Charm)

Loitsu, jonka avulla saa pyyhittyä jalanjäljet perästään.

Pyörrytyspastilli (Fainting Fancy)

Fred ja George Weasleyn kehittämään pinnauspurtavat -valikoimaan kuuluvia karamellejä, jotka pyörryttävät. Pinnauspurtavat -valikoiman tuotteet ovat kaksipäisiä ja värikoodattuja siten, että nauttimalla karamellin toisen pään tulee sairaaksi, kun taas syömällä toisen pään paranee.

Päivän Profeetta (Daily Prophet)

Noitien ja Velhojen lukema sanomalehti.

Päiväuniloitsu (Daydream Charm)

Patentoitu päiväuniloitsu on Weasleyn Welhowitsien tuote, jota kaksoset myivät liikkeessään viistokujalla. Loitsu saa aikaan todentuntuisen päiväunen ja sen kesto on puoli tuntia. Loitsun sivuvaikutuksiin kuuluu poissaoleva ilme ja vähäinen kuolaaminen. Loitsua ei myydä alle kuusitoistavuotiaille.

  • Päiväuniloitsun mainoksessa oli komea nuorukainen ja haltioitunut tyttö merirosvolaivan kannella.
  • Hermionen mukaan loitsu oli harvinaislaatuista taikuutta ja sai siitä hyvästä yhden ilmaiseksi.
Pänistys Jänistyksen hölöttävä töpö (Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump)
Pääkuolonsyöjä (Chief Death Eater)

Pottervahti -radio-ohjelmassa käytetty nimitys Voldemortista.

Päättömyyspäähine (Headless hat)

Fred ja George Weasleyn kehittelemä suippohattu, joka on koristeltu pörheällä pinkillä höyhenellä. Kun hatun laittaa päähän, sekä hattu että pää katoavat. Hermione epäilee hatussa olevan jonkinlainen näkymättömyystaika, mutta on ovelaa että taika ulottuu hatun ulkopuolelle. Weasleyn kaksoset myyvät tuotetta kahdella kaljuunalla kappale.

Pöllö (Owl)

Pöllöä käytetään postin kuljetuksessa. Se kuljettaa niin kirjeitä, paketteja kuin sanomalehtiäkin. Isompaa pakettia saattaa kantaa useampikin pöllö. Pöllöllä ei tiedetä olevan mitään erityisiä taikavoimia, vaikka se löytääkin postin vastaanottajan tiettävästi aina. Pöllöjä on taikamaailmassa eri lajeja, aivan kuten jästimaailmassakin.

Pöllölä (Owlery)

Pöllölä on Tylypahkan linnan länsitornin huipulla sijaitseva pyöreä huone, jossa koulun ja oppilaiden sadat eri lajiset pöllöt majailevat. Huone on kivinen, viileä ja vetoinen ja sen lattia on olkien ja pöllöjen jätösten peitossa. Huoneessa on pitkiä orsirivistöjä, jotka ylettyvät aina tornin holvikattoon asti. Pöllölän ikkunoissa ei ole laseja, joten pöllöt pääsevät halutessaan metsästämään ravintoa. Koulun pöllöjä saa kuka tahansa oppilas lainata.

Pöllönpähkinät (Owl nuts)
Pöllöposti (Owl Post)

Postia, jonka toimittaa perille pöllö. Pöllöposti on velhoille tavallinen tapa välittää postia.

Pörrö (Fluffy)

Kolmipäinen koira, jonka Hagrid lainasi vartioimaan Viisasten kiveä. Hagrid hankki Pörrön ostamalla sen eräältä kreikkalaiselta hepulta. Pörrö rauhoittuu musiikilla, sillä se nukahtaa heti musiikkia kuullessaan.