Maaginen minä (Magical Me)

Gilderoy Lockhartin kirjoittama omaelämänkerta.

Maagiset hieroglyfit ja logogrammit (Magical Hieroglyphs and Logograms)

Hermione luki kirjaa opiskellessaan muinaisia riimuja.

Maahinen (Goblin)

Maahinen on varsin älykäs. Sitä kuvataan kasvoiltaan tummaksi ja ovelaksi. Se on ihmistä pienempi, mutta sillä on pitkät sormet sekä jalkaterät. Maahinen osaa ihmiskieltä, mutta maahistahista (engl. gobbledegook) on maahisten oma kieli. «Bladvak» on maahistahista–kieltä. Ihmiskielellä se tarkoittaa sanaa hakku. Velhopankki Irvetassa (engl. Gringotts) työskentelee satoja maahisia.

Maahistahista (Gobbledegook)

Maahisten puhuma kieli. Maahistahistan kielen sana «bladvak» tarkoittaa hakkua. Se oli sattumoisin ainoa sana, jonka Ludo Bagman kyseisellä kielellä osasi.

Maahisyhteyksien virasto (Goblin Liaison Office)

Maahisyhteyksien virasto sijaitsee Taikaministeriön tasolle neljä. Viraston johtajana toimii Ervander Ivaharju.

Maailman myrkkysienet (Encyclopedia of Toadstools)

Kirja kertoo kaiken myrkkysienistä.

Maalisvalli, Griselda (Marchbanks, Griselda)

Velhotutkintolautakunnan puheenjohtaja. Hän kuului myös velhojen neuvostun vanhimpiin, kunnes erosi vastalauseena inkvisiittorin viran perustamiselle Tylypahkaan. Päivän Profeetta -lehti syytti häntä yhteyksistä kumouksellisiin maahisryhmiin.

MacDougal, Morag (MacDougal, Morag)

Morag oli mukana lajittelussa samana vuonna kuin Harry, mutta hänen tupaansa ei mainittu.

Macmillan, Ernie (Macmillan, Ernie)
Macnair, Walden (Macnair, Walden)

Walden Macnair on pitkä ja salskea kuolonsyöjä, jolla on ohuet mustat viikset. Macnair työskenteli taikaministeriön palveluksessa vaarallisten eläinten teloittajana, kunnes liittyi uudelleen Voldemortin riveihin tämän noustua jälleen valtaan. Macnair oli toinen niistä kuolonsyöjistä, jotka Voldemort lähetti houkuttelemaan jättiläisiä puolelleen.

Madley, Laura (Madley, Laura )

Laura Madley lajiteltiin puuskupuhin tupaan vuonna 1994.

Magnoliakaari (Magnolia Crescent)

Katu muutaman kadunvälin päässä Likusteritiestä. Magnoliakaaren ja Visteriaväylän välissä kulkee kapea, valaisematon kuja.

Magnoliakatu (Magnolia Road)

Magnoliakaaren toisessa päässä oleva katu, jonka varrella on leikkipuisto.

Magorian (Magorian)

Kentauri, jolla on ylväät kasvot ja pitkät mustat hiukset. Magorianilla on rautiaan hevosen ruumis. Magorian kuuluu Kielletyssä metsässä asuvaan kentaurilaumaan.

Malcolm (Malcolm)

Jästipoika, joka kuului Dudleyn jengiin. Muita jengiläisiä olivat Piers, Dennis ja Gordon

Malfoy, Abraxas (Malfoy, Abraxas)

Abraxas Malfoy oli Draco Malfoyn isoisä. Hän kuoli lohikäärmerokkoon.

Malfoy, Draco (Malfoy, Draco)
Malfoy, Lucius (Malfoy, Lucius)
Malfoy, Narcissa (Malfoy, Narcissa)

Narcissa Malfoy on Draco Malfoyn äiti ja Lucius Malfoyn aviopuoliso. Hän on pitkä hoikka nainen ja hänellä on pitkät, vaaleat hiukset. Hän olisi ollut hauskannäköinen, jollei hänen ilmeensä olisi näyttänyt siltä että jokin haisee koko ajan pahalta hänen nenäänsä.

Malfoy, Scorpius (Malfoy, Scorpius)

Draco Malfoyn poika. Draco sai pojan vaimonsa Astoria Greengrassin kanssa. Hän on kokonimeltään Scorpius Hyperion Malfoy.

