Ihmeiden eläintarha (Magical Menagerie)

Ihmeiden eläintarha on Viistokujalla sijaitseva taikaeläinkauppa. Se sijaitsee lähellä Qaino Vahvahqon jäätelöbaaria kadun toisella puolella. Kaupassa ei ole paljoa tilaa ja seiniä ei juuri näy häkkien takaa, siellä myös haisee ja häkkien asukkaat pitävät kovaa meteliä.Kaupassa myy ja opastaa noita, jolla on paksut mustasankaiset silmälasit.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (Fantastic Beasts and Where to Find Them)

Vuonna 2001 julkaistu J. K. Rowlingin kirjoittama kirja, jonka tuotto meni hyväntekeväisyyteen Comic Relief –hyväntekeväisyysjärjestölle. Kirja esiintyy Harry Potter -kirjasarjassa Lisko Scamanderin kirjoittamana oppikirjana.

Ihmeteippi (Spellotape)

Noitien ja velhojen käyttämä teippi.

  • Ron käytti ihmeteippiä korjatakseen rikkoontuneen taikasauvansa.
  • Hermione käytti sitä kontrolloidakseen kirjaa Hirviökirja hirviöistä. ( Huom: J. Kapari käytti sanaa «teippi». )
  • Ginny korjasi sillä Tuhat taikayrttiä ja -sientä kirjaansa. ( Huom: J. Kapari käytti sanaa «taikateippi». )
  • Oljo ihmeteippasi Bellatrix Lestrangen kuvan, jota säilytti pesässään.
Ihmissusi (Werewolf)

Ihmissusi on tavallinen ihminen, joka muuttaa muotoaan kerran kuussa täydenkuun aikaan. Syynä muodonmuutokseen on ihmissuden purema. Parannuskeinoa tähän ei ole, mutta joillakin taikajuomilla voidaan oireita lieventää. Ihmissusia ovat esimerkiksi Remus Lupin ja Fenrir Harmaaselkä.

Ihmistysloitsu (Homorphus Charm)

Loitsu, jota Gilderoy Lockhart väitti käyttäneensä muuntaakseen ihmissuden takaisin ihmiseksi. Lockhartin mukaan loitsu on erittäin mutkikas.

Ikieliksiirit (Everlasting Elixirs)

Ikieliksiireistä ei tiedetä muuta kuin se, että niitä käsiteltiin kuudentena oppivuotena taikajuomien tunneilla. Harry käytti apunaan taikajuomien valmistusta edistyneille -kirjaa, sekä tulkitsi prinssin hyödyllisiä lisäyksiä, tehdessään muistiinpanoja ikieliksiireistä.

Ikimuste (Everlasting Ink)

Ikimuste on nimensä mukaisesti mustetta joka joko ei lähde ikinä pois tai ainakin kuluu erittäin hitaasti. Jotkut velhot ovat kirjoittaneet ikimusteella nimensä kylttiin, joka on muistomerkiksi jätetyn Potterien talon portilla.

Ikitarttumistaika (Permanent Sticking Charm)

Taian avulla voidaan kiinnittää esineitä pysyvästi toisiinsa. Esineiden irrottaminen toisistaan on mahdotonta.

Ikälinja (Age Line, The)

Dumbledore asetti ikälinjan Liekehtivän pikarin ympärille estääkseen alle 17-vuotiaita ilmoittautumasta kilpailijoiksi Kolmivelho turnajaisiin.

Ilkipaha, Emeric (Emeric the Evil)

Yksi seljasauvan omistajista. Hänet murhasi Igbert Isovirhe seljasauvan takia.

Ilkiö (Pixie)

Ilkiö on sähkönsininen pahankurinen olento, joka kasvaa noin 20 senttiä pitkäksi. Tyypillistä ilkiölle on suippo naama ja kimakka ääni. Ilkiö on lentokykyinen, vaikkei sillä olekaan siipiä. Ilkiö lisääntyy synnyttämällä eläviä poikasia. Ilkiötä tavataan pääasiassa Cornwallissa, Englannissa.

Ilmiintyminen (Apparition)

Ilmiintyminen on noitien ja velhojen tapa siirtyä paikasta toiseen. Ilmiintymisessä kaikkoontuu yhdestä paikasta ja ilmestyy melkein siinä samassa toiseen. Tylypahkassa on tavallisesti mahdoton ilmiintyä tai kaikkoontua. Kotitonttujen taikuus on kuitenkin erilaista kuin velhojen ja noitien, joten ne pystyvät ilmiintymään ja kaikkoontumaan Tylypahkassa.

Ilmiintymiskoekeskus (Apparation Test Centre)

Ilmiintymiskoekeskus sijaitsee Taikaministeriön kuudennella tasolla.

Ilmikumi (Revealer)

Ilmikumi on pyyhekumilta näyttävä esine, jonka avulla saa näkymättömän tekstin näkyväksi. Hermionen toisen lukuvuoden alussa Viistokujalta ostama ilmikumi oli kirkkaan punainen.

Ilmiskooppi (Sneakoscope)

Ilmiskooppi on pimeän paljastin. Se syttyy, pyörii ja viheltää läpitunkevasti, jos lähettyvillä on joku epäluotettava. Ilmiskooppi näyttää hyrrältä ja niitä on kaiken kokoisia. Harry sai taskukokoisen ilmiskoopin syntymäpäivälahjaksi Ronilta täyttäessään kolmetoista vuotta.

