Hagger, Haggi (Hagger)

Ruaah käytti näitä nimityksiä tarkoittaessaan Hagridia.

Haggi ()

Ruaah -jättiläisen käyttämä nimitys tämän velipuolesta Rubeus Hagridista.

Hagrid, Rubeus (Hagrid, Rubeus)

Rubeus Hagrid on Tylypahkan tilusten ja avainten vahti sekä ja taikaeläinten hoidon opettaja. Hän on puoliksi jättiläinen.

Hahmonvaihtaja (Shape-shifter)

Mörkö on hahmonvaihtoja ja viihtyy pimeässä ja suljetussa tilassa. Se ottaa esiin tullessaan aina sen hahmon, minkä se olettaa kohtaamaansa ihmistä pelottavan kaikkein eniten. Sitä, miltä mörkö näyttää yksin ollessaan, ei tiedetä. Mörköä käsitellessä kannattaa hankkiutua toisten seuraan, jolloin mörkö hämmentyy eikä tiedä, minkä hahmon ottaisi. Mörön voi karkottaa naurulla, joten se on pakotettava ottamaan hahmo, joka on huvittava.

Haihtuus (Evanesco)

Haihtuus on kadotustaika, joka hävittää kohteen täydellisesti.

Hairme (Shrake)

Hairme on Atlantin valtameressä asusteleva piikikäs kala, joka on ilmeisesti syntynyt kostona purjehtivia, velhoja loukanneita jästikalastajia kohtaan.

Haisku (Niffler)

Haisku on musta, karvainen ja pitkäkuonoinen olento, joka on kiinnostunut kaikesta, mikä kiiltää. Tästä syystä maahiset käyttävät sitä apuna aarteen etsinnässä. Lisäksi haiskulla on lapiota muistuttavat, littanat etukäpälät. Haisku asuu onkaloissa maan alla, ja sen pesue voi käsittää kuudesta kahdeksaan pentua. Haisku määritellään lempeäksi olennoksi, mutta se pistää ihmisen asumuksen helposti hetkessä palasiksi.

Hajothus (Diffindo)

Loitsu, jonka lausumalla voi hajottaa esineen osiin. Harry käytti loitsua irroittaakseen kannet molemmista Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjoistaan, jonka jälkeen hän vaihtoi kannet ja käytti entistus -loitsua kiinnittääkseen kannet takaisin kirjoihin.

Halkeentuminen (Splinching)

Halkeentuminen on epäonnistunut tapa ilmiintyä. Halkeentumisessa tapahtuu satunnaista raajojen irtoamista, joka johtuu siitä ettei mieli ei ole riittävän määrätietoinen. Halkeentumisessa osa raajoista jää paikkaan josta kaikkoonnuttiin, kun taas osa raajoista saapuu paikkaan, johon ilmiinnyttiin. Halkeentumistapauksissa Vahinkotaikojen peruutuspartio selvittää asian ja kasaa halkeentuneen velhon.

Halkhios (Dissendium)

Napauttamalla kolmannen kerroksen pääkäytävällä sijaitsevaa yksisilmäistä noitaa esittävää patsasta taikasauvalla ja lausumalla halkhios -loitsun ääneen, saa patsasta kuvaavan noidan kyttyrän avautumaan juuri sen verran, että hoikka henkilö pääsee siitä kulkemaan.Halkeaman kautta pääsee hyvin kapeaan, matalaan ja maalattiaisen tunneliin, joka johtaa Tylyahossa sijaitsevaan Hunajaherttuan kellariin. Harry oppi loitsun kelmien kartasta: Häntä esittävän täplän viereen ilmestyi pikkuruinen puhekupla, jossa luki «Halkhios».

Halkinaurus (Rictusempra)

Halkinaurus on kutitusloitsu. Se saa aikaan hopeisen valosuihkun, joka kohteeseen osuessaan saa tämän tikahtumaan nauruun. Harry käytti loitsua Gilderoy Lockhartin järjestämässä kaksintaistelukerhossa Draco Malfoyta vastaan.