Malfoyn kartano (Malfoy Manor)
Manalius (Inferius)

Manalius on ruumis, jonka pimeyden velho on taikonut toimimaan käskyjensä mukaisesti. Se ei siis ole elossa oleva ihminen.

Mantikori (Manticore)

Mantikorissa yhdistyy ihmisen pää leijonan ruumiiseen ja skorpionin häntään. Mantikori on erittäin vaarallinen, mutta myös harvinainen. Tunnusomaisia piirteisiin lukeutuu hyräily uhria syödessä sekä nahka, joka hylkii useimpia loitsuja. Mantikorin piikki tappaa välittömästi.

Marge, Dursley (Marjorie "Marge", Dursley)

Vernon Dursleyn sisar.

Mason, Herra (Mason, Mr.)

Rikas rakennuttaja, joka oli tullut Dursleylle vaimonsa kanssa päivälliselle Harryn kahdentenatoista syntymäpäivänä. Vernon toivoi saavansa häneltä uransa mittavimman tilauksen. Dobbyn ja sisään liihottavan valtavan tornipöllön ansiosta päivällisestä tuli kuitenkin katastrofi.

Mason, Rouva (Mason, Mrs.)

Rikkaan rakennuttajan vaimo, joka pelkää kuollakseen kaikenmuotoisia ja -kokoisia lintuja. Rouva Mason oli Dursleylle miehensä kanssa päivälliselle Harryn kahdentenatoista syntymäpäivänä. Dobbyn ja sisään liihottavan valtavan tornipöllön ansiosta päivällisestä tuli kuitenkin katastrofi.

Matami Huiski (Hooch, Madam)

Matami Huiski on lyhyttukkainen ja harmaahiuksinen noita. Hänellä on keltaiset silmät kuin haukalla. Matami Huiski toimii Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa lennon opettajana. Hän toimii myös erotuomarina koulussa järjestettävissä huispausotteluissa.

Matami Malkin (Madam Malkin)

Kyyry ja hymysuinen noita, joka pukeutuu malvanpunaiseen asuun. Matami Malkin pitää Viistokujalla liikettä nimeltä Matami Malkinin kaapuja kaikkiin tilaisuuksiin.

Matami Puddifootin kahvila (Madam Puddifoot's)

Pieni, ahdas ja höyryinen kahvila Tylyahossa. Somistettu röyhelöin ja rusetein. Tylypahkan oppilaiden suosima romanttinen tapaamispaikka.

Matami Rosmerta (Rosmerta, Madam)

Kolmen luudanvarren omistaja.

Matis (Wormy)

Peter Piskuilanista, Matohännästä, käytetty lempinimi.

Matohäntä (Wormtail)

Peter Piskuilanin lempinimi.

Matoisa-Lankku, Wilhelmina (Grubbly-Plank, Wilhelmina)

Professori Wilhelmina Matoisa-Lankku on iäkäs noita, joka toimi taikaolentojen hoidon opettajan sijaisena Hagridin ollessa estyneenä.

Hänen opintosuunnitelmaansa kuului käydä läpi V.I.P -kokeissa useimmiten kysyttäviä otuksia, muun muassa porlokkeja, gäätiä, takkoja, kyhmejä ja haiskuja. Pitämillään tunneillaan hän ehti opettaa ainakin yksisarvisia ja pokkuroijia.

Monien oppilaiden, kuten Parvati Patilin mielestä Matoisan-Lankun tunnit olivat mielenkiintoisempia kuin Hagridin pitämät tunnit. Myös Hermione piti oppitunteja hyvinä.

Matoisa-Lankulla on lyhyeksi kynityt harmaat hiukset ja vahva leuka. Hän polttaa piippua ja käyttää monokkelia.

Maxime, Madame Olympe (Maxime, Madame Olympe)
McDonald, Natalie (McDonald, Natalie)

McDonald lajiteltiin Rohkelikkojen tupaan vuonna 1994.

McGarmiwa, Minerva (McGonagall, Minerva)
McKinnon, Marlene (McKinnon, Marlene)

Yksi alkuperäisistä Feeniksin Kiltalaisista. Hän kuoli vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Feeniksin Kiltalaisista oli otettu valokuva, jonka Villisilmä näytti Harrylle Kalmanhanaukio kahdessatoista.

McLaggen, Cormac (McLaggen, Cormac)

Cormac kuuluu Rohkelikon tupaan niin kuin myös Kuhnukerhoon, jossa hän puhuu usein enostaan Tiberiuksesta, joka oli aikoinaan professori Kuhnusarvion lempioppilas. Cormac pyrki Rohkelikon huispausjoukkueeseen pitäjäksi, mutta Ron päihitti hänet. Cormac pääsi kuitenkin pelaamaan varapelaajana pitäjän paikalle Ronin myrkytyksen jälkeen.

