Kaapparijengi (Gang of Snatchers)

Kaapparijengit olivat Voldemortin toisen valtaan nousun jälkeen liikkuvia ryhmiä, jotka etsivät jästisyntyisiä ja verenpettureita ja antoivat ministeriölle kultaa vastaan. Fenrir ja Kapi kuuluivat yhteen sellaiseen, joka löysi Harryn ja kumppanit.

Kaato (Quaffle)

Kaato on huispauksessa käytettävistä palloista suurin. Se on kahdentoista tuuman kokoinen saumaton tulipunainen nahkapallo. Kaadon avulla huispauksessa tehdään maaleja. Jahtaajien tarkoitus on saada kaato vastapuolen maalialueella olevien maalitolppien päissä olevien vanteiden läpi.

Kadlein Kanuunat (Chudley Cannons)

Huispausjoukkue, jonka parhaat päivät ovat monen mielestä jo ohi. Joukkueella on kuitenkin uskollisia kannattajia, jotka uskovat uuteen tulemiseen. Kadlein Kanuunat pukeutuvat räiskyvän oransseihin kaapuihin, joiden selkää koristaa kiitävä kanuunankuula ja kaksi K-kirjainta. Joukkue on Ron Weasleyn suosikki, ja hänen huoneessaan onkin melkein kaikki oranssia.

Kahlesalpa, Kingsley (Shacklebolt, Kingsley)

Pitkä, tumma ja kalju aurori, josta tuli Taikaministeri vuonna 1998.

Kaikkari (Omniocular)

Kaikkari on velhomaailman vastine jästien käyttämälle kiikarille. Se on messinkiseltä kiikarilta näyttävä koje, jonka avulla voi katsella uusintoja,hidastaa kuvan ja halutessaan saada näkymään punakirjaimin tarkan peliselostuksen. Kaikkari on täynnä kiehtovia nuppeja ja nappuloita,kuten uusintanuppi, hidastusnappula oikeassa kyljessä ja selostusnappula hidastusnappulan päällä. Huispauksen maailmanmestaruuskisoissamyynnissä olleet kaikkarit maksoivat kymmenen kaljuunaa kappale.

Kaikkoontua (Disapparate)

Ilmiintymisen vastakohta. Ilmiintyessä jonnekin, kaikkoontuu lähtöpisteestä. Tylypahkassa on tavallisesti mahdoton ilmiintyä tai kaikkoontua. Kotitonttujen taikuus on kuitenkin erilaista kuin velhojen ja noitien, joten ne pystyvät ilmiintymään ja kaikkoontumaan Tylypahkan alueella.

Kairfilin Katapultit (Caerpilly Catapults)

Kairfilin Katapultit (lempinimeltään Katapultit) on kotoisin Walesista. Katapulttien huispauskaavut ovat pystyraidoitetut, väreinä vaaleanvihreä ja tulenpunainen. Katapulttien kuuluisin pelaaja on ollut ”Hurjimus” Dai Llewellyn.Katapultit ovat voittaneet huispausliigan 18 kertaa ja Euroopan mestaruuden kerran, vuonna 1976.

Kaivous (Defodio)
Kakka-joka-jääköön-tulematta (U-No-Poo)

Weasleyn kaksosten myymä tuote joka aiheuttaa «sensaatiomaista ummetusta, joka pitää maan otteessaan».

Kaksintaistelukerho (Duelling Club)

Gilderoy Lockhartin perusti Tylypahkaan kaksintaistelukerhon Dumbledoren luvalla Harryn toisena lukuvuotena. Gilderoyn mukaan hän halusi valmentaa oppilaita sen varalle, että he joutuisivat joskus puolustamaan itseään niin kuin hän itse oli joutunut lukemattomia kertoja tekemään.

Kaksipäinen vesilisko (Double-Ended Newt)

Lemmikkieläin. Ihmeiden Eläintarha -taikaeläinkaupassa kaksipäisen vesiliskon omistaja sai neuvoja lemmikkinsä hoitoon.

Kaksisarvinen (Bicorn)

Kaksisarvisen sarvijauhe on monijuomaliemen ainesosa. Itse olennosta ei tiedetä oikeastaan mitään muuta kuin mitä sen nimi kertoo. Olennon epäillään muistuttavan yksisarvista muuten, paitsi että kaksisarvisella on yhden sarven sijaan kaksi.

Kaksisarvisen sarvijauhe (Powdered horn of a bicorn)

Kaksisarvisen sarvijauhetta käytetään aineosana monijuomaliemen valmistuksessa.

Kaksitoista idioottivarmaa keinoa noitien lumoamiseen (Twelve Fail-Safe Ways to Charm Witches)

Kirja kertoo kaiken mitä täytyy tietää tytöistä. Harry Potter sai kirjan Ronilta lahjaksi tullessaan täysi-ikäiseksi. Myös Ron sai kirjan lahjaksi Frediltä ja Georgelta.

Kaksoiskasisilmukka (Double Eight Loop )

Kaksoiskasisilmukka on huispauskuvio, jota tavallisesti käytetään rangaistusheittotilanteissa. Kaksoiskasisilmukassa pitäjä kieppuu kovaa vauhtia kaikkien kolmen maalivanteen ympärillä ja yrittää siten estää maalinteon.