Hammasiso (Densaugeo)

Loitsu, joka saa uhrin hampaat kasvamaan jättikokoisiksi. Hermioneen osunut loitsu sai hänet näyttämään majavalta. Hänen etuhampaansa kasvoivat yli leuan, aina kaulukseen asti, ennen kuin hänet vietiin sairaalasiipeen.

Hapanpastillit (Acid Pops)

Makeisia, jotka polttavat reiän kieleen. Dumbledore käytti hapanpastillia salasanana, jolla Harry pääsi kanslian ovella kivihirviön ohi. Hapanpastilleja saa Tylyahosta, Hunajaherttuan puodista.

Harhaututusloitsu (Disillusionment Charm)

Loitsu saa kohteen omaksumaan ympäristön värin ja pintarakenteen. Kohde ei tule näkymättömäksi vaan sulautuu ympäristöön kameleontin tavoin.

Harjuruusun Harakat (Montrose Magpies)
Harmaa leidi (Grey, Lady)

Harmaa leidi tunnetaan Korpinkynsien tupakummituksena. Katso Helena Korpinkynsi

Harmaaselkä, Fenrir (Greyback, Fenrir)

Tämä julma ihmissusi puree lapsia tarkoituksella ja kasvattaa heidät sitten poissa vanhempiensa luota vihaamaan tavallisia velhoja. Hänen on tarkoitus saastuttaa niin paljon ihmissusia, että saastumattomat velhot kukistuvat. Hän kannattaa Voldemortia, mutta hänellä ei kuitenkaan ole piirtoa. Kuolonsyöjien viitta hänelle on kuitenkin myönnetty. Hän puri Lupinia tämän ollessa pieni, koska pojan isä oli loukannut Fenririä. Fenrir oli mukana Dumbledoren tappo -hyökkäyksessä. Syntyneessä taistelussa hän raatelee Billiä, jolle jää elinikäiset arvet ja halu syödä ennemmin raakaa kuin kypsää lihaa. Ihmissutta Billistä ei kuitenkaan tullut, sillä silloin ei ollut täysi kuu. Voldemortin toisen nousun jälkeen hän johtaa yhtä kaapparijengiä. Hänen kaapparijengi löysi Harryn, Ronin ja Hermionen ja vei heidät Malfoyn kartanoon. Hän osallistui myös Tylypahkan taisteluun.

Harper (Harper)

Tylypahkan oppilas Luihuisten tuvasta. Harper oli Luihuisten huispausjoukkueen etsijä Draco Malfoyn tilalla ottelussa Rohkelikkoja vastaan, kun Draco ilmoitti sairastuneensa. Harper on samalla vuosikurssilla kuin Ginny ja on tämän mukaan ääliö.

Hattara (Tufty)

Hattara on yksi rouva Figgin kissoista.

Haukanpään hyökkäysmuodostelma (Hawkshead Attacking Formation)

Huispausjoukkueen jahtaajat muodostavat nuolenpääkuvion ja lentävät yhdessä kohti maalisalkoja. Kuvio säikäyttää vastajoukkueen ja pakottaa tehokkaasti muut pelaajat väistymään.

Hebridienmusta (Hebridean Black)

Hebridienmusta on karkeasuomuinen lohikäärme, jolla on teräviä kohoumia selässä sekä pyrstössä nuolenmuotoinen piikki. Tunnusomaista hebridienmustalle on myös lepakkomaiset siivet ja sinipunaiset silmät. Se saattaa kasvaa jopa yli yhdeksän metriä korkeaksi. Hebridienmusta vaatiikin reviirikseen yli 250 neliökilometriä, ja sitä tavataan Britanniassa. Ravintonaan se käyttää pääasiassa peuroja.

Hedelmäetanat (Jelly Slugs)

Makeisia, joita myydään Tylyahossa sijaitsevassa Hunajaherttuassa.

Hedwig (Hedwig)

Harryn pöllö Hedwig on valkoinen tunturipöllö. Se on naaraspöllö, joka sai nimensä Historian taikakaudet –kirjasta. Hagrid antoi Hedwigin Harrylle tämän 11-vuotissyntymäpäivälahjana.

Hehkusima (Mulled Mead)

Hunajaherttuassa myytävä juoma. Huhujen mukaan Albus Dumbledore tilasi 800 tynnyriä hehkusimaa joulutanssiaisia varten.

Heittoherja (Hurling Hex)

Loitsu nimensä mukaisesti heittää luudalla olijan selästään.

Helga Puuskupuhin kuppi (Helga Hufflepuff's Cup)

Yhden Tylypahkan perustajan, Puuskupuhin kuppi. Kuppi oli kultainen, siinä oli mäyrän kuva ja kaksi kahvaa. Se kuului Hepzibah Smithille, joka oli kaukaista sukua Puuskupuhille ja saanut kupin perintönä. Voldemort murhasi hänet ja vei kupin. Hän teki siitä hirnyrkin.Hermione tuhosi sen Basiliskin hampaalla.

Helmilaukku (Beaded handbag)

Hermione Grangerin pieni helmin koristeltu laukku, johon Hermione on loitsinut huomaamattoman laajennusloitsun.

Hengist (Hengist of Woodcroft)

Hengist mainitaan suklaasammakko -keräilykorteissa, joissa esitellään kuuluisia noitia ja velhoja. Harry Potter sai kortin ensimmäisellä junamatkallaan Tylypahkaan.

Henkilö- ja Haamujaosto (Being and Spirit Division)

Henkilö- ja Haamujaosto sijaitsee taikaministeriön tasolla neljä.

Henkipään harpyijat (Holyhead Harpies)

Huispausjoukkue, jonka nykyisenä kapteenina toimii Gwenog Jones. Kuhnusarvio kertoo olevansa läheisissä väleissä joukkueen kanssa, ja kertoo saavansa vapaalipun milloin vain tahtoo.

Hereward (Hereward)

Yksi seljasauvan omistajista. Hän otti sauvan isältään Godelotilta ja jätti tämän kuolemaan omaan kellariinsa.

Herm-oo-nini (Herm-own-ninny)

Viktor Krumin oli vaikea oppia lausumaan Hermionen nimeä oikein. Viktor lausua nimen toistuvasti «Hermu-onni», kunnes oppi sanomaan «Herm-oo-nini», joka kelpasi Hermionelle.

Hermes (Hermes)

Percy Weasleyn pöllö, jonka Percy sai isältään valvoja-oppilaaksi pääsyn kunniaksi. Hermes on sarvipöllö.

Hermy (Hermy)

Ruaah käytti tätä nimitystä Hermionesta. Hagrid ehdotti lempinimeä, koska hänen mielestään Ruaahin olisi helpompi muistaa se.

Herpaannu (Ennervate)

Herpaannu -loitsun avulla voidaan kumota tainnutustaian vaikutus.

Hevoskotka (Hippogriff)

Hevoskotkalla on jättiläiskotkan pää ja hevosen ruumis. Niitä tavataan erivärisinä, esimerkiksi pronssisina, harmaina, mustina ja kastanjan sävyisinä. Hevoskotka on lentokykyinen jo viikon iässä. Hevoskotkan kesyttämiseen tarvitaan asiantuntemusta, sillä se on varsin ylpeä otus. Lähestyttäessä hevoskotkaa on siltä pyydettävä lupa kumartamalla. Jos hevoskotka kumartaa takaisin, matkan jatkaminen on turvallista. Hevoskotka munii yhden munan maahan rakentamaansa pesään. Nuori hevoskotka kuoriutuu hauraasta munasta vuorokauden kuluttua. Ravintonaan hevoskotka käyttää lintuja ja pikkunisäkkäitä.

Hienoja huispausvarusteita (Quality Quidditch Supplies)

Viistokujalla sijaitseva huispaustarvikkeita myyvä liike. Harryn suosikkiliike, jossa hän näki ensimmäistä kertaa esitteillä olevan Tulisalaman prototyypin.

Higgs, Terence (Higgs, Terence)

Luihuisten huispausjoukkueen etsijä. Draco Malfoy tuli myöhemmin hänen tilalleen.