Me Noidat (Witch Weekly)

Lehti, jota monet noidat lukevat. Gilderoy Lockhart oli Me Noitien hurmaavimman hymyn nelinkertainen voittaja.

Melkein Päätön Nick (Nearly Headless Nick)

Rohkelikkotornin kotikummitus. Oikealta nimeltään Sir Nicholas De Mimsy-Porpington.

Melutus (Sonorous)

Loitsu, joka voimistaa puhujan äänen.

Menninkäinen (Gnome)

Hädin tuskin kymmenen tuuman mittainen, nahkamainen puutarhan tuholainen, jolla on perunan näköinen ja kuhmurainen kalju pää, sekä känsäiset kintut. Menninkäisillä on partaveitsen terävät hampaat ja niiden ruokavalioon kuuluvat ainakin kastemadot, joita ne kiskovat maasta ja imeskelevät tyytyväisinä. Puutarhan hoidon kannalta on suotavaa kitkeä menninkäiset aika ajoin. Kitkeminen tapahtuu tarttumalla otuksia jaloista ja pyörittämällä niitä pään yläpuolella isossa kaaressa niin, etteivät ne enään sekaisina löytäisi takaisin menninkäiskoloihinsa.

Merikäärme (Sea Serpent)

Merikäärme on yli 30 metriä pitkä, hevosmaisen pään ja käärmemäisen ruumiin omaava olento, joka nousee kummuiksi mereen. Vaikka merikäärme onkin pelottavan näköinen, se ei tapa ihmistä.

Meritähti varrella (Starfish and Stick)

Pitäjän käyttämä puolustusliike. Pitäjä roikkuu luudastaan yhden jalan ja käden varassa kaikki raajat harallaan. Liike estää tehokkaasti maalin syntymisen. Liikettä ei pidä kokeilla ilman vartta.

Merlin (Merlin)

Kuuluisa keskiajalla elänyt velho, joka mainitaan sukklaasammakko -korteissa. Merlinin ritarikunnan kunniamerkki voitiin myöntää ansiokkaasta toiminnasta velhoyhteisön hyväksi.

Metamorfimaagi (Metamorphmagus)

Metamorfimaagi on noita tai velho, joka voi muuttaa ulkonäköään pelkällä tahdonvoimalla toisin kuin useimmat velhot, jotka pystyvät muuttamaan ulkonäköään ainoastaan taikasauvan tai liemien avulla. Metamorfimaageja on hyvin harvassa ja sellaiseksi synnytään, eikä sitä voi opetella. Nymfadora Tonks on metamorfimaagi.

Meteomanaus peruuto (Meterolojinx Recanto)

Loitsu poistaa kirotut sateet tai luonnonilmiöt huoneesta.

Metsinkäinen (Leprechauns)

Metsinkäinen on puhuva, noin 15 senttiä pitkä olento, jota tavataan vain Irlannissa. Metsinkäinen tuottaa todentuntuista, kultamaista ainetta, joka katoaa parissa tunnissa. Sen pääravintoa ovat lehdet. Metsinkäinen synnyttää eläviä poikasia. Metsinkäiset olivat Irlannin huispausjoukkueen maskotteja huispauksen maailmanmestaruuskisoissa. Kisoissa niillä oli yllään punainen liivi ja kädessään pieni kultainen tai vihreä lamppu.

Metsinkäiskulta (Leprechaun gold)

Metsinkäisten tuottamaa todentuntuista, kultamaista ainetta, joka katoaa parissa tunnissa. Huispauksen maailmanmestaruuskisoissa metsinkäiset aiheuttivat kultasateen, jolloin maahan satoi raskaita metsinkäiskullasta valmistettuja kultakolikoita.

Metsäneito (Wood Nymph)

Fleur Delacourtin mukaan Beauxbatonissa metsänneitojen kuoro laulaa jouluna serenadeja aterian ajan.

Miksen kuollut kun auguuri itki (Why I Didn't Die When the Augurey Cried)

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirjassa mainittu teos.

Miksrossi, Wilkie (Twycross, Wilkie)

Wilkie Miksrossi toimi ministeriön lähettämäna ilmiintymisohjaajana Tylypahkassa Harryn kuudentena lukuvuotena. Hän on oudon väritön ja hänen silmäripsensä ovat läpinäkyvät. Lisäksi hänen hiuksensa ovat harvat ja olemus hauras. Tylypahkan oppilaat eivät juuri pitäneet Miksrossista ja hänen kolmesta M:stään ( Määränpää, Määrätietoisuus ja Miettiminen ), minkä vuoksi hän sai lukuisia lempinimiä, kuten Mätähenki Ja Moskapää.

Mimbulus Mimbletonia (Mimbulus Mimbletonia)

Mimbulus mimbletonia on hyvin harvinainen kasvi, joka näyttää pieneltä ja kitukasvuiselta ruukkukaktukselta, paitsi piikkien sijasta siinä on paiseita. Kasvi sykkii vaimeasti ja sillä on tehokas suojamekanismi - sitä tökättäessä se purskauttaa jokaisesta paiseestaan sakeita, löyhkääviä ja tummanvihreitä nestesuihkuja.

  • Nevillen isosedältään Algielta lahjaksi saama kasvi kasvoi vuoden aikana huomattavasti ja piti omituista hyminää sitä siliteltäessä.
Mimsey-Porpington, Sir Nicholas de (Mimsey-Porpington, Sir Nicholas de)

Rohkelikkojen tupakummitus. Ks. Melkein päätön Nick.

Minttukarkit (Peppermint Humbugs)

Karamellejä, joita oli tarjolla lajittelun jälkeisellä juhla-aterialla Harryn ensimmäisenä kouluvuotena.

Missä on sauva, siellä on keino (Where There's a Wand, There's a Way)

Harry yritti etsiä kirjasta neuvoa kolmivelhoturnajaisten toiseen koetukseen.

Mittalasis, Arsenius (Jigger, Arsenius)

Kirjoitti kirjan Taikaliemet ja -juomat. Kirjaa käytetään Tylypahkassa oppikirjana ensimmäisellä luokalla.

Miuku (Tibbles)

Miuku oli yksi rouva Figgin kissoista.

Moka (Moke)

Moka on noin 25 senttiä pitkä hopeisenvihreä lisko, joka kykenee kutistumaan tahdonvoimalla vieraan lähestyessä. Tästä syystä sen nahka on erittäin suosittu lompakoiden raaka-aine, sillä varkaiden on mahdotonta löytää lompakkoa sen kutistuessa. Mokan nahka on pinnaltaan suomumainen.

Mollukkainen (Mollywobbles)

Mollukkainen on Molly Weasleyn lempinimi, jolla hän halusi aviomiehensä Arthur Weasleyn kutsuvan häntä heidän ollessaan kahden kesken.

Monijuomaliemi (Polyjuice Potion)

Liemi, joka muuttaa juojansa joksikin toiseksi ihmiseksi. Liemen valmistaminen on mutkikasta ja sen valmistamiseen menee aikaa noin kuukausi. Monijuomaliemen vaikutus ei ole pysyvä, sillä yksi annos lientä kestää noin tunnin. Monijuomalientä voi kuitenkin juoda tasaisin välein, jolloin vaikutus pysyy niin kauan kuin lientä juo.

Monijuomalientä ei ole tarkoitettu eläimeksi muuntumiseen ja tällaisessa tapauksessa seuraukset ovat varsin ilkeitä. Ohjeet monijuomaliemen valmistamiseen löytyvät Tylypahkan kirjaston salaisella osastolla olevasta kirjasta «liemistä tenhoavimmat»

Montague (Montague)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja.

Moottoripyörä, lentävä (Motorcycle, flying)

Lentävä iso moottoripyörä kuului alunperin Sirius Mustalle. Harryn vanhempien kuoltua hän antoi sen Hagridille lähtiessään etsimään Peteriä. Hagrid toi Harryn pyörällä Dursleylle ja vei hänet sillä vuosien päästä Tonksien luo. Arthur oli siinä vaiheessa tehnyt siihen pieniä lisäyksiä, jotka auttoivat pakenemaan kuolonsyöjiä. Pyörälle kävi huonosti heidän rysähtäessä Tonksien pihaan. Arthur korjasi pyörän ja se päätyi Harrylle.

Moran (Moran)

Moran oli Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaaja huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Morgan le Fay (Morgan le Fay)

Morgan Le Fay, joka tunnetaan myös nimillä Morgaine, Morgain tai Morgana, oli mahtava noita joka esiintyi kuningas Arthurin tarustossa. Harry Potter -kirjasarjassa hän esiintyy nimellä Morgana suklaasammakko -keräilykorteissa.