Kaksostuskirous (Gemino Curse)

Loitsu, joka saa esineen monistumaan siihen koskettaessa. Esineen taikakyvyt eivät säily kopioissa; kopiot ovat arvottomia.

Kalistimet (Clankers)
Kaljualun Kulkurit (Wigtown Wanderers)
Kaljuuna (Galleon)

Velhojen käyttämä kultainen kolikko. Kaljuunaan menee 17 hopeasirppiä.

Kalkaros, Severus (Snape, Severus)

Esiintyy myös nimellä Puoliverinen Prinssi. Tylypahkan juomamestari, Pimeyden voimilta suojautumisen professori ja yksi Tylypahkan rehtoreista. Hän oli kuolonsyöjä, mutta kuului myös Feeniksin Kiltaan.

Kalmakoira (Grim)

Jättimäinen musta koira. kalmakoiraa pidetään kuoleman enteen.

Kalmanhanaukio 12 (Number 12 Grimmauld Place)

Mustien suvun kotitalo, jonka Sirius antoi käyttöön Feeniksin killan päämajaksi.

Kalmokalvaus (Morsmordre)

Loitsu joka luo pimeän piirron taivaalle, mahtavan pääkallon, joka näyttää koostuvan smaragdinvihreistä tähdistä ja jonka suusta roikkuu kielenä käärme.

Kalmolaskos (Lethifold)

Kalmolaskos on harvinainen, ainoastaan trooppisessa ilmastossa asuva olio, joka muistuttaa maassa lipuvaa mustaa viittaa. Se on paksuudeltaan noin reilun sentin mittainen. Kalmolaskos valitsee uhreikseen useimmiten nukkuvia. Tukehdutettuaan saaliinsa kalmolaskos nielaisee sen kokonaisena. Kalmolaskos poistuu paikalta normaalia paksumpana jättämättä jälkeensä mitään todisteita teostaan tai itsestään. Ainoastaan suojelius–loitsu kykenee karkottamaan kalmolaskoksen. Kalmolaskos tunnetaan myös nimellä elävä käärinliina.

Kamppiherja (Trip Jinx)

Kamppiherja saa uhrin lentämään nurin, ikään kuin jokin tarraisi tätä nilkoista. Draco Malfoy käytti kamppiherjaa Harryyn tämän ollessa pakenemassa tarvehuoneesta muiden Albuksen Kaartilaisten kanssa.

Kanahaukka, Miranda (Goshawk, Miranda)

Loitsujen käsikirja -sarjan tekijä.

Kanariaviinerit (Canary Creams)

Fredin & Georgen kehittämä pilailupurtava, joka saa syöjänsä kasvamaan höyhentä milloin mistäkin.

Kangistumis tyystilys (Petrificus Totalus)

Kokovartalolukko, kangistaa uhrin.

Kani (Rabbit)

Harry mainitsee kanin nähtyään lajitteluhatun ensimmäisen kerran. Hän luulee, että tupiin lajittelussa oppilaiden pitää vetää hatusta kaniini. Ihmeiden Eläintarhassa on myynnissä lihava, valkoinen kani, joka muuttui kovaäänisesti poksahdellen silinterihatuksi ja jälleen takaisin kaniksi.

Kannettava räme (Portable Swamp)

Weasleyn kaksosten kehittämä tuote, jonka avulla voi luoda rämeen haluttuun paikkaan. Kannettavan rämeen voi hankkia Weasleyn Welhovitsit pilailukaupasta.

Kansainvälinen salaisuussäädös (International Statute of Secrecy)
Kansainvälinen taikalakivirasto (International Magical Office of Law)

Taikaministeriön viidennellä tasolla sijaitseva virasto.

Kansainvälinen Velholiitto, Brittijaosto (International Confederation of Wizards, British Seats)

Kansainvälinen Velholiitto sijaitsee taikaministeriön viidennellä tasolla.

Kansainvälisen taikakaupankäynnin normikunta (International Magical Trading Standards Body)

Taikaministeriön viidennellä tasolla sijaitseva normikunta.

Kansainvälisen taikayhteistyön osasto (Department of International Magical Co-operation)

Taikaministeriön viidennellä tasolla sijaitseva osasto. Percy Weasley työskentelee tällä osastolla. Bartemius Kyyry toimi osaston johtajana kuolemaansa asti.

Kapi (Scabior)

Hän kuuluu samaan jästisyntyisiä ja verenpettureita etsivään kaapparijengiin Fenrir Harmaaselän kanssa. Samainen kaapparijengi kaappasi Harryn ystävineen ja vei Malfoyn kartanoon.

Kappa (Kappa)

Kammottava vesiotus, joka näyttää suomupeitteiseltä apinalta. Kappojen räpyläkädet syyhyävät päästä kuristamaan vahingossa niiden lampiin kahlanneita uhreja. Severus Kalkaros kertoo Kappojen esiintyvän yleisemmin Mongoliassa mutta kirjassa «Ihmeotukset ja niiden olinpaikat» kerrotaan niiden kuitenkin olevan kotoisin Japanista.

