Nagini (Nagini)

Voldemortin jättiläismäinen lemmikkikäärme. Voldemortin ollessa vielä ilman kunnon ruumista, Peter lypsi siitä myrkkyä, jota Voldemort käytti ravintonaan. Voldemort teki Naginista hirnyrkin. Nagini hyökkäsi Arthur Weasleyn kimppuun ja «esitti» Bathilda Bagshottia. Neville tappoi käärmeen Rohkelikon miekalla.

Napinverta, Bernie (Pillsworth, Bernie)
Narksu (Nargle)

Narksu on jonkinlainen otus, jonka olemassaoloon ainoastaan Luna Lovekiva tuntuu uskovan. Lunan mukaan narksuja kuhisee mistelikimpuissa.

Nauriston Nuolet (Appleby Arrows)

Nauriston Nuolet (lempinimeltään Nuolet) ovat kotoisin Englannista ja joukkue on perustettu vuonna 1612. Heidän pelikaapunsa ovat kalpean siniset ja heillä on hopeinen nuoli rinnassa tunnuksena. Nuolien kannattajat ampuivat sauvasta nuolia huispausottelun aikana vuoteen 1894 asti, kunnes se kiellettiin.Kuuluisin voitto oli Vratsan Vuoristokotkia vastaan vuonna 1932. Ottelu kesti 16 päivää.

Naurretavus (Riddikulus)

Mörönkarkotusloitsu. Loitsu pakottaa mörön ottamaan naurettavan näköisen hahmon. Nauru karkoittaa mörön.

Neilivesi (Gillywater)

Juoma, jota Minerva McGarmiwa nauttii käydessään vierailemassa Kolmessa luudanvarressa.

Nelipistetaika (Four-Point Spell)

Nelipistetaika laittaa taikasauvan osoittamaan pohjoiseen. Taika on erittäin hyödyllinen, jos haluaa tietää, onko menossa oikeaan suuntaan. Nelipistetaika tehdään lausumalla «Suuntaa minut»

Nenäverenvuotonugaa (Nosebleed Nougat)

Fred ja George Weasleyn kehittämään pinnauspurtavat -valikoimaan kuuluvia karamellejä, jotka saavat veren valumaan nenästä. Pinnauspurtavat -valikoiman tuotteet ovat kaksipäisiä ja värikoodattuja siten, että nauttimalla karamellin toisen pään tulee sairaaksi, kun taas syömällä toisen pään paranee. Nenäverenvuotonugaata oli myynnissä Weasleyn welhowitseissä, ja se oli pinnauspurtavien suosituin tuote.

Nenää näykkivä teekuppi (Nose-Biting Teacup)

Tuote, joka on myynnissä Tylyahossa sijaitsevassa Sekon pilailupuodissa.

Nieleksivä limppi (Gulping Plimpy)

Ks. Limppi. Lunan mukaan nielekseviä limppejä oli näppärää torjua tiivijuuren avulla.

Nigellus, Phineas (Nigellus, Phineas)

Ks. Musta, Nigellus Phineas

Niityillä noita-akkojen kanssa (Holidays With Hags)

Yksi monista Gilderoy Lockhartin kirjoittamista kirjoista, jotka oli hankittava toisen lukuvuoden pimeyden voimilta suojautumisen tunneille.

Nimbus 2000 (Nimbus 2000)

Luutamerkki. Harryn ensimmäinen luuta oli tämän mallinen.

Nimbus 2001 (Nimbus 2001)

Luutamerkki. Nimbus 2000:n parannettu versio.

Noidankattilakakut (Cauldron Cakes)

Tylypahkan pikajunassa myytä kakku.

Noita Luudanvarsia (Which Broomstick?)

Aikakauslehti, joka vertailee eri luudanvarsia ja testaa niiden ominaisuuksia. Lehden ilmoituksista voi myös tilata luutia.

Noituuden alkeet kiireisille ja äreille (Basic Hexes for the Busy and Vexed)

Harry ja Hermione yrittivät etsiä kirjasta apua kolmivelhoturnajaisten ensimmäiseen koetukseen.

Nokkis (Beaky)

Hagrid käytti tätä lempinimeä Hiinokasta.

