Odotum suojelius (Expecto Patronum)

Odotum suojelius -loitsun avulla luodaan suojelius, joka suojaa ankeuttajilta ja kalmolaskoksilta. Käyttäjän on loitsua käyttäessään ajateltava jotain todella onnellista.

Ogden, Bob (Ogden, Bob)

Bob Ogden työskenteli taikalainvartijaosastolla taikalainvartijaryhmän päällikkönä. Hän on lyhyt ja tanakka mies, jolla on suunnattoman paksut silmälasit.

Ogden, Tiberius (Ogden, Tiberius)

Tiberius Ogden kuului velhojen neuvostun vanhimpiin. Hän erosi vastalauseena inkvisiittorin viran perustamiselle Tylypahkaan. Ogden on professori Toftyn hyvä ystävä.

Ogdenin vanha tuliviski (Ogden's Old Firewhisky)

Ks. tuliviski

Ogg (Ogg)

Ogg toimi Tylypahkan riistanvartijana ennen Rubeus Hagridia.

Ohjattava luumu (Dirigible Plum)

Ohjattava luumu on oranssi retiisimäinen hedelmä, joka tehostaa kykyä eriskummallisen hyväksymiseen. Luna Lovekiva piti ohjattavia luumuja toisinaan korvakoruina.

Oivan onnen alkulähde (Fountain of Fair Fortune, The)
Okkami (Occamy)

Okkami on höyhenpeitteinen, siivekäs olento, jolla on kaksi jalkaa. Sillä on käärmeen ruumis, ja se voi kasvaa jopa yli neljä metriä pitkäksi. Okkami käyttää ravintonaan pääasiassa rottia ja lintuja. Sen munat ovat puhdasta ja pehmeää hopeaa.

Okklumeus (Occlumency)

Okklumeus on melko tuntematon, mutta erittäin hyödyllinen taikuuden haara, joka umpeuttaa mielen niin, ettei siihen voi tunkeutua eikä vaikuttaa taikavoimin. Okklumeksen avulla voidaan torjua lukilitis -loitsu, kyky poimia tunteita ja muistoja toisen mielestä. Kyvykkäät okklumoijat pystyvät sulkemaan tunteistaan ja muistoistaan ne, jotka ovat ristiriidassa valheen kanssa, ja voivat siten esittää perättömiä väitteitä toisen velhon seurassa vaikka tämä käyttäisikin lukilitista. Kalkaros on erittäin taitava okklumoija.

Oljo (Kreacher)

Oljo on Mustan suvun kotitonttu, jonka Sirius Musta, Mustan suvun viimeinen jälkeläinen, jätti perinnöksi Harrylle. Oljoa kuvaillaan sekopäiseksi ja vanhaksi. Sen iho näyttää montaa numeroa liian isolta, ja sen lepakkomaisissa korvissa kasvaa valkeaa karvaa. Oljolla on verestävät, vetisenharmaat silmät ja iso kuonomainen nenä. Nykyään Oljo työskentelee Tylypahkan keittiössä Harryn määräämänä.

Ollivander (Ollivander, Mr.)

Ollivander on vanha, hailakkasilmäinen velho, joka pitää Ollivanders -nimistä taikasauvoja myyvää liikettä viistokujalla. Ollivander on kunnioitettu sauvantekijä ja monien mielestä hän on paras alallaan. Ollivanderilla on kyky muistaa kaikki sauvat, jotka hän on valmistanut.

Ollivanders (Ollivander's)

Viistokujalla sijaitseva taikasauvoja myyvä kapea ja nuhjuinen kauppa. Liikkeen pölyisessä näyteikkunassa on sauva kauhtuneella purppuranpunaisella tyynyllä. Oven päällä lukee: «Ollivanders - hienoimpia taikasauvoja vuodesta 382 eKr.»

Sisältä liike on pieni ja tyhjä lukuun ottamatta honteloa tuolia sekä tuhansia kapeita laatikoita, joita on pinottu kattoon asti. Liikettä pitää arvostettu sauvantekijä Ollivander.

Onsuloinen, Kosto (Viridian, Vindictus)

Kirjoitti kirjan Kiroukset ja vastakiroukset (Lumoa ystäväsi ja hämmennä vihollisesi uusimmilla menetelmillä: hiustenlähetys, löllösääret, kielensidonta ja paljon, paljon muuta )

Opaalikaulakoru (Opal Necklace)

Draco ostaa kyseisen kauniin opaalikaulakorun Borgin & Burgesilta tarkoituksenaan tappaa Dumbledore. Hän ei kuitenkaan onnistu, sillä juoni paljastuu Katie Bellin koskettaessa korua. Katie ei kuole, mutta päätyy sairaalaan. Ennen Borgin & Burgesille päätymistään kaulakoru oli vienyt yhdeksäntoista jästin hengen.

Opas hevoskotkan psyykeen (Handbook of Hippogriff Psychology)

Ron yritti etsiä kirjasta apua teloitustuomion saaneen Hiinokan muutoksenhakukäsittelyyn.

Opas keskiajan velhouteen (Guide to Medieval Sorcery, A)

Harry yritti etsiä kirjasta neuvoa kolmivelhoturnajaisten toiseen koetukseen.

Opetusasetukset (Educational Decrees)

Joukko taikaministeriön ja yli-inkvisiittori Dolores Pimennon määrämiä asetuksia, joiden avulla ministeriö pyrki antamaan itselleen ennenkuulumattoman suuren päätäntävallan Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa.

Oppugno (Oppugno)

Loitsu saa loihditut eläimet hyökkäämään raivoisasti taikasauvalla osoitetun kimppuun. Hermionen Ronin kimppuun usuttama lintuparvi nokki ja kynsi Ronia kaikkialta, mihin vain pääsivät käsiksi.

Orave, Professori (Quirrell, Professor)

Professori Orave toimi pimeyden voimilta suojautumisen opettaja Harryn ensimmäisenä lukuvuotena.

Orkideous (Orchideous)

Orkideous -loitsu saa taikasauvan päästä tupsahtamaan kukkakimpun.

Ottoletto (Dugbog)

Ottoletto on suolla asuva olento, joka paikoillaan pysyessään muistuttaa kuivaa puuta. Sillä on kuitenkin evälliset kädet ja terävät hampaat. Ottoletto liikkuu lipuen ja luikerrellen tehden vakavia vaurioita ihmisten nilkoille. Ravintonaan ottoletto käyttää pikkunisäkkäitä sekä alruunaa.

Outoja velhopulmia ratkaisuineen (Weird Wizarding Dilemmas and Their Solutions)

Yksi lukemattomista kirjoista joista Harry, Ron ja Hermione etsivät apua kolmivelhoturnajaisten toiseen koetukseen. Kirjassa mainitaan kuinka voi kasvattaa nenäkarvansa kiharaisiksi.