Hiinokka (Buckbeak)

Hiinokka on hevoskotka, Siriuksen lemmikki, joka on väriltään harmaa ja jolla on isot, oranssit silmät. Hiinokka tunnetaan nykyisin nimellä Surkusiipi (Witherwing), jotta Taikaministeriö ei panisi täytäntöön sen saamaa kuolemantuomiota. Siriuksen kuoleman jälkeen Hiinokka siirtyi Harryn omistamana Hagridin hoidettavaksi.

Hikkamakeiset (Hiccup Sweets)

Makeisia, joita on myynnissä Tylyahossa sijaitsevassa Sekon pilailupuodissa.

Hiljutus (Quietus)

Vaimentaa taialla vahvistetun äänen.

Hilpeytysloitsu (Cheering Charm)

Hilpeytysloitsun avulla saa kohteen hyvin tyytyväiseksi ja hymyilemään. Hilpeytysloitsu liioiteltuna saa kohteessa aikaan hysteerisen naurukohtauksen. Loitsua opeteltiin Harryn kolmantena oppivuotena ja sitä kysyttiin V.I.P -kokeissa.

Hippokamppi (Hippocampus)

Hippokampilla on hevosen pää ja eturuumis yhdistettynä jättiläiskalan takaruumiiseen ja pyrstöön. Tämä pääasiassa Välimerellä tavattava otus munii läpikuultavia munia. Munien sisässä on havaittavissa hevonkutua.

Hirnyrkki (Horcrux)
Hirnyrkki-loitsu (Horcrux Spell)

Loitsu, jota käytetään Hirnyrkin luomisessa.

Hirsipuu, uudelleen käytettävä (Hangman, Reusable)

Tuote, joka löytyy Weasleyn kaksosten pilapuodista.

Hirtetty mies (Hanged Man)

Pikkuhirttivaaran kylässä sijaitseva pubi. Valedrojen murhien tultua julki, pubissa kävi kuhina, koska koko kylä oli tullut keskustelemaan murhista.

Hirviökirja hirviöistä (Monster Book of Monsters)

Hirviökirja hirviöistä oli määrätty taikaolentojen hoidon oppikirjaksi Harryn kolmantena lukuvuotena. Kirjassa on upea vihreä kansi ja siinä komeilee kultaisin kirjaimin «Hirviökirja hirviöistä». Kirja on siitä kummallinen, että se kipittää kuin merkillinen rapu, rimpuilee kiukkuisesti, viuhtoo ja näykkii ilkeästi. Monet oppilaat sitoivat kirjan kiinni vyöllä tai köydellä. Kirjan voi avata yksinkertaisesti silittämällä sitä.

Kirjaa myi Viistokujalla Säilä & Imupaperi. Kauppias, jota oltiin purtu jo viidesti, vakuutti ettei enää koskaan ota kirjaa varastoon.

Historialliset noitapaikat (Sites of Historical Sorcery)

Hermionen mainitsema kirja, jonka mukaan Tylyahon kylässä sijaitseva majatalo toimi vuoden 1612 peikkokapinan päämajana. Kirjassa mainitaan myös rääkyvässä röttelössä kummittelelevan enemmän kuin missään muualla koko Britanniassa.

Historian taikakaudet (History of Magic, A)

Bathilda Bagshotin kirjoittama paksu, nahkakantinen kirja taikuuden historiasta. Kirja oli vaadittuna oppikirjana Harryn ensimmäisenä kouluvuotena. Harry käytti kirjaa apunaan Likusteritielle myös ennen kolmannen lukuvuoden alkua kirjoittaessaan ainetta: «Noitien poltto 1300-luvulla oli täysin turhaa - pohdi väitettä».

Hiustennostatusliemi (Hair-Raising Potion)

Liemen vaikutusta ei tiedetä. Tiedetään kuitenkin, että sen valmistukseen käytetään rotanhäntiä. Toisena lukuvuotena Ron harmitteli, ettei ollut kysynyt Hermionelta kuinka monta rotanhäntää liemeen käytetään.

Hokey (Hokey)

Hokey oli rikkaan ja iäkkään noidan, Hepzibah Smithin, kotitonttu. Harry kuvailee tonttua pienimmäksi ja vanhimmaksi näkemäkseen kotitontuksi.

