Ahmintaloitsu / Ahmattiloitsu (Engorgement Charm)

Ahmintaloitsu saa kohteen suurentumaan jättimäiseksi. Hermione epäili Hagridin käyttäneen ahmintaloitsua kasvattaakseen kurpitsansa jättikokoisiksi. Kapari käyttää myös käännöstä ahmattiloitsu. Katso myös Isonnous.

Alasjo (Descendo)

Loitsu saa kohteen alenemaan.

Aleus (Deprimo)
Alohomora (Alohomora)

Alohomora -loitsu avaa lukitun oven, ikkunan tai portin, yms. Loitsu ei toimi, jos kohde on lumottu niin, että sitä ei voi loitsulla avata. Esimerkiksi Tylypahkan portin munalukko on loihdittu Dumbledoren toimesta, eikä loitsu siihen tehoa.

Anapneo (Anapneo)

Loitsu, joka poistaa tukokset henkitorvesta. Horatius Kuhnusarvio käytti Anapneo -loitsua Marcus Belbyyn poistaakseen fasaanin liha tukoksen hänen henkitorvestaan.

Anteeksiantamattomatkiroukset (Unforgivable Curses, The)

Anteeksiantamattomat kiroukset ovat tunnettuja siitä että, niiden käyttäjä saa elinkautisen rangaistuksen Azkabanin velhovankilassa. Näitä kolmea kirousta Voldemort seuraajineen käytti ahkerasti hänen valtaannousun aikoihinsa. Bartemius Kyyry antoi Auroreille luvan käyttää kirouksia epäiltyjä vastaan samoihin aikoihin. Anteeksiantamattomia kirouksia ovat: komennuskirous, kidutuskirous ja tappokirous.

Aquatulio (Aguamenti)

Loitsu saa veden suihkuamaan taikasauvan päästä. Harry ja Hagrid käyttivät aquatulio -loitsua sammuttaakseen Hagridin mökin.

Aseistariisuntaloitsu (Disarming Charm)

Aseistariisuntaloitsu riisuu nimensä mukaisesti vastustajan aseista. Katso Karkotaseet.

Atmosfääriloitsu (Atmospheric Charm)
Avada Kedavra (Avada Kedavra)

Tappokirous, joka aiheuttaa välittömän kuoleman. Kirousta ei voi torjua, eikä siihen ole vastakirousta. Avada Kedavra on yksi kolmesta anteeksiantamattomasta kirouksesta ja jos sen langettaa toiseen ihmiseen, saa elinkautisen rangaistuksen Azkabanin velhovankilassa. Ainoa joka on selvinnyt kirouksesta, on Harry Potter. Hänen äitinsä rakkaus sai kirouksen kimpoamaan takaisin sen loitsijaan, Voldemortiin.

Entistus (Reparo)

Entistus korjaa rikotun esineen.

Episkius (Episkey)

Loitsu parantaa pienen vamman. Tonks käytti loitsua korjatakseen Harryn nenän, jonka Malfoy oli murjonut Tylypahkan pikajunassa.

Estous (Impedimenta)

Estous on estomanaus, joka hidastaa tai jähmettää kohteen joksikin aikaa.

Fenkoli (Ferula)

Loitsu lastoittaa ja sitoo murtuneen ruumiinosan. Murtuneen kohdan ympärille lennähtää sideharsoa, joka sitoo sen tiukasti lastaan. Lupin käytti loitsua tilapäisesti Ronin sääreen, ennen kuin hänet saatiin matami Pomfreyn hoitoon.

Glissadi (Glisseo)
Haihtuus (Evanesco)

Haihtuus on kadotustaika, joka hävittää kohteen täydellisesti.

Hajothus (Diffindo)

Loitsu, jonka lausumalla voi hajottaa esineen osiin. Harry käytti loitsua irroittaakseen kannet molemmista Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjoistaan, jonka jälkeen hän vaihtoi kannet ja käytti entistus -loitsua kiinnittääkseen kannet takaisin kirjoihin.

Halkhios (Dissendium)

Napauttamalla kolmannen kerroksen pääkäytävällä sijaitsevaa yksisilmäistä noitaa esittävää patsasta taikasauvalla ja lausumalla halkhios -loitsun ääneen, saa patsasta kuvaavan noidan kyttyrän avautumaan juuri sen verran, että hoikka henkilö pääsee siitä kulkemaan.Halkeaman kautta pääsee hyvin kapeaan, matalaan ja maalattiaisen tunneliin, joka johtaa Tylyahossa sijaitsevaan Hunajaherttuan kellariin. