Babbling, Bathsheba (Babbling, Bathsheba)

J.K. Rowlingin varhaisissa muistiinpanoissa Bathsheba Babbling on mainittu muinaisten riimujen opettajana. Kirjasarjassa nimi ei ole kuitenkaan esiintynyt.

Baddock, Malcolm (Baddock, Malcolm)

Malcolm Baddock lajiteltiin Luihuisten tupaan vuonna 1994.

Bagman (Vanhempi) (Bagman (Senior))

Otto ja Ludo Bagmanin isä.

Bagman, Ludovic "Ludo" (Bagman, Ludovic "Ludo")

Taikaministeriön taikaurheiluosaston johtaja.

Bagman, Otto (Bagman, Otto )

Otto on Ludo Bagmanin veli. Hän joutui vähäiseen kahnaukseen yliluonnollisia voimia omaavan ruohonleikkurin kanssa, jolloin Arthur Weasley siloitteli jutun. Vastapalveluksena Ludo Bagman järjesti Arthurille hyvät liput huispauksen 422. maailmanmestaruuskisoihin.

Bagnold, Millicent (Bagnold, Millicent)

Millicent Bagnold toimi taikaministerinä ennen Cornelius Toffeeta. Hän jäi eläkkeelle n. 1990.

Bagshot, Bathilda (Bagshot, Bathilda)

Kirjoitti kirjan Historian taikakaudet.

Bane (Bane)

Kentauri, joka asuu Kielletyssä metsässä.

Barny -serkku (Cousin Barny)
Baruffion aivoeliksiiri (Baruffio's Brain Elixer)

Baruffion aivoeliksiirin väitetään parantavan V.I.P. -kokeiden tulosta.

Basil (Basil)

Taikaministeriön palveluksessa oleva juron näköinen velho, joka oli työvuorossa huispauksen 422. maailmanmestaruuskisoissa. Basil opasti työparinsa kanssa porttiavaimella paikalle saapuvia noitia ja velhoja oikeille telttapaikoilleen. Hän oli pukeutunut kilttiin ja ponchoon, yrittäessään näyttää mahdollisimman paljon jästiltä.

Basiliski (Basilisk)

Basiliski, joka tunnetaan myös nimellä käärmeiden kuningas, on satoja vuosia elävä kirkkaanvihreä jättiläiskäärme. Koiraan tunnistaa sen päässä olevasta helakanpunaisesta töyhtöstä. Basiliski tappaa niin myrkkyhampaillaan kuin murhaavalla tuijotuksellaan. Vain kärmessuut voivat hallita basiliskia. Basiliski syntyy munasta, jota rupikonna hautoo. Basiliskin ravintoa ovat nisäkkäät, linnut ja matelijat. Kukon kieunta on sille kohtalokasta.

Tylypahkassa salaisuuksien kammiossa asui basiliski, joka otti vastaan komentoja ainoastaan Luihuisen perilliseltä, Tom Lomen Valedrolta (Tom Marvelo Riddle). Tämä jättiläiskäärme kuvataan väriltään myrkynvihreäksi ja ruumiltaan paksuksi kuin tammen runko.

Batti (Batty)

Rita Luodikon käyttämä lempinimi taikahistorioitsija Bathilda Bagshotista. Rita käytti nimitystä kiitoskirjeessään, jonka hän lähetti Bathildalle kyseltyään tältä tietoja Albus Dumbledoren elämäkertaa varten.

Beauxbatonsin taikaoppikoulu (Beauxbatons Academy Of Magic)

Beauxbatons on velhokoulu, joka sijaitsee jossain päin Ranskaa. Koulun rehtori on isokokoinen puolijättiläinen Olympe Maxime, johon Hagrid ihastuu. Koulun oppilaat pukeutuvat siniseen ja harmaaseen silkkiin kouluasuinaan. Beauxbatons on yksi niistä kolmesta koulusta, jotka osallistuvat kolmivelhoturnaukseen, joista viimeisimmissä Fleur Delacour kilpailee koulunsa edustajana.

Belby, Marcus (Belby, Marcus)

Marcus Belby on laiha ja hermostuneen näköinen poika. Hänen setänsä Damokles keksi sudenmyrkkyjuoman, jonka vuoksi Marcus oli ehdolla Horatius Kuhnusarvion kuhnukerhoon.

Bell, Katie (Bell, Katie)

Katie Bell opiskeli Tylypahkassa Rohkelikkojen tuvassa vuosina 1990-1997. Hän oli myös Rohkelikkojen huispausjoukkueen jahtaaja.

Bella (Bella)

Lempinimi, jolla Narcissa Malfoy ja Voldemort kutsuivat Bellatrix Lestrangea.

Bertie Bottin joka maun rakeet (Bertie Bott's Every Flavor Beans)

Makeisia, joita ei turhaan sanota joka maun rakeiksi. Makuja on mm: korvavaikku, räkä, suklaa, piparminttu, marmeladi, pinaatti, maksa ja mahalaukku.

