Felix felicis (Felix Felicis)

Felix felicis on kullanvärinen juoma, joka tuo onnea. Jos juoma on haudutettu oikein, sen nauttijan kaikki pyrkimykset tuntuvat onnistuvan, kunnes juoman vaikutus kuluu pois. Juoma on mutkikas valmistaa ja on epäonnistuessaan tuhoisa. Liiaksi nautittuna Felix felicis aiheuttaa huikentelevaisuutta, holtittomuutta ja vaarallista ylivarmuutta. Suurina annoksina se on erittäin myrkyllistä. Felix felicis on kielletty järjestetyissä kilpailutilanteissa, kuten urheilutapahtumissa, kokeissa ja vaaleissa.Tapahtumia

Harry Potter ja puoliverinen prinssi
Kuhnusarvio kertoo käyttäneensä Felix Felisiä kahdesti: Kerran kahdenkymmenenneljän ja kerran viidenkymmenenseitsemän ikäisenä. (Luku 9: Puoliverinen Prinssi )
Harry saa palkinnoksi pikkuruisen pullon Felix Feliciä Kuhnusarvion pitämällä oppitunnilla, koska onnistuu valmistamaan parhaan elävien kuolleiden juoman. Harry käytti apunaan Puoliverisen Prinssin Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjaan kirjoittamia muistiinpanoja. (Luku 9: Puoliverinen Prinssi )
Professori Kuhnusarvio on erittäin kiinnostunut kuolleen Hämäkäkin arvokkaasta myrkystä. Harry saa Felix Felicisin avustuksella kutsuttua hänet Hämäkäkin hautajaisiin Hagridin luo. (Luku 22: Hautajaisten jälkeen )
(Luettu 4835 kertaa)