Karkoitusloitsu (Banishing Charm)

Karkoitusloitsu on kutsuloitsun vastakohta.

Karkotaseet (Expelliarmus)

Riisuu vastustajan aseistaan.

Karkotum jästilys (Repello Muggletum)
Karu (Savage)

Aurori, joka oli Tonksin, Virmajalalan ja Dawlishin kanssa sijoitettu Tylyahoon antamaan koululle lisäsuojaa.

Kasviarsenikki (Wolfsbane)

Erittäin myrkyllinen kasvi. Tunnetaan myös nimillä Akonikum ja Ukonhattu.

Kaukokorvat (Extendable Ears)

Harmaan kellertävältä narulta näyttävä, laihan pitkän madon tavoin kiemurteleva apuväline, jonka avulla pystyy harjoittamaan salakuuntelua. Kaukokorvilta voi suojautua vankkuutusloitsulla.

Kaukoputki, mottaava (Telescope, punching)

Weasleyn kaksosten kehittämä pikkuinen pilailukaukoputki. Kaukoputkea puristettaessa kuuluu kova pamaus ja samalla sen toisesta päästä lennähtää jousen voimalla pikkuinen nyrkki, joka mottaa uhria.

Kauppakatu (High Street)

Katu Tylyahossa. Useimmat Tylyahon liikkeet ja myymälät sijaitsevat Kauppakadulla. Kadulla on usein laumoittain koululaisia, jotka maleksivat edestakaisin ja katselevat näyteikkunoita.

Kavahdum vihulais (Cave Inimicum)
Keholeijus (Levicorpus)

Nostaa uhrin roikkumaan ilmaan jaloistaan. Lausutaan äänettömästi.

Kehovapauts (Liberacorpus)

Kumoaa Keholeijus -loitsun. Lausutaan äänettömästi.

Kehrääjänkuja (Spinner's End)

Katu, jolla Severus Kalkaros asuu.

Keiju (Fairy)

Keiju on pieni, noin 2-13 senttiä pitkä, vähäjärkinen otus, jota velhot usein käyttävät koristeena. Keiju on varsin ihmismäinen olento, mutta sillä on hyönteismäiset, läpikuultavat ja moniväriset siivet, eivätkä keijut osaa puhua. Kommunikointikeinonaan keijut käyttävät keskenään sirisemistä. Keiju lisääntyy munimalla. Se saattaa munia jopa 50 munaa lehden alapintaan. Munasta kuoriutuu kirkasvärinen toukka, joka kehrää itselleen kotelon. Kotelosta kuoriutuu kuukauden kuluttua täysikasvuinen keiju.

Keijujen kuhilas (Erkling)

Keijujen kuhilas on tonttumainen, alle metrinmittainen olento, jolla on suipponaama ja kimakka, käkättävä ääni. Se koettaa houkutella erityisesti lapsia luokseen syödäkseen heidät. Keijujen kuhilas on kotoisin Saksan Mustasta metsästä.

Kelmien kartta (Marauders Map)

Kelmien - Jamesin, Siriuksen, Remuksen ja Peterin kouluaikoinaan luoma kartta Tylypahkasta, joka näyttää salakäytävät ja ihmisten sijainnin (edes näkymättömyysviitta ei piilota kartalta). Tylypahkan vahtimestari Argus Voro takavarikoi kartan, mutta Fred ja George Weasley löysivät sen ja välittivät kartan myöhemmin Harry Potterille.

Kelppi (Kelpie)

Kelppi on vesihenki, joka voi muuttua eri hahmon näköiseksi. Yleensä se esiintyy hevosena, jonka harja on osmankäämiä. Jos kelppi saa ratsastajan selkäänsä, se sukeltaa pohjaan ahmiakseen uhrinsa siellä. Kelpin voi nujertaa asetusloitsulla. Jästimaailmasta tuttu Skotlannin Loch Nessin hirviö on kelppi. Kelppiä kutsutaan myös hiideksi.

Kenmaren Kanahaukat (Kenmare Kestrels)
Kentauri (Centaur)

Kentaurilla on ihmisen pää, ruumis sekä ylävartalo yhdistettynä hevosen ruumiiseen. Väritykseltään kentaureja on monenlaisia. Kentauri osaa puhua, ja se on älykäs sekä epäluuloinen olento, joka ei kaipaa ihmisen huolenpitoa. Kentauri elää laumoissa. Se on tiettävästi taitava ennustamisessa, tähtitieteessä, jousiammunnassa ja taikaparantamisessa, mutta kokonaisuudessaan kentaurin elämä on salaisuuksien verhoama.

Kermakalja (Butterbeer)

Tylypahkan oppilaiden suosima juoma.

Kidusruoho (Gillyweed)

Kirjassa «Välimeren taikavesikasvit ja niiden ominaisuudet» mainittu taikavesikasvi, jota syömällä on mahdollista hengittää veden alla. Se kasvattaa syöjälle kidukset ja räpylät. Harry käytti Dobbyltä saamaansa kidusruohoa kolmivelhoturnajaisten toisessa koetuksessa sukeltaessaan järveen.

