Fawcett, S. (Fawcett, S. )

Tyttö korpinkynsien tuvasta. Fawcett yritti huijata Dumbledoren asettamaa ikälinjaa, koska halusi mukaan kolmivelhoturnajaisiin. Seurauksena tästä hän joutui Matami Pomfreyn hoitoon poistattamaan pitkää valkeaa partaansa. Hän oli mukana myös Lockhartin pitämässä kaksintaistelukerhossa.

Fawkes (Fawkes)

Feeniks-lintu, joka on Albus Dumbledoren lemmikki. Fawkes on kullankirjava lintu, jonka silmiä kuvaillaan mustiksi kuin helmet. Fawkesin pyrstösulka on sekä Harryn että Voldemortin sauvan ytimenä.

Feeniks (Phoenix)

Feeniks on tulenpunainen, joutsenen kokoinen lintu, jonka pyrstö, nokka ja kynnet ovat kullanvärisiä. Feeniksin tunnusomaisiin piirteisiin kuuluu myös sen kyky kadota tahdonvoimalla sekä kantaa raskaita taakkoja. Feeniks-linnun laulu antaa voimaa puhdassydämisille ja pelkoa sydämeltään epäpuhtaille. Tämän uskollisen lemmikin kyynelillä on parantavia voimia. Feeniks-lintu uusiutuu leimahtamalla liekkeihin ja syntymällä tuhkasta uudelleen. Ennen uusiutumistaan lintu muistuttaa puoliksi kynittyä kalkkunaa. Feeniksin ravintoa ovat yrtit.

Feeniksin kilta (Order of the Phoenix)

Feeniksin kilta on Albus Dumbledoren perustama salaseura, jonka tarkoituksena oli vastustaa Voldemortia ja kuolonsyöjiä. Feeniksin killan kokoontumispaikka on Kalmahanaukio 12, Lontoossa. Alkuperäisiä jäseniä ovat muun muassa Harry Potterin vanhemmat, Lily ja James Potter, Remus Lupin, Sirius Musta ja Alastor Vauhkomieli.Kilta hajosi kun Voldemort oli tappanut Harryn vanhemmat ja kadonnut, Kiltaa ei enää nähty tarpeelliseksi pitää pystyssä koska kaikki luulivat että Voldemort oli kuollut.

Felix felicis (Felix Felicis)

Felix felicis on kullanvärinen juoma, joka tuo onnea. Jos juoma on haudutettu oikein, sen nauttijan kaikki pyrkimykset tuntuvat onnistuvan, kunnes juoman vaikutus kuluu pois. Juoma on mutkikas valmistaa ja on epäonnistuessaan tuhoisa. Liiaksi nautittuna Felix felicis aiheuttaa huikentelevaisuutta, holtittomuutta ja vaarallista ylivarmuutta. Suurina annoksina se on erittäin myrkyllistä. Felix felicis on kielletty järjestetyissä kilpailutilanteissa, kuten urheilutapahtumissa, kokeissa ja vaaleissa.

Fenkoli (Ferula)

Loitsu lastoittaa ja sitoo murtuneen ruumiinosan. Murtuneen kohdan ympärille lennähtää sideharsoa, joka sitoo sen tiukasti lastaan. Lupin käytti loitsua tilapäisesti Ronin sääreen, ennen kuin hänet saatiin matami Pomfreyn hoitoon.

Fenwick, Benji (Fenwick, Benji)

Yksi alkuperäisistä Feeniksin Kiltalaisista, joka oli mukana myös kiltalaisista otetussa valokuvassa. Hän löytyi Villisilmän kertoman mukaan palasina.

