Edgecombe, Marietta (Edgecombe, Marietta)

Marietta on Cho Changin hyvä ystävä. Hänellä on punertavanvaaleat kiharat hiukset. Marietta oli mukana Albuksen Kaartissa ystävänsä Chon pakottamana. Hän ei itse olisi halunnut liittyä, koska hänen vanhempansa olivat kieltäneet, ettei hän saa tehdä mitään mikä voi ärsyttää Dolores Pimentoa. Myöhemmin Marietta ilmiantaakin Albuksen kaartin Pimennolle. Mariettan äiti, Matami Edgecombe, työskentelee taikaministeriön taikaliikenneosaston hormiverkkopuolella.

Edgecombe, Matami (Edgecombe, Madame)

Matami Edgecombe on Marietta Edgecomben äiti. Hän työskentelee taikaliikenneosaston hormiverkkopuolella.

Edusvelho (Spokeswizard)

Taikaministeriön palveluksessa toimiva noita tai velho.

Egg, Mordicus (Egg, Mordicus)

Kirjoitti kirjan: Latteuksien filosofia - Miksi jästit eivät halua tietää.

Elpymyskivi (Resurrection Stone, The)
Elämän eliksiiri (Elixir of Life)

Eliksiiri, joka tekee juojastaan kuolemattoman. Eliksiiriä tuotetaan viisasten kivestä. Nicolas Flamel, viisasten kiven ainoa nykyaikana tunnettu omistaja eli vaimonsa Perenellen kanssa yli kuusisataaviisikymmentä vuotiaiksi. Voldemort - joka halusi kuolemattomuutta - yritti saada viisasten kiven haltuunsa valmistaakseen eliksiiriä ja noustakseen siten pahaisesta henkiolennosta takaisin fyysiseen ruumiiseensa. Dumbledoren mukaan eliksiiriä on juotava säännöllisesti koko ikuisuuden ajan, jotta kuolemattomuus säilyy.

Elävien kuolleiden juoma (Draught of the Living Death)

Elävien kuolleiden juoma on erittäin vahva unijuoma. Juoman hauduttaminen opetetaan Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjassa sivulta kymmenen alkaen. Juoman valmistaminen on mutkikasta ja sen hauduttaminen synnyttää sinertävän höyryn. Valmistuksen puolivälissä juoman olisi oltava tasaista mustaherukanväristä nestettä ja seuraavassa vaiheessa vaalean lilaa. Jos juoma on haudutettu oikein, se on vedenkirkasta.

Ennus, Broderick (Bode, Broderick)

Kelmeäihoinen ja murheellisen näköinen velho. Hän oli sanomaton ja työskenteli Taikaministeriössä salaperäisyyksien osastolla. Ennus menehtyi 49 -vuotiaana Pyhän Mungon sairaalassa pirunnuoran kuristettua hänet.

Ennustaminen (Divination)

Oppiaine Tylypahkassa. Ennustustunteja antoivat Sibylla Punurmio sekä kentauri Firenze.

Ennustussali (Hall of Prophecies)

Taikaministerien salaperäisyyksien osastolla sijaitseva tarunhohtoinen sali. Ennustussalin kerrotaan olevan korkea kuin kirkko ja se on täynnä rivissä olevia korkeita hyllyjä, joilla on pieniä ja pölyisiä lasipalloja. Jokaisen pallon alle on kiinnitetty pieni, kellertynyt nimilappu.

Entistus (Reparo)

Entistus korjaa rikotun esineen.

Episkius (Episkey)

Loitsu parantaa pienen vamman. Tonks käytti loitsua korjatakseen Harryn nenän, jonka Malfoy oli murjonut Tylypahkan pikajunassa.

Epämieluisa (Undesirable)
Errol (Errol)

Errol on Weasleyn perheen perhepöllö. Se on väritykseltään harmaa ja ilmeisesti jo varsin iäkäs. Se ei nimittäin jaksa kuljettaa postia pidempiä matkoja.

Erään taikurin tarut (Sonnets of a Sorcerer)

Kaikki kirjat eivät ole harmittomia: Ronin mukaan tämä kirja saa jokaisen lukijansa puhumaan lopun ikäänsä pelkkiä komparunoja.

Eräät jästit huomaavat (Muggles Who Notice)

Kirja on mainittu teoksessa «Ihmeotukset ja niiden olinpaikat».

Estous (Impedimenta)

Estous on estomanaus, joka hidastaa tai jähmettää kohteen joksikin aikaa.

Etsijä (Seeker)

Etsijä on yksi huispausjoukkueen seitsemästä pelaajasta, jonka tarkoituksena on ottaa kultasieppi kiinni. Etsijän tehtävä huispausjoukkueessa on erityisen tärkeä, sillä peli loppuu vasta sitten, kun jompikumpi vastakkain pelaavien joukkueen etsijöistä saa napattua siepin ja ansaittua joukkueelleen 150 pistettä.

Etuvartio (Advance Guard)

Joukko Feeniksin kiltaan kuuluvia noitia ja velhoja, joiden tehtävänä oli saattaa Harry Potter turvallisesti kotoaan Likusteritieltä Feeniksin Killan päämajaan Kalmanhanaukio kahteentoista.

Evans, Lily (Evans, Lily)

Katso Potter, Lily Evans

Everard (Everard)

Velho, joka oli Dilys Derwentin ohella yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun mainekkaimpia rehtoreita. He olivat niin kuuluisia, että heidän muotokuvansa riippuivat rehtorin kanslian lisäksi muissakin tärkeissä velholaitoksissa. Rehtorin toimiston seinällä olevassa muotokuvassa Everard on kelmeäkasvoinen ja hänellä on lyhyt musta otsatukka.