Kidutu (Crucio)

Kidutuskirous, joka aiheuttaa sietämätöntä tuskaa. Pitkäaikainen altistus saattaa aiheuttaa mielisairauden. Yksi anteeksiantamattomista kirouksista.

Kidutuskirous (Cruciatus Curse)

Kidutuskirous on yksi anteeksiantamattomista kirouksista. Loitsun avulla kidutetaan uhria ja aiheutetaan sietämätöntä tuskaa. Pitkäaikainen altistus kidutuskiroukselle saattaa aiheuttaa mielisairauden. Kidutuskirous tehdään lausumalla «kidutu».

Kielensidontakirous (Tongue-Tying Curse)

Kielensidontakirous liimaa kielen takaperin kiinni, jotta puhuminen ei olisi mahdollista.

Kielilukko (Langlock)

Liimaa uhrin kielen kitalakeen.

Kielletty metsä (Forbidden Forest)

Kielletty metsä sijaitsee Tylypahkan alueella ja se on ankarasti kielletty kaikilta oppilailta lukuun ottamatta taikaeläinten hoidon tunteja ja jälki-istuntoa.Metsässä asuu vaarallisia taikaolentoja kuten ihmissusia, yksisarvisia, thestraleja ja kentaureja. Metsää kutsutaan usein kirjoissa vain metsäksi tai synkäksi metsäksi.

Kilokielimelli (Ton-Tongue Toffee)

Fredin ja Georgen keksimä pilailumakeinen, joka saa kielen turpoamaan jalanmittaiseksi.

Kilpihattu (Shield Hat)

Fredin & Georgen kehittämä hattu, joka saa lievät ja keskivahvat kiroukset sekä manaukset kimpoamaan hattua pitävästä henkilöstä. Hattu ei kuitenkaan torju anteeksiantamattomia kirouksia. Alun perin hattu suunniteltiin pilailuvälineeksi, mutta nykyään se kuuluu Weasleyn Welhowitsien «vakavampaan» linjaan ja on pakattu muita tuotteita hillitymmin. Taikaministeriö osti viisisataa hattua koko apuhenkilökunnalleen.

Kilpiloitsu (Shield Charm)

Kilpiloitsu luo loihtijansa ympärille tilapäisen näkymättömän seinän, joka torjuu vähäisemmät kiroukset tai manaukset niin, että ne kimpoavat suojaavasta seinästä pois. Kilpiloitsu saadaan aikaan Varjelum -loitsulla.

Kimeera (Chimaera)

Kimeera on erittäin vaarallinen otus, jolla on leijonan pää yhdistettynä vuohen ruumiseen sekä lohikäärmeen pyrstöön. Tämä verenhimoinen hirviö on kotoisin Kreikasta.

Kimppailmiintyminen (Side-Along-Apparition)

Kuten ilmiintyminen, kimppailmiintyminen on tapa siirtyä nopeasti paikasta toiseen. Erona on se, että kimppailmiintymisessä toinen ohjaa ja toinen pitää tukevasti käsivarresta kiinni. Ks. Ilmiintyminen.

King's Cross (King's Cross)
Kirjurinruodin kynäpuoti (Scrivenshaft's Quill Shop)

Kirjurinruodin Kynäpuoti on Tylyahossa sijaitseva liike, josta voi ostaa erilaisia kyniä.Valikoimissa on muun muuassa fasaaninsulkakyniä ja pitkiä mustan ja kullan kirjavia sulkakyniä.

Kirke (Kirke)

Suklaasammakko -keräilykorteissa mainittu noita. Kreikkalaisessa mytologiassa Kirke on auringonjumala Helioksen tytär ja asui Aian saarella.

Katso Wikipedia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirke

Kirke, Andrew (Kirke, Andrew)

Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjä kaudella 1995 -1996.

Kirkujojo (Screaming Yo-yo)

Taialla käsitelty jojo, joka kirkuu. Kirkujojo lisättiin Voron pyynnöstä sisätiloissa kiellettyjen esineiden luetteloon Harryn neljännen lukuvuoden alkaessa.

Kirman ja Japinan pilailuvelhopuoti (Gambol and Japes Wizarding Joke Shop)

Pilailuvelhopuoti viistokujalla.

Kirouksenmurtaja (Curse-breaker)

Kirouksenmurtaja on yksi velhojen ammateista. Bill Weasley toimi kirouksenmurtajana Irveta -pankin palveluksessa Egyptissä.

Kirsikkasiirappi (Cherry Syrup)

Kirsikkasiirappi ja sooda jäillä koristevarjon kanssa on professori Lipetin suosikkeja.

Kirskuristaja (Grindylow)

Kirskuristaja on sarvekas, vaaleanvihreä, järvissä asuva vesihenki. Sen ravintoa ovat pikkukalat. Kirskuristajan tyypillisiä piirteitä ovat pitkät mutta helposti katkeavat sormet sekä vihreät hampaat.

Kissa (Cat)

Kissa on sallittu lemmikki Tylypahkan oppilailla. Koulun vahtimestarilla Vorolla on lemmikkinään kissa nimeltään Norriska (Mrs. Norris). Norriska on ruipelo, tomunvärinen otus, jolla on keltaiset lamppumaiset silmät. Miuku (Tibbles), Tuisku (Snowy), Tassu (Mr Paws) ja Hattara (Tufty) ovat rouva Figgin kissoja. Niin Norriskalla kuin rouva Figgin kissoillakin on joitakin voimia, sillä tarpeen tullen ne voivat hakea omistajansa paikalle.