Feorge (Forge)

George Weasleyn itselleen keksimä lempinimi, jossa hänen nimeensä on vaihdettu kaksoisveljensä Fredin nimen alkukirjain. Seurausta Georgen vitsistä, jonka mukaan on tarpeetonta laittaa heidän joululahjavillapaitoihinsa nimikirjaimet, sillä eiväthän he tyhmiä ole vaan muistavat kyllä nimiensä olevan Gred ja Feorge.Tapahtui Harryn ensimmäisenä vuonna Tylypahkassa, jouluaattona Harryn ja Ronin makuusalissa.

Figg, Arabella Doreen (Figg, Arabella Doreen)

Arabella Doreen Figg on Visteriaväylällä asuva vanha höperö nainen, jolla on lemmikkinä neljä kissaa (Miuku, Tassunen, Tuisku ja Hattara), jotka ovat osittain gäätiä. Hän on omalaatuinen ja toisinaan itsekseen puheleva nainen, jolla on harmaantuvat hiukset ja skottiruutuiset tohvelit.

Finch-Fletchley, Justin (Finch-Fletchley, Justin)

Kiharatukkainen ja jästisyntyinen Puuskupuh. Oli osana Albuksen Kaartia.

Finkley, Barnabus (Finkley, Barnabus)

Velho, jonka mukaan ”Poikkeuksellisen etevän loitsijan Barnabus Finkley –palkinto” on nimetty.

Finnigan, Seamus (Finnigan, Seamus)

Irlantilainen, hiekkatukkainen poika rohkelikon tuvasta. Dean Thomasin hyvä ystävä.

Firenze (Firenze)

Kentauri, jolla on valkoiset hiukset sekä ruumis kuin palomino-hevosella. Sen silmiä kuvaillaan hämmästyttävän sinisiksi. Firenze erotettiin laumasta sen jälkeen, kun se suostui opettamaan ennustamista Tylypahkassa.

Flamel, Nicolas (Flamel, Nicolas)

Nicolas Flamel on historiallinen hahmo ja tunnettu alkemisti, jonka väitettiin keksineen elämän eliksiiriä tuottavan viisasten kiven. Harry Potter -kirjoissa Flamel tunnetaan Albus Dumbledoren hyvänä ystävänä, jonka kanssa hän työskenteli alkemian parissa. Nicolas eli vaimonsa Perenellen kanssa yli kuusisataakuusikymmentä vuotiaiksi.

Katso myös Wikipedia : Nicholas Flamel

Flamel, Perenelle (Flamel, Perenelle)

Perenelle Flamel on viisasten kiven valmistajan, Nicolas Flamelin vaimo.

Fletcher, Mundungus (Fletcher, Mundungus)

Ovela velho, joka kuuluu Feeniksin Kiltaan. Hänen hämäräperäinen liiketoimintansa saa hänet aina vaikeuksiin.

Fletkumato (Flobberworm)

Fletkumato on paksu, ruskea mato, joka kasvaa noin 20 senttiä pitkäksi. Tunnusomaisiin piirteisiin kuuluu vähäinen liikkuminen, liman erittäminen sekä se, ettei fletkumadon päitä kykene erottamaan toisistaan. Fletkumadon pääravintoa ovat salaatinlehdet.

Flint, Marcus (Flint, Marcus)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja.

Flooperi (Fwooper)

Flooperi on lintu, jota tavataan väritykseltään oranssina, pinkkinä, limetinvihreänä sekä keltaisena. Lisäksi sen munat ovat väritykseltään kuviollisia. Tunnusomaista on lisäksi se, että flooperin laulu tekee kuulijansa hulluksi. Flooperin sulista valmistetaan hienoja sulkakyniä.

Floretti (Rapier)

Fred Weasleyn koodinimi Pottervahti -radio-ohjelmassa.

Ford Anglia (Ford Anglia)

Weasleyn perheen omistama lentävä auto.

Fridwulfa (Fridwulfa)

Hagridin äiti. Fridwulfa on jättiläinen.

Frobisher, Vicky (Frobisher, Vicky)

Rohkelikkojen oppilas. Mukana kaikenlaisessa koulutoiminnassa, erityisesti loitsukerhossa.