Holvi seitsemänsataa ja kolmetoista (Vault seven hundred and thirteen)

Irvetan pankissa sijaitseva huippuhyvin suojattu holvi, jossa säilytettiin viisasten kiveä. Holvissa ei ollut avaimenreikää ja ainoastaan Irvetan maahinen pystyi avaamaan sen. Jos joku muu yrittäisi avata Irvetan holvin, ovi imaisisi yrittäjän sisään ja hän jäisi loukkuun.

Hooper, Geoffrey (Hooper, Geoffrey)

Geoffrey Hooper oli Harryn viidentenä lukuvuotena koelentämässä Rohkelikkojen huispausjoukkueen pitäjäksi. Ron kuitenkin valittiin pitäjäksi, vaikka Geoffrey lensi paremmin kuin hän. Angelina valitsi Ronin, koska hänen mukaansa Hooper on mahdoton rutisija ja aina urputtamassa jostakin.

Hopkirk, Mafalda (Hopkirk, Mafalda)

Taikuuden sopimattoman käytön viraston apulaissihteeri.

Hormipulveri (Floo Powder)

Kimmeltävää pulveria, jota käytetään hormiverkostossa matkustamiseen. Hyppysellinen hormipulveria heitetään hormiverkostoon liitetyn takan liekkeihin, minkä jälkeen velho voi astua takan liekkeihin, jotka tuntuvat vain lämpimiltä henkäyksiltä. Astuttuaan arinaan velhon tulee sanoa selkeästi määränpääarinansa, johon hormiverkosto hänet siirtää.

Hormiverkkokonttori (Floo Network Authority)

Taikaministeriön kuudennella tasolla sijaitseva konttori.

Hornby, Olive (Hornby, Olive)

Oppilas Tylypahkassa 1940 -luvulla. Hän löysi Murjottavan Myrtin ruumiin tyttöjen vessasta. Koulussa Olive kiusasi Myrttiä hänen silmälaseistaan ja Myrtti taasen kummitteli Olivelle basiliskin tapettua hänet. Kummittelu loppui, kun Olive meni taikaministeriöön rutisemaan Myrtin vaaniskelusta.

Huispauksen maailmanmestaruuskisat (Quidditch World Cup, The)
Huispaus (Quidditch)

Huispaus on noitien ja velhojen suosima urheilulaji, jota pelataan luudilla. Huispauksessa on kaksi joukkuetta, joissa molemmissa on seitsemän pelaajaa: Kolme jahtaajaa, kaksi lyöjää, pitäjä ja etsijä. Palloja pelissä neljä: kaksi ryhmyä, kaato ja sieppi. Peliä pelataan soikealla kentällä, jonka molemmissa päissä on maalialue, joissa kummassakin on kolme maalisalkoa.

Huispaus kautta aikojen (Quidditch through the Ages)

Huispaus kautta aikojen on vuonna 2001 ilmestynyt J. K. Rowlingin kirjoittama kirja, joka kertoo huispauksen historiasta ja urheilulajin kehityksestä nykyaikaan saakka. Kirjan tuotto meni hyväntekeväisyyteen Comic Relief –hyväntekeväisyysjärjestölle. Kirjan kirjoittajaksi mainitaan Rauniolinnu Sipis.

Hujoppi, Tumppi (Boardman, Stubby)

Tunnetun Rumahiset -yhtyeen laulusolisti. Tumppi vetäytyi julkisuudesta saatuaan iskun nauriista korvaansa Pikku Nortonin seurakuntasalissa järjestetyssä konsertissa. Saivartelija lehdessä Doris Hurpusu väittää, että Sirius Musta olisi todellisuudessa Tumppi Hujoppi, eikä siten voinut tehdä mainittuja rikoksia, koska juuri kyseisenä iltana hän oli viettänyt romanttisen kynttiläillallisen Tumpin kanssa.

Hunajaherttua (Honeydukes)

Makeiskauppa Tylyahossa.

Hutkiminen (Cobbing)

Hutkiminen tarkoittaa huispauksessa liiallista kyynerpäiden käyttöä. Hutkimisesta voi joutua tuomarin puhutteluun ja siitä voi myös seurata rangaistusheitto.

Hutsu (Doxy)

Hutsu on pieni olento, jolla on kaksi paria käsiä sekä jalkoja. Hutsulla on musta karvapeite, kaarevat siivet sekä myrkkyhampaat. Hutsu viihtyy kylmässä ilmastossa ja se lisääntyy munimalla. Se saattaa laskea kerralla jopa 500 munaa, jotka kuoriutuvat noin kahden - kolmen viikon kuluttua. Hutsun puremaan on olemassa vastamyrkkyä. Hutsun myrkky saattaa olla pinnauspurtavien aineosa, sillä Fred ja George Weasley aikoivat kokeilla sen soveltuvuutta kyseiseen käyttötarkoitukseen.

Hutsumyrkky (Doxycide)

Hutsumyrkkyä käytetään lamaannuttamaan hutsuja, jolloin ne on helppo poistaa talosta. Hutsumyrkky on mustaa, suihkepulloissa olevaa nestettä. Pullon ohjeen mukaan yksi reilu suihkaus riittää lamaannuttamaan hutsun. Sumuttaessa on muistettava suojata nenä ja suu kankaalla.

Hyrräpää (Billywig)

Hyrräpää on reilun sentin mittainen safiirinsininen hyönteinen, jonka alapäässä on pitkä piikki. Sen siivet ovat kiinni päälaessa. Siivet pyörivät vauhdikkaasti, joten hyrräpää liikkuu kieppuen todella nopeasti. Hyrräpäätä on erittäin vaikeaa havaita. Sen pistos aiheuttaa sivuvaikutuksena huimausta sekä pistoksen jälkeistä leijumista. Hyrräpään epäillään olevan suosittujen velhomakeisten, viuhpiiporeiden, ainesosa.

Hyrräpään hyrrä (Billywig Propeller)
Häivytyskaappi (Vanish Cabinet)
Hämykeiju (Hinkypunk)

Pieni hauraalta näyttävä, harmittoman näköinen yksijalkainen otus, joka näyttää koostuvan savunhahtuvista. Harmittomasta ulkonäöstään huolimatta hämykeiju houkuttelee kulkijoita suonsilmään heiluttaen kädessään lyhtyä, jota uhrit seuraavat kohtalokkain seurauksin.

Hämäkäk (Aragog)

Kielletyssä metsässä asuva Hämäkäk on akromantella. Hämäkäk kuvattiin otukseksi, jolla on valtava pitkulainen ruumis, useita karvaisia jalkoja, kiiluvat silmät sekä partaveitsenterävät pihdit. Hämäkäkillä oli Kielletyssä metsässä myös vaimo Myhäk sekä jälkeläisiä. Hagrid kasvatti Hämäkäkin munasta lähtien säilyttäen sitä aluksi Tylypahkassa kaapissa. Hämäkäkin kuoltua Hagrid hautasi sen kurpitsamaansa taakse.

Hämärrys (Obscuro)

Loitsu luo kohteen silmien eteen mustan siteen.

Hämäyty (Confundo)

Loitsu, joka saa loitsitun henkilön hämääntymään ja hieman sekavaksi.

Hämäytysloitsu (Confundus Charm)

Hämäytysloitsu nimensä mukaisesti hämää uhria.

Härklöntti (Horklump)

Härklöntti muistuttaa ulkonäöltään lihaisaa, punertavaa sientä, josta kasvaa mustia jouhia. Lisääntymällä nopeasti se saattaa peittää puutarhan muutamassa päivässä. Ravinnokseen härklöntti käyttää kastematoja, kun taas menninkäiset saalistavat härklönttejä.

Hölönpölyä (Balderdash)

Salasana Rohkelikkojen oleskeluhuoneeseen.

Höpötyskirous (Babbling Curse)

Kirouksen vaikutusta ei ole kirjoissa mainittu, mutta sen nimen perusteella voidaan olettaa, että se saa kirouksen kohteen höpöttämään.