Kissimyyr, Alfred (Cattermole, Alfred)

Reginald ja Mary Kissimyyrin poika.

Kissimyyr, Ellie (Cattermole, Ellie)

Reginald ja Mary Kissimyyrin tytär.

Kissimyyr, Maisie (Cattermole, Maisie)

Reginald ja Mary Kissimyyrin tytär.

Kissimyyr, Mary Elizabeth (Cattermole, Mary Elizabeth)

Jästisyntyiseksi luultu nainen, joka karkasi jästisyntyisiä luetteloivan lautakunnan kuulustelusta Harryn, Ronin ja Hermionen avustuksella. Reginald Kissimyyrin vaimo.

Kissimyyr, Reginald (Cattermole, Reginald)

Taikaministeriön työntekijä, joka on naimisissa Mary Kissimyyrin kanssa.

Kitakivet (Gobstones)

Kitakivet on peli, jota pelataan marmorikuulia muistuttavilla pelipalloilla. Pallot suihkuttavat pahanhajuista nestettä vastapelaajan kasvoille aina kun tämä häviää pisteen. Kitakivet on suosittu peli Tylypahkassa, jossa toimii myös kitakivikerho. Virallinen kitakivikerho sijaitsee taikaministeriön taikaurheiluosastolla tasolla seitsemän.

Kiusihengi kiusannemi (Peskipiksi Pesternomi)

Toimimaton loitsu, jota Gilderoy Lockhart yritti käyttää Cornwallilaisiin ilkiöihin.

Kohtalonsauva (Wand of Destiny)
Kohtalottaret (Weird Sisters, The)

Erittäin suosittu velhoradioverkosta tuttu yhtye joka esiintyi joulutanssiaisissa. Muusikoita kuvattiin varsinaisiksi karvaturreiksi, joilla oli taiteellisesti revityt ja ratkotut mustat kaavut. Tonks omisti kirkkaan violetin T-paidan, jossa oli teksti: Kohtalottaret.

Koira (Dog)

Hagridilla on koira, jonka nimi on Tora (engl. Fang). Se on valtava, musta tanskandoggi. Toralla ei tiettävästi ole minkäänlaisia taikavoimia: itse asiassa Tora on Hagridin mukaan melkoinen pelkuri.

Koiranhenki (Dogbreath)

Elfias Dozesta käytetty lisänimi.

Koiruoho (wormwood)

Koiruohosta valmistettavaa uutetta käytetään aineosana elävien kuolleiden juomassa. Koiruoho mainitaan kirjassa Tuhat taikayrttiä ja -sientä.

Kokeellisten loitsujen komitea (Committee on Experimental Charms)

Komitea Taikaministeriössä. Gilbert Luikersi on kokeellisten loitsujen komitean jäsen.

Kokovartalolukko ( Full Body-Bind)
Kolkko, Lomen (Gaunt, Marvolo)

Voldemortin isoisä. Salazar Luihuisen jälkeläinen.

Kolkko, Merope (Gaunt, Merope)

Voldemortin äiti.

Kolkko, Morfin (Gaunt, Morfin)

Merope Kolkon veli.

Kolkon talo (House of Gaunt, The)

Kolkon suvun asuintalo, jonka viimeisinä asukkaina olivat Lomen, Morfin ja Merope Kolkko. Kolkon talon seinät olivat sammaloituneet ja katosta puuttui tiilejä. Voldemort piilotti yhden hirnyrkeistänsä (elpymyskiven) Kolkon talon raunioihin.

Kolme luudanvartta (Three Broomsticks)

Pubi Tylyahossa.

Kolmipäinen koira (Three-Headed Dog)

Kolmipäinen koira on hirviömäisen suuri koira, jolla on nimensä mukaisesti kolme päätä.

Kolmivelhoturnajaiset (Triwizard Tournament)
Komeetta kaksisataakuusikymmentä (Comet Two Sixty)

Luutamerkki.

Komennu (Imperio)

Komennuskirous antaa täyden vallan toiseen. Kirous kuuluu niin sanottuihin anteeksiantamattomiin kirouksiin, joiden käytöstä saa elinkautisen vankeusrangaistuksen Azkabanin velhovankilassa.

Komennuskirous (Imperius curse, The)

Ks. Komennu.

Kookosjääkuutiot (Coconut Ice)

Makeisia, joita myydään Tylyahossa sijaitsevassa Hunajaherttuassa.

Korjaava muste (Self -correcting Ink)

Väline, jonka avulla voi luntata kokeissa. Korjaavaa mustetta ei saa tuoda tutkintosaliin.

Korpinkynsi (Ravenclaw)

Korpinkynsi on yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä tuvasta.Tuvan perusti perusti yli tuhat vuotta sitten Rowena Korpinkynsi. Hän halusi halusi ottaa tupaansa älykkäitä ja viisaita oppilaita.

Katso myös: Rohkelikko - Puuskupuh - Luihuinen

Korpinkynsi, Helena (Ravenclaw, Helena)

Helena Korpinkynsi on Korpinkynnen tuvan perustajan Rowena Korpinkynnen tytär. Hän varasti äitinsä diadeemin ja piiloutui Albaniaan metsään. Rowena sairastui kuoleman vakavasti ja lähetti Helenaan rakastuneen paronin (Verinen paroni) etsimään tätä. Paroni löysi Helenan, mutta surmasi ensin hänet ja sitten itsensä, koska Helena ei halunnut lähteä hänen mukaansa. Helena Korpinkynsi tunnetaan nykyisin Harmaana leidinä, Korpinkynnen tupakummituksena.

Korpinkynsi, Rowena (Ravenclaw, Rowena)

Rowena Korpinkynsi oli yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä perustajajäsenestä. Hän arvosti ominaisuuksista eniten älykkyyttä ja viisautta.

Kotikolo (Burrow, The)

Kotikolo on Weasleyn -perheen kotitalo, joka sijaitsee lähellä Saukkonummen kylää. Talo näyttää siltä, kuin se olisi rakennettu ison kivisen sikolätin päälle, rakentamalla lisää huoneita sinne tänne. Talossa on useita kerroksia ja se on niin vinksallaan, että näyttää pysyvän pystyssä pelkästään taikuuden avulla. Rakennuksen katto on punainen ja siitä törröttää useita savupiippuja.

Kotinum paljastus (Homenum revelio)

Loitsu, joka paljastaa ihmisen läsnäolon huoneessa tai talossa, vaikka ihminen olisikin näkymättömissä (esim. näkymättömyysviitan alla).

Kotitonttu (House-elf)

Kotitonttu on hyvin ihmismäinen olento, joilla on lepakkomaiset korvat ja suuret silmät.Kotitontun tehtävänä on palvella samaa kotia ja velhosukua ikuisesti, ellei omistajavapauta kotitonttuaan antamalla sille vaatetta. Kotitonttu on uskollinen jahuomaamaton, mutta omaa myös niille ominaista vahvaa taikavoimaa, jota ei ole velhoilla.Tämän takia kotitontut pystyvät ilmiintymään myös Tylypahkassa, jossa ne hoitavat huomaamattomasti askareitaan. Tylypahkassa työskentelee yli sata kotitonttua.

Koukkujalka (Crookshanks)

Hermionen lemmikki Koukkujalka on puoliksi gäätä ja puoliksi kissa. Koukkujalalla on kellanpunainen, pörheä ja paksu turkki sekä länkisääret. Sen kasvot ovat littanat ja jörönnäköiset.

Koverrusloitsu (Gouging spell)
Kovethus (Duro)
Krautiola, Elliot (Smethwyck, Elliot)

Velho, joka vuonna 1820 keksi pehmustusloitsun, jonka ansiosta luudanvarsista tuli huomattavasti mukavampia istua.

Krautiola, Hippokrates (Smethwyck, Hippocrates)

Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaalan pahat puremat -osaston osastonparantaja.

Kristallipallo (Crystal Ball )

Kristallipallosta ennustaminen oli yksi monista ennustustavoista, joita opiskeltiin ennustamisen tunneilla Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa.

Krum, Viktor (Krum, Viktor)

Viktor Krum on kansainvälisesti kuuluisa huispaaja, vaikka opiskeleekin yhä Durmstrangin koulussa. Etsijänä toimiva monilahjakkuus ihastui Hermione Grangeriin kolmivelhoturnajaisten aikaan, ja tyttö oli toisessa koetuksessa hänen pelastettavansa järven pohjasta. Ron osoitti mustasukkaisuuden piirteitä Krumia kohtaan, mutta Harrya kohtaan Krum on aina ollut mukava.

Kseno (Xeno)

Ksenofilius Lovekivasta, Luna Lovekivan isästä ja Saivartelijan päätoimittajasta, käytetty lempinimi.

Kuhnis (Sluggy)

Cormac McLaggen kutsui Horatius Kuhnusarviota «vanhaksi kunnon kuhnikseksi».

Kuhnukerho (Slug Club)

Horatius Kuhnusarviolla, joka nautti kuuluisasta, menestyneestä ja vaikutusvaltaisesta seurasta, oli tapana poimia Tylypahkan oppilaiden joukosta kunnianhimoisia, älykkäitä tai lahjakkaita henkilöitä suosikeikseen. Näistä henkilöistä koostuvaa ryhmää kutsuttiin «kuhnukerhoksi».

Kuhnusarvio, Horatius (Slughorn, Horace)

Horatius Kuhnusarvio toimi Tylypahkassa liemien opettaja Harryn kuudentena lukuvuotena.

Kuivakakut (Rock Cakes)

Hagridin valmistamia kakkuja. Ne ovat niin kovia, että hampaat meinaavat haljeta.

Kuivutusloitsu (Drought Charm)

Kuivutusloitsun avulla voi kuivattaa lammikoita ja lampia. Loitsu ei ole kuitenkaan niin tehokas, että sen avulla voisi kuivata kokonaisia järviä.

Kukkolisko (Cockatrice)

Kukkolisko on todennäköisesti kukon ja käärmeen tai kukon ja lohikäärmeen risteytys. Sitä käytettiin vuonna 1792 pidetyissä kolmivelhoturnajaisissa, jossa kilpailijoiden piti koetuksessa pyydystää kukkolisko.

Kultasieppi, Sieppi (Golden Snitch)

Tärkein huispauksessa käytettävä pallo on kultasieppi. Se on saksanpähkinän kokoinen siivekäs ja kullanvärinen pallo, joka on lumottu välttämään kiinniottoa niin kauan kuin mahdollista. Kultasieppi on myös lumottu pysymään pelialueella. Kultasiepin siivet ovat hopeiset ja niissä on pallomaiset nivelet, joiden avulla se pystyy vaihtamaan suuntaa nopeasti. Kultasieppiä on erittäin vaikea saada kiinni, koska se on erittäin nopea ja sitä on hankala nähdä. Huispausjoukkueen etsijän tehtävänä on yrittää saada kultasieppi kiinni ennen toisen joukkueen etsijää. Huispauspeli loppuu vasta, kun kultasieppi on saatu kiinni. Siepin napanneen etsijän joukkue saa 150 pistettä.

Kun mies kiintyy lohikäärmeeseen liikaa (Men Who Love Dragons Too Much)

Harry ja Hermione yrittivät etsiä kirjasta yksinkertaista loitsua kolmivelhoturnajaisten ensimmäiseen koetukseen, joka tainnuttaisi lohikäärmeen.

Kunnian käsi (Hand of Glory)

Näivettynyt käsi, joka antaa valoa vain kantajalleen, kun käteen laittaa kynttilän. Herra Borginin mukaan se on varkaiden ja ryöstäjien paras ystävä.

Kuoleman enteet - Mitä tehdä kun tietää että pahin on edessä (Death Omens: What To Do When You Know The Worst Is Coming)

Säilässä & Imupaperissa myynnissä ollut kirja. Kirjan kannessa on kiiluvasilmäinen, karhun kokoinen musta koira.

Kuoleman varjelukset (Deathly Hallows, The)
Kuoleman varjelusten merkki (Sign of the Deathly Hallows)
Kuolemapäiväjuhlat (Deathday Party)

Melkein päätön Nick järjesti juhlat hänen 500:nnen vuosipäivänsä kunniaksi. Juhlat pidettiin yhtä aikaa Kurpitsajuhlan kanssa.

Kuolonkeppi (Deathstick)

Yksi seljasauvan lukuisista nimityksistä. Nimi juontaa juurensa siitä, että moni menetti henkensä ollessaan seljasauvan omistajana.

Kuolonsyöjät (Death Eaters)
Kuplapääloitsu (Bubble-head Charm)

Kuplapääloitsu luo ilmakuplan pään ympärille

Kuraverinen (Mudblood)

Loukkaava nimitys velhosta joka on jästisyntyinen.

Kurnu (Croaker)

Kurnu on sanomaton ja työskentelee taikaministeriössä salaperäisyyksien osastolla.

Kurpitsaleivokset (Pumpkin Pasties)

Tylypahkan pikajunassa myytäviä leivoksia.

Kurpitsamehu (Pumpkin Juice)

Suosittu virvoitusjuoma.

Kurpitsapore (Pumpkin fizz)

Juoma, jota muiden herkkujen lisäksi nautittiin oleskeluhuoneessa pidetyissä juhlissa. Juhlat järjestettiin Rohkelikkojen voitettua huispausottelussa Korpinkynnen joukkue.

Kuru, Ambrosius (Flume, Ambrosius)

Eräs Kuhnusarvion entisistä oppilaista.

Kutistusjuoma (Deflating Draught)

Kutistusjuoman avulla voi kumota turvotusliuoksen vaikutuksen.

Kutitusloitsu (Tickling Charm)

Kutitusloitsu saa aikaan hopeisen valosuihkun, joka kohteeseen osuessaan saa tämän tikahtumaan nauruun. Harry käytti loitsua Gilderoy Lockhartin järjestämässä kaksintaistelukerhossa Draco Malfoyta vastaan. Loitsu tehdään taikasanalla Halkinaurus.

Kutka (Scabbers)

Ron Weasleyn lemmikkirotta. Kutka oli aikaisemmin Percyn lemmikki, joka antoi sen Ronille saatuaan itse Hermes -lemmikkipöllön. Kutka paljastui Peter Piskuilanin animaagihahmoksi kirjassa Harry Potter ja Azkabanin vanki.

Kutsuloitsu (Summoning Charm)

Kutsuloitsun avulla voi lennättää esineitä luokseen. Loitsu tehdään lausumalla «Tulejo» ja sen esineen nimi, jota kutsutaan. Esimerkiksi «Tulejo Tulisalama». Kutsuloitsun vastakohta on karkoitusloitsu.

Kuukivi (Moonstone)

Aineosa, jota käytetään jauhettuna rauhanjuoman valmistuksessa.

Kuulpas, Opa (Harkiss, Ciceron)

Opa Kuulpas oli Horatius Kuhnusarvion ystävä. Ambrosius Kuru sai ensimmäisen työpaikkansa Opa Kuulpakselta.

Kuumekola (Fever Fudge)

Fred ja George Weasleyn kehittämään pinnauspurtavat -valikoimaan kuuluvia karamellejä, jotka saavat kuumeen nousemaan. Kuumekolat ovat kaksipäisiä ja värikoodattuja siten, että nauttimalla karamellin toisen pään tulee sairaaksi, kun taas syömällä toisen pään paranee.

Kuumekolan kehitys oli ongelmallista, sillä kuume kyllä nousi mutta sivuvaikutuksena tuli mahtavia mätäpaiseita. Lee Jordanin antaman vinkin mukaan veljekset lisäsivät kuumekolaan muutaman pisaran myrsyliuutetta, joka auttoi pääsemään paiseista eroon.

Kuuraannu (Scourgify)

Loitsun avulla voi puhdistaa kohteen.

Kuurausloitsu (Scouring Charm)

Loitsulla voi puhdistaa asioita. Hermione opetti Nevillelle kuurausloitsun, jolla Neville sai puhdistettua sammakonsisukset pois kynsiensä alta.

Kuutamo (Moony)

Remus Lupinin lempinimi.

Kuutamolla (Mooncalf)

Kuutamolla on arka olento, joka tulee esiin vain täydenkuun aikaan. Se on väritykseltään vaaleanharmaa. Lisäksi sillä on pyöreät, ulkonevat silmät, sileä ruumis sekä neljä honteloa lättäjalkaista raajaa. Kuutamollan hopeista sontaa käytetään pihakasvien lannoitteena. Jätökset tulee kuitenkin kerätä ennen auringonnousua. Kuutamollan sonnalla lannoitetut kasvit kasvavat nopeasti, ja ne kehittyvät erityisen vahvoiksi. Kuutamollan tunnusomaisiin piirteisiin kuuluu myös kosintamenoiksi uskotut tanssit. Tanssiessaan monimutkaisia tanssejaan se nousee takajaloilleen jättäen geometrisiä kuvioita viljapeltoihin.

Kyhmi (Knarl)

Kyhmi muistuttaa hyvin paljon siiliä. Kyhmin erottaakin siilistä vain siitä, että jos sille tarjoaa ruokaa, se raatelee puutarhan kasvit ja koristeet. Syynä tähän käytökseen on se, että kyhmi epäilee, että sitä houkutellaan ansaan ravintoa tarjoamalla.

Kytkin, Emeric (Switch, Emeric)

Tylypahkassa ensimmäisenä ja toisena lukuvuotena käytettävän Muodonmuutokset aloittelijoille -kirjan kirjoittaja.

Kyyry, Bartemius nuorempi (Crouch, Bartemius (Barty) Jr.)
Kyyry, Bartemius vanhempi (Crouch, Bartemius (Barty) Sr.)

Bartemius Kyyry vanhempi Toimi Taikaministeriön kansainvälisen taikayhteistyön osaston johtajana.

Kärmeskieli (Parseltongue)

Kärmeskieli on käärmeiden kieli. Kyky puhua ja ymmärtää käärmeiden kieltä on erittäin harvinaista ja sitä pidetään yleisesti pimeyden voimien taitona. Kärmeskieli kuulostaa sitä taitamattomalle sihinältä ja syljennältä. Henkilöä joka osaa kärmeskieltä ja osaa puhua käärmeiden kanssa kutsutaan kärmessuuksi.

Salazar Luihuinen oli kuuluisa kyvystään puhua käärmeiden kanssa. Hänen kykynsä periytyi myös hänen suvussaan; Lomen Kolkko, Morfin Kolkko, Merope Kolkko ja Voldemort osasivat kärmeskieltä.

Harry Potter paljastui kärmessuuksi toisena oppivuotenaan kaksintaistelukerhon aikana. Myös Albus Dumbledore ymmärtää kärmeskieltä.

Kärmessuu (Parselmouth)

Kärmessuuksi kutsutaan henkilöä joka osaa puhua kärmeskieltä

Kärppävoileivät (Stoat Sandwiches)

Hagrid tarjosi näitä Harrylle, Ronille ja Hermionelle, he kuitenkin kieltäytyivät.

Kärvihirpäspuska (Flutterby bush)
Käytännön liemimies (Practical Potioneer, The)
Käytännön suojataikuus ja sen käyttö pimeyden voimia vastaan (Practical Defensive Magic and its Use Against the Dark Arts)

Kirjasarja, joka sisältää upeat liikkuvat värikuvat vastamanauksista ja herjoista. Harry sai kirjasarjan lahjaksi Siriukselta ja Lupinilta jouluna 1995.

Kääpiöpallura (Pygmy Puff)

Kääpiöpallura on pienempi versio puhpallurasta. Kääpiöpallura on pyöreä, ja se on kokonaan pehmeän karvan peitossa. Kääpiöpallura päästää korkeaa vikisevää ääntä. Se on suosittu lemmikki, ja sitä tavataan väritykseltään vaaleanpunaisena sekä violettina.

Käärmerokko (Dragonpox)
Käärmestulios (Serpentortia)

Loitsu saa sauvan päästä tulemaan käärmeen.