Morgana (Morgana)

Suklaasammakko -keräilykorteissa mainittu mahtava noita. Katso Morgan, Le Fay

Mouruloitsu (Caterwauling Charm)
Mudakko (Glabbert)

Mudakko on vihreänkirjava olento, joka muistuttaa sammakon ja apinan risteytystä. Sillä on sileä karva, pitkät ja notkeat räpyläraajat, lyhyet sarvet sekä suuri suu täynnä veitsenteräviä hampaita. Mudakon tunnistaa keskellä otsaa olevasta märkärakkulasta, joka alkaa välkkyä helakanpunaisena otuksen vaistotessa lähestyvän vaaran. Mudakko liikkuu ketterästi oksalta toiselle kuin oranki. Ravintonaan se käyttää pieniä liskoja sekä lintuja.

Muinaiset riimut (Ancient Runes)

Riimut ovat muinainen kirjoitus- ja kirjainjärjestelmä. Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa muinaisten riimujen opiskelu on valinnaista ja toisen luokan oppilailla on mahdollisuus valita se oppiaineeksi kolmannesta lukuvuodesta alkaen.

Muinaiset riimut helposti (Ancient Runes Made Easy)

Muinaisten riimujen oppikirja jota Hermione selailee jo toisena lukuvuotena, vaikka oppitunnit alkavat vasta kolmantena lukuvuotena.

Muistiloitsu (Memory Charm)
Muistipallo (Remembrall)

Ison marmorikuulan kokoinen lasipallo, joka näyttää olevan täynnä vaaleaa savua. Muistipalloa pidetään tiukasti kädessä, ja jos se muuttuu punaiseksi, on unohtanut jotain.

Mulciber (Mulciber)

Kuolonsyöjä, joka oli erikoistunut komennuskirouksiin. Hän pakotti lukemattomia ihmisiä tekemään kauheuksia.

Mullet (Mullet)

Mullet pelasi Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Multakangas (Mould-on-the-Wold)
Munasta helvettiin, lohikäärmeenkasvattajan opas (From Egg to Inferno, A Dragon Keeper's Guide)

Tylypahkan kirjastossa oleva kirja lohikäärmeiden kasvatuksesta. Harryn ensimmäisenä lukuvuotena Hagrid lainasi kirjaa voitettuaan lohikäärmeenmunan pokeripelissä.

Muodonmuutokset (Transfiguration)

Yksi Tylypahkassa opetettavista oppiaineista. Muodonmuutosten opettajan toimii Rohkelikkojen tuvanjohtaja, Minerva McGarmiwa.

Muodonmuutokset aloittelijoille (Beginner's Guide to Transfiguration, A)

Muodonmuutosten oppikirja, jota käytetään lukuvuosina 1-2. Kirjan on kirjoittanut Emeric Kytkin.

Muodonmuutokset edistyneille (Guide to Advanced Transfiguration)

S.U.P.E.R -tason oppikirja muodonmuutoksiin. Kirjaa käytetään kuudennesta lukuvuodesta alkaen.

Muodonmuutokset keskitasolle (Intermediate Transfiguration)

Muodonmuutosten oppikirja, jota käytetään lukuvuosina 3-5.

Muriel -täti (Auntie Muriel)
Murjottava Myrtti (Moaning Myrtle)

Myrtti on tyttöaave, joka kuoli basiliskin tappamana vuonna 1943, jolloin Salaisuuksien kammio oli ensi kertaa auki. Hän oli Korpinkynnen oppilas, jolla oli pisamaiset kasvot ja paksusankaiset silmälasit. Kuolemansa jälkeen Myrtti jäi vainoamaan Olive Hornbya, jota oli kuolinpäivänään paennut tyttöjen vessaan.

Musta metsä (Black Forest)

Saksassa sijaitseva paikka, jossa professori Oraven sanotaan kohdanneen vampyyrejä, sekä joutuneen kärhämään noita-akan kanssa.

Musta, Alphard (Black, Alphard)

Sirius Mustan setä. Antoi Siriukselle rahaa kun tämä karkasi kotoa.

Musta, Andromeda (Black, Andromeda)
Musta, Bellatrix (Black, Bellatrix)

Bellatrix Lestrangen tyttönimi. Ks. Lestrange, Bellatrix

Musta, Narcissa (Black, Narcissa)

Ks. Malfoy, Narcissa

Musta, Phineas Nigellus (Black, Phineas Nigellus)
Musta, Regulus Arcturus (Black, Regulus Arcturus)

Sirius Mustan nuorempi veli.

