Gaddley (Gaddley)

Velhoradio Pottervahti mainitsi Gaddleyn paikkakuntana josta viisihenkinen jästiperhe löydettiin surmattuna.

Gernumbli gardens (Gernumbli gardensi)

Ksenofilius Lovekivan käyttämä, hänen mukaansa oikea nimitys menninkäisistä. Ksenofilius sanoo, että menninkäisen puremasta saattaa saada uuden kyvyn, kuten yllättävän tarpeen saarnata veden kielellä.

Glissadi (Glisseo)
Godelot (Godelot)
Godrickin notko (Godric's Hollow)

Kylä, jossa James ja Lily Potterin koti sijaitsi.

Goldstein, Anthony (Goldstein, Anthony)

Anthony Goldstein aloitti opiskelunsa Tylypahkassa Korpinkynsien tuvassa vuonna 1991 ja oli samalla vuosikurssilla Harry Potterin kanssa. Vuonna 1995 Anthony valittiin Padma Patilin kanssa Korpinkynsien valvojaoppilaaksi. Saman vuoden lokakuussa Anthony liittyi Albuksen kaartiin ystäviensä Michael Cornerin ja Terry Bootin kanssa.

Golgomath (Golgomath)

Golgomath tuli Karkusin jälkeen seuraavaksi jättiläisten gurgiksi (päälliköksi). Golgomath on yksi isoimmista jättiläisistä. Hänellä on musta tukka, mustat hampaat ja kaulassa luuhelmet. Päässä hän piti edeltäjänsä, Karkusin kypärää.

Golpalottin kolmas laki (Golpalott's Third Law)

Golpalottin kolmannen lain mukaan sekoitetun myrkyn vastalääke on suurempi kuin kunkin erillisen ainesosan vastalääkkeiden summa. Golpalottin kolmas laki selitetään Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjassa vastalääkkeistä kertovassa luvussa.

Gordon (Gordon)

Jästipoika, joka kuului Dudleyn jengiin. Muita jengiläisiä olivat Piers, Dennis ja Malcolm

Gorgovits, Dragomir (Gorgovitch, Dragomir)

Kadlein Kanuunoiden jahtaaja, jonka hallussa on kaatojen tiputuksien ennätys.

Gornuk (Gornuk)
Goyle, Gregory (Goyle, Gregory)

Draco Malfoyn isokokoinen, lyhythiuksinen ja matalaotsainen ystävä Luihuisista.

Goyle, Mr (Goyle, Mr)

Gregory Goylen isä.

Granger, Hermione Jean (Granger, Hermione Jean)

Harryn ja Ronin luokkatoveri ja ystävä Rohkelikkojen tuvasta.

Gred (Gred)

George Weasleyn kaksoisveljelleen Fredille keksimä lempinimi, jossa kaksosten nimien alkukirjaimet on vaihdettu. Seurausta Georgen vitsistä, jonka mukaan on tarpeetonta laittaa heidän joululahjavillapaitoihinsa nimikirjaimet, sillä eiväthän he tyhmiä ole vaan muistavat kyllä nimiensä olevan Gred ja Feorge. Tapahtui Harryn ensimmäisenä vuonna Tylypahkassa, jouluaattona Harryn ja Ronin makuusalissa.

Greengrass, Daphne (Greengrass, Daphne )

Yksi Tylypahkan oppilaista, joka osallistui V.I.P -kokeiden käytännön osuuteen samassa ryhmässä kuin Hermione Granger, Anthony Goldsteinin ja Gregory Goyle.

Gregorovits (Gregorovitch)

Gregorovits oli sauvaseppä. Ollivanderin mukaan hän oli taitava, vaikkei muotoilu olekaan parasta mahdollista. Seljasauva oli joskus Gregorovitsin hallussa kunnes Grindelwald vei sen häneltä. Voldemort luuli sauvan olevan Gregorovitsilla ja käski tätä antamaan sen hänelle. Saatuaan selville, ettei sauva ole enää hänellä, Voldemort tappoi hänet. Viktor Krumin sauva on Gregorovitsin tekemä.

Gregory Lipevä (Gregory the Smarmy)

Tylypahkassa sijaitsevan Gregory Lipevän patsaan takana on salakäytävä koulusta ulos. Henkilöstä itsestään ei ole kerrottu kirjoissa.

Grindelwald, Gellert (Grindelwald, Gellert)

Kuuluisa pimeyden velho, jonka Albus Dumbledore kukisti. Grindelwald oli myös Dumbledoren hyvä nuoruuden ystävä. He tapasivat kesällä 1899.

Grindelwaldin merkki (Grindelwald's sign)

Kuvio, jota pimeyden velho Grindelwald käytti merkkinään ja tunnuksenaan jo kouluaikoinaan. Grindelwald kaiversi merkkinsä Durmstrangin seinään. Jotkut jäljensivät merkin tavaroihinsa tehdäkseen vaikutuksen toisiin oppilaisiin. Kuva on oikeasti kuoleman varjelusten merkki.

Grunnings (Grunnings)

Yhtiö, joka valmistaa poria. Vernon Dursley toimii yhtiössä johtajana.

Grunnion, Alberic (Grunnion, Alberic)

Suklaasammakoiden sisällä olevassa keräilykortissa mainittu kuuluisa velho.

Gubraithin tuli (Gubraithian Fire)

Loihtimalla aikaansaatu ikuinen tuli. Hagrid vei jättiläisten päällikölle lahjaksi oksallisen Gubraithin tulta, jonka Dumbledore oli loihtinut palamaan ikuisesti.

Gudgeon, Davey (Gudgeon, Davey)

Poika, jolta tällipaju melkein puhkaisi silmän. Tapahtuma sijoittuu aikaan, jolloin Lupin aloitti Tylypahkassa ja tällipaju istutettiin. ( Jaana Kapari käyttää käännöksessä sanaa «poika», eikä henkilön nimeä siis ole mainittu suomennoksessa ).

Gurgi (Gurg)

Gurgi tarkoittaa jättiläisten päällikköä. Hagridin mukaan gurgin tunnistaa siitä, että se on isoin, rumin ja laiskin.

Gäätä (Kneazl)

Gäätä on erikoisennäköinen kissamainen olento, jonka turkki voi olla täplikäs, laikukas tai läikikäs. Sillä on valtaisat korvat ja leijonamainen häntä. Gäätä on erinomainen lemmikki, vaikka se onkin ajoittain pahansisuinen. Gäätää kuvaillaan älykkääksi ja itsenäiseksi. Lisäksi sen ominaispiirteisiin kuuluu epäilyttävien henkilöiden vainuaminen sekä eksyneen omistajan saattaminen takaisin kotiin. Gäätän poikueessa voi olla kahdeksankin pentua, ja se voi risteytyä kissan kanssa.