Iloinen aika ihmissusien kanssa (Wandering With Werewolves)

Yksi monista Gilderoy Lockhartin kirjoittamista kirjoista, jotka oli hankittava toisen lukuvuoden pimeyden voimilta suojautumisen tunneille. Kirjan kahdennessatoista luvussa mainitaan Gilderoyn parhaan syntymäpäivälahjan olevan sopusointu taikuutta harrastavien ja harrastamattomien ihmisten välillä.

Ilomiete, Galateia (Merrythought, Galatea)

Galateia Ilomiete opetti Tylypahkassa pimeyden voimilta suojautumista Tom Lomen Valedron ollessa opiskelijana. Hän oli Tylypahkassa lähes viisikymmentä vuotta.

Iltaprofeetta (Evening Prophet)

Velhojen ja noitien lukema sanomalehti.

Impoon Ampiaiset (Winbourne Wasps)
Inkvisitiopartio (Inquisitorial Squad)

Inkvisitiopartio oli professori Pimennon henkilökohtaisesti valitsema joukko oppilaita, jotka tukivat ministeriötä, sekä Pimennon toimia Tylypahkassa. Inkvisitiopartiolaisten tehtävänä oli partioida käytävillä ja raportoida Pimennolla kaikesta epätavallisesta. Lisäksi he avasivat ja tarkistivat kaikki linnaan saapuvan ja linnasta lähtevän pöllöpostin. Inkvisitiopartiolaisilla on kaavussaan merkkinä hopeinen I-kirjain. Heillä oli oikeus ottaa myös tupapisteita.

Irkoroff, Igor (Karkaroff, Igor)

Entinen kuolonsyöjä ja Durmstrangin rehtori. Irkoroff paljasti kasan muita kuolonsyöjiä, ettei joutuisi itse Azkabaniin. Löytyi kuolleena kesä-heinäkuun aikoihin vuonna 1996.

Irlannin huispausmaajoukkue (Irish National Quidditch team)
Irrotusloitsu (Severing Charm)

Ron käytti loitsua irroittaakseen pitsiröyhelöt joulutanssiaisia varten saamastaan juhlakaavusta.

Irtijo (Relashio)

Loitsu, joka sinkoaa kipinöitä kohteeseen ja saa sen irroittamaan otteensa. Veden alla kipinöiden tilalla on kiehuva vesisuihku.

Irveta (Gringotts)

Noitien ja Velhojen käyttämä pankki, joka sijaitsee Viistokujalla.

Iseeviot -peili (Mirror of Erised)

Korkea ja suuri peili, jossa oli koristeelliset kultakehykset ja joka seisoi kahdella käpälän näköisellä jalalla. Sen yläreunaan oli kaiverrettu ”Iseeviot nämmi vysna avisajo vsak ätyänne” (takaperin luettuna ”En näytä kasvojasi vaan syvimmän toiveesi”). Iseeviot-peili näyttää siihen katsojansa syvimmän ja kipeimmän toiveen.

Iskunkiertokuja (Knockturn Alley)

Viistokujan välittömässä läheisyydessä sijaitseva kauppakuja, joka on keskittynyt myymään erityisesti pimeiden voimien tuotteita. Iskunkiertokujan tunnetuin liike on Borgin & Burkess.

Iso D (Big D)

Iso D oli Dudleyn jengiläisten käyttämä lempinimi Dudleystä. ( FK/1 )

Ison-Britannian ja Irlannin huispausjoukkueet (Quidditch Teams of Britain and Ireland)

Nimensä mukaisesti kirja kertoo Ison-Britannian ja Irlannin huispausjoukkueista. Harry sai kirjan Hermionelta joululahjaksi neljäntenä lukuvuotena (1994).

Ison-Britannian ja Irlannin huispausliigojen päämaja (British and Irish Quidditch League Headquarters)

Joukkueiden päämaja sijaitsee Taikaministeriön seitsemännellä tasolla.

Isonnous (Engorgio)

Suurentaa kohteen. Vale-Vauhkomieli käytti loitsua pimeyden voimilta suojautumisen tunneilla suurentaakseen hämähäkin, joka sai luvan toimia koekaniinina Vauhkomielen esitellessä anteeksiantamattomia kirouksia.

Isovirhe, Igbert (Egbert the Egregious)

Yksi seljasauvan omistajista. Murhasi Emeric Ilkipahan saadakseen sauvan itselleen.

Issikka (Jarvey)

Issikka on otus, joka muistuttaa isoa frettiä. Ravinnokseen se käyttää rottia ja myyriä. Issikka elää pääasiassa maan alla. Tunnusomaisiin piirteisiin kuuluu lisäksi se, että issikka osaa puhua. Se käyttää kuitenkin vain lyhyitä lauseita, joita se toistelee lähes tauotta.

Itiö, Phyllida (Spore, Phyllida)

Tuhat taikayrttiä ja -sientä -kirjan tekijä. Kirjaa käytetään oppikirjana Tylypahkassa.

Itsestään sekoittuva korttipakka (Self-shuffling playing cards)

Ronilla oli tällainen korttipakka lojumassa huoneensa lattialla Kotikolossa. Korttipakka mitä ilmeisimmin osaa sekoittaa itsensä.

Itsevastaava sulkakynä (Auto-Answer Quill)

Väline, jonka avulla voi luntata kokeissa. Itsevastaavaa sulkakynää ei saa tuoda tutkintosaliin.

Ivaharju, Ervander (Mockridge, Cuthbert)

Maahisyhteyksien viraston johtaja.

Ivanova (Ivanova)

Ivanova pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.