Akonikum (Aconite)

Erittäin myrkyllinen kasvi. Tunnetaan myös nimillä Ukonhattu ja Kasviarsenikki.

Alruuna (Mandrake, Mandragora)

Alruuna on tehokas vahvistajakasvi ja se on olennainen osa useimpia vastamyrkkyjä. Toisaalta se on myös vaarallinen: Alruunan parku on kohtalokas sille, joka sen kuulee. Nuorten alruunoiden parku ei tapa, vaan ainoastaan tainnuttaa kuulijansa useiksi tunneiksi. Alruunat ovat sinipunervan vihreitä kasveja ja niiden juurien tilalla on kamalan ruma, likainen, kalpeanvihreä ja iholtaan laikukas kirkuva vauva.

Amortentia (Amortentia)

Maailman voimakkain lemmenjuoma. Juoman tunnistaa sen helmiäismäisestä hohteesta sekä höyrystä joka kohoaa tunnusomaisin spiraalein. Juoman haju on jokaiselle erilainen riippuen siitä, mikä ketäkin viehättää.

Baruffion aivoeliksiiri (Baruffio's Brain Elixer)

Baruffion aivoeliksiirin väitetään parantavan V.I.P. -kokeiden tulosta.

Besoaari (Bezoar)

Kivi, joka saadaan vuohen vatsasta. Besoaari pelastaa useimmilta myrkyiltä.

Elämän eliksiiri (Elixir of Life)

Eliksiiri, joka tekee juojastaan kuolemattoman. Eliksiiriä tuotetaan viisasten kivestä. Nicolas Flamel, viisasten kiven ainoa nykyaikana tunnettu omistaja eli vaimonsa Perenellen kanssa yli kuusisataaviisikymmentä vuotiaiksi. Voldemort - joka halusi kuolemattomuutta - yritti saada viisasten kiven haltuunsa valmistaakseen eliksiiriä ja noustakseen siten pahaisesta henkiolennosta takaisin fyysiseen ruumiiseensa. Dumbledoren mukaan eliksiiriä on juotava säännöllisesti koko ikuisuuden ajan, jotta kuolemattomuus säilyy.

Elävien kuolleiden juoma (Draught of the Living Death)

Elävien kuolleiden juoma on erittäin vahva unijuoma. Juoman hauduttaminen opetetaan Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjassa sivulta kymmenen alkaen. Juoman valmistaminen on mutkikasta ja sen hauduttaminen synnyttää sinertävän höyryn. Valmistuksen puolivälissä juoman olisi oltava tasaista mustaherukanväristä nestettä ja seuraavassa vaiheessa vaalean lilaa. Jos juoma on haudutettu oikein, se on vedenkirkasta.

Felix felicis (Felix Felicis)

Felix felicis on kullanvärinen juoma, joka tuo onnea. Jos juoma on haudutettu oikein, sen nauttijan kaikki pyrkimykset tuntuvat onnistuvan, kunnes juoman vaikutus kuluu pois. Juoma on mutkikas valmistaa ja on epäonnistuessaan tuhoisa. Liiaksi nautittuna Felix felicis aiheuttaa huikentelevaisuutta, holtittomuutta ja vaarallista ylivarmuutta. Suurina annoksina se on erittäin myrkyllistä. Felix felicis on kielletty järjestetyissä kilpailutilanteissa, kuten urheilutapahtumissa, kokeissa ja vaaleissa.

Golpalottin kolmas laki (Golpalott's Third Law)

Golpalottin kolmannen lain mukaan sekoitetun myrkyn vastalääke on suurempi kuin kunkin erillisen ainesosan vastalääkkeiden summa. Golpalottin kolmas laki selitetään Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjassa vastalääkkeistä kertovassa luvussa.

Hiustennostatusliemi (Hair-Raising Potion)

Liemen vaikutusta ei tiedetä. Tiedetään kuitenkin, että sen valmistukseen käytetään rotanhäntiä. Toisena lukuvuotena Ron harmitteli, ettei ollut kysynyt Hermionelta kuinka monta rotanhäntää liemeen käytetään.

Hutsumyrkky (Doxycide)

Hutsumyrkkyä käytetään lamaannuttamaan hutsuja, jolloin ne on helppo poistaa talosta. Hutsumyrkky on mustaa, suihkepulloissa olevaa nestettä. Pullon ohjeen mukaan yksi reilu suihkaus riittää lamaannuttamaan hutsun. Sumuttaessa on muistettava suojata nenä ja suu kankaalla.

Ikieliksiirit (Everlasting Elixirs)

Ikieliksiireistä ei tiedetä muuta kuin se, että niitä käsiteltiin kuudentena oppivuotena taikajuomien tunneilla. Harry käytti apunaan taikajuomien valmistusta edistyneille -kirjaa, sekä tulkitsi prinssin hyödyllisiä lisäyksiä, tehdessään muistiinpanoja ikieliksiireistä.