Norbert (Norbert)

Hagridin lohikäärme Norbert on norjalainen röpelöniska. Norbert muistutti syntyessään mustaa rytistynyttä sateenvarjoa. Sen piikikkäät siivet olivat isot vartaloon verrattuna. Norbertin kuono oli pitkä, ja sillä oli pienet sarventyngät sekä oranssit mulkosilmät.

Norberta (Norberta)

Norbert nimettiin uudestaan Norbertaksi, kun tämän lohikäärmeen huomattiin olevan naaras. Asia huomattiin Charlien mukaan siitä, että naaraat ovat häijympiä.

Norjalainen röpelöniska (Norwegian Ridgeback)

Norjalainen röpelöniska on harvinaisimpia lohikäärmeitä. Tunnusomaista sille on selässä kasvava rivi mustia nystyröitä. Ravintonaan se käyttää nisäkkäiden lisäksi myös vedeneläviä. Röpelöniskan munat ovat mustia.

Norriska (Norris, Mrs.)

Tylypahkan vahtimestarin Argus Voron lemmikkikissa. Norriska on ruipelo, tomunvärinen otus, jolla on keltaiset lamppumaiset silmät. Norriska hakee tarpeen tullen omistajansa paikalle.

Nott (Nott)

Kuolonsyöjä. Theodore Nottin isä.

Nott, Theodore (Nott, Theodore)

Theodore Nott aloitti Tylypahkassa vuonna 1991 - samana vuonna kuin Harry Potter. Hänet lajiteltiin luihuisten tupaan. Theodore on puhdasverinen ja häntä kuvataan ruipeloksi. Hän on älykäs, oman tiensä kulkija, eikä hänellä ole tarvetta olla mukana jengeissä - mukaan lukien Malfoyn jengi. Hänen isänsä on kuolonsyöjä.

Nuhteettomuuskoetin (Probity Probes)
Nukkujuoma (Sleeping Draught)

Nukkujuoma saa juojansa vaipumaan syvään uneen.

Numerologia (Arithmancy)

Oppiaine Tylypahkassa. Numerologia käsittelee numeroiden maagisia ominaisuuksia. Ainetta opettaa Tylypahkassa professori Vektori.

Numerot ja kielioppi (Numerology and Gramatica)

Numerologian oppikirja. Hermionella oli kirja käytössään kolmantena lukuvuotena.

Nundu (Nundu)

Nundu on jättiläisleopardi, joka kuitenkin liikkuu äänettömästi. Sen hengitys aiheuttaa herkästi tarttuvia ja nopeasti leviäviä sairauksia. Tästä syystä nundua pidetään yhtenä vaarallisimmista taikaolennoista.

Nurmengard (Nurmengard)

Vankila, jonka Grindelwald rakensi vastustajilleen. Nurmengardin sisäänkäynnin ylle on huhun mukaan kirjoitettu Grindelwaldin iskulause ”Yhteiseksi hyväksi”. Grindelwald joutui viettämään viimeiset elinvuotensa omassa vankilassaan Albus Dumbledoren kukistettua hänet.

Nuuhku (Snuffles)

Sirius Mustan lempinimi. Nimi tulee Siriuksen animaagihahmosta, joka oli koira.

Nykyajan tärkeimmät taikakeksinnöt (Important Modern Magical Discoveries)

Harry, Ron ja Hermione yrittivät turhaan etsiä Nicholas Flamelia kirjasta.

Näkymättömyysviitta (Invisibility Cloak)

Harvinainen viitta, joka tekee kantajansa näkymättömäksi. Viitta on nestemäinen ja hopean harmaa – aivan kuin vettä olisi kudottu kankaaksi. Se valmistetaan puolihahmon karvasta.

Näkymättömyysviitta (Kuoleman varjelus) (Cloak of Invisibility, The)
Näkymätön kirja näkymättömyydestä (Invisible Book of Invisibility)

Viistokujalla, Säilässä & imupaperissa myynnissä ollut kirja näkymättömyydestä. Kauppiaan mukaan he maksoivat kahdestasadasta kirjasta pienen omaisuuden, eivätkä lopulta löytäneet niitä.

Näkyvillium (Aparecium)

Loitsu, joka tekee näkymättömän musteen näkyväksi.

Näpsäköitä kujeita kujeilevan sorttisille (Saucey Tricks for Tricky Sorts)

Yksi lukemattomista kirjoista, joista Harry etsi apua kolmivelhoturnajaisten toiseen koetukseen.