Musta, Sirius (Black, Sirius)
Mustafa, Hassan (Mostafa, Hassan)

Pieni, ruipelo, viiksekäs ja kaljupäinen velho. Hassan oli Kansainvälisen Huispausjärjestön puhevelho ja toimi erotuomarina huispauksen 422. maailmanmestaruuskisoissa. Hänellä oli maalmanmestaruuskisoissa päällään täyskultainen kaapu, joka sopi stadionin väreihin.

Mustaherukkarommi (Red Currant Rum)

Kolmessa luudanvarressa myytävä, taikaministeri Cornelius Toffeen suosima juoma.

Mustelmanpoistaja (Bruise Remover)

Weasleyn kaksosten kehittämä mustelmanpoistaja on sakeaa, keltaista tahnaa, jota sivelemällä saa mustelman katoamaan tunnin sisällä. Fred ja George joutuivat kehittämään kunnollisen mustelmanpoistajan, koska he joutuivat kokeilemaan monia kehittämiään tuotteita itse. Mustelmanpoistajaa oli myynnissä Weasleyn Welhowitseissa.

Muumio (Mummy)

Muumio on siteisiin kääritty ruumis. Parvati Patil pelkää erityisen paljon muumiota.

Muuntautumisloitsu (Protean Charm)

Loitsu, joka saa sillä loihdittujen kohteiden ominaisuudet muuttumaan samanlaisiksi, kun yhtä niistä muutetaan. Loitsu on S.U.P.E.R -tasoa ja erityisen vaikea.

Muutosten Taikakauslehti (Transfiguration Today)

Noitien ja velhojen lukema aikakauslehti. Ollessaan Vuotavassa noidankattilassa ennen kolmannen lukuvuoden alkua, Harry näki arvokkaan näköisiä velhoja kiistelemässä Muutosten Taikakauslehden uusimmista artikkeleista.

Muuttosuun Muuttohaukat (Falmouth Falcons)
Myhäk (Mosag)

Akromantella, joka on kielletyssä metsässä asuvan Hämäkäkin vaimo.

Myrkkylonkeroinen (Venomous Tentacula)

Myrkkylonkeroinen on piikikäs, tummanpunainen kasvi joka voi kasvattaa myös hampaat. Kasvilla on pitkät tuntosarvet, jotka se voi vetää tarvittaessa sisäänsä. Myrkkylonkeroisen siemenet ovat käpristyneiden mustien palkojen näköisiä kokkareita, jotka rätisevät vaimeasti. Siemeniä on erittäin hankalaa saada haltuunsa, koska ne ovat C-luokan kaupankäyntikiellossa.

Myrsyli (Murtlap)

Myrsyli on rottaa muistuttava olento, jolla kasvaa selässä merivuokkoa muistuttava kasvannainen. Myrsyli käyttää ravinnokseen äyriäisiä, mutta myös myrsylien päälle tallovien jalkoja. Myrsylin tuntokarvoilla on todettu olevan vaikutusta haavojen parantamisessa, sillä siitä tehty uute poistaa kivun.

Myrsyliuute (Murtlap Essence)

Myrsyliuute on keltaista liuosta, jolla on haavoja parantava vaikutus. Uute valmistetaan siivilöidyistä ja etikkaan säilötyistä myrsylin tuntokarvoista.

Mäkimeirami (Dittany)
Mäkimeiramiuute (Essence of Dittany)
Mörkö (Boggart)

Mörkö on pimeässä ja suljetussa tilassa viihtyvä hahmonvaihtaja. Se ottaa esiin tullessaan aina sen hahmon, minkä se olettaa kohtaamaansa ihmistä pelottavan kaikkein eniten. Sitä, miltä mörkö näyttää yksin ollessaan, ei tiedetä. Mörköä käsitellessä kannattaa hankkiutua toisten seuraan, jolloin mörkö hämmentyy eikä tiedä, minkä hahmon ottaisi. Mörön voi karkottaa naurulla, joten se on pakotettava ottamaan hahmo, joka on huvittava.

Mörkökirous (Curse of the Bogies)
Möykkynokka (Lopalug)

Möykkynokka on noin 25 senttiä pitkä, Pohjanmeressä asuva, yksinkertainen otus. Sillä on kumimainen nokka sekä myrkkypussi, josta se räiskäyttää myrkkyä tuntiessaan itsensä uhatuksi. Tästä syystä vedenväki käyttää möykkynokkaa aseena.