Besoaari (Bezoar)

Kivi, joka saadaan vuohen vatsasta. Besoaari pelastaa useimmilta myrkyiltä.

Bilius (Bilius)
Binky (Binky)

Binky oli Lavender Brownin lemmikkikani. Lavender ei tuonut kaniaan Tylypahkaan, vaan hän piti sitä kotona. Binky oli vielä pentu joutuessaan ketun tappamaksi syksyllä 1993. Lavender oli pelännyt kaninsa kuolevan, koska Punurmio oli kertonut hänelle: «Se mitä pelkäät, tapahtuu lokakuun kuudentenatoista!»

Binns, Professori (Binns, Professor)

Kummitus, joka opettaa Tylypahkassa taikuuden historiaa.

Bletchley (Bletchley)
Bletchley, Miles (Bletchley, Miles)

Luihuisten huispausjoukkueen pelaaja.

Bole (Bole)

Luihuisten huispausjoukkueen lyöjä. ( ? - 1995 )

Bonaccord, Pierre (Bonaccord, Pierre)

Kansainvälisen Velholiiton ensimmäinen Ylihörhö. Liechtensteinin velhoyhteisö vastusti hänen nimitystään, koska Bonaccord oli halunnut kieltää peikonmetsästyksen ja antaa peikoille oikeuksia.

Bones, Amelia Susan (Bones, Amelia Susan)

Taikalainvartijaosaston päällikkö.

Bones, Edgar (Bones, Edgar)

Yksi alkuperäisistä Feeniksin Kiltalaisista. Edgar oli Amelie Bonesin veli. Villisilmä Vauhkomielen kertoman mukaan hän oli loistovelho. Kuolonsyöjät tappoivat hänet perheineen.

Bones, Susan (Bones, Susan)

Harryn kanssa samalla vuosiluokalla oleva Puuskupuh -tyttö, joka pitää hiuksiaan pitkällä poninhännällä. Hänet on todennäköisesti nimetty tätinsä, Amelia Susan Bonesin mukaan. Hän liittyi Albuksen Kaartiin, koska halusi oppia tekemään suojeliuksen. Kuolonsyöjät murhasivat Susan Bonesin sedän Edgar Bonesin. Cornelius Toffee arveli Voldemortin surmanneen hänen tätinsä, Amelia Susan Bonesin.

Boot, Terry (Boot, Terry)

Korpinkynsien oppilas, joka oli mukana Albuksen Kaartissa.

Borgin & Burkes (Borgin and Burkes)

Suurin Iskunkiertokujalla sijaitseva pimeyden voimien tuotteisiin erikoistunut liike.

Bozo (Bozo)

Rita Luodikon möhömahainen valokuvaaja.

Bradley (Bradley)

Korpinkynsien huispausjoukkueen pelaaja.

Braithwaite, Betty (Braithwaite, Betty)

Päivän Profeetan toimittaja, joka haastatteli Rita Luodikoa tämän kirjasta ”Albus Dumbledoren elämä ja valheet.”

Branstone, Eleanor (Branstone, Eleanor)

Eleanor Branstone lajiteltiin Puuskupuhin tupaan vuonna 1994.

Brocklehurst, Mandy (Brocklehurst, Mandy )

Lajiteltiin Korpinkynsien tupaan Harryn ensimmäisenä kouluvuotena.

Brown, Lavender (Brown, Lavender)

Harry Potterin kanssa samalla vuosikurssilla opiskeleva rohkelikko -tyttö.

Bryce, Frank (Bryce, Frank)

Frank Bryce oli Pikkuhirttivaarassa asuvien Valedrojen jästipuutarhuri. Voldemort murhasi hänet saatuaan tietää, että Frank salakuunteli hänen ja matohännän keskustelua.

Bulgarian huispausmaajoukkue (Bulgarian National Quidditch team)
Bulstrode, Millicent (Bulstrode, Millicent)

Hermionen pari kaksintaistelukerhossa toisena lukuvuonna.

Burbage, Amore (Burbage, Charity)

Professori Amore Burbage ( - 1997 ) oli noita, joka toimi Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa jästitiedon opettajana vuoteen 1997 saakka. Amore opetti Tylypahkassa, miten jästit eivät ole kovinkaan erilaisia kuin noidat ja velhot.

Burbage puolusti myös jästisyntyisiä Päivän Profeettaan kirjoittamassaan puolustuspuheessa, ja oli sitä mieltä että puhdasveristen hupeneminen on mitä suotavinta. Voldemort vangitsi Burbagen, ja vain viikko puolustuspuheen julkaisemisen jälkeen murhasi hänet Avada Kedavra -kirouksella.

Burke, Karaktakus (Burke, Caracticus)

Rasvatukkainen ja kumara mies, joka on toinen Iskunkiertokujalla sijaitsevan Borgin & Burkes -liikkeen perustajista. Albus Dumbledoren mukaan häntä ei pidetty anteliaana miehenä.

Böllämystynyt, Boris (The Bewildered, Boris)

Patsas viidennessä kerroksessa, joka esittää eksyneen näköistä velhoa hanskat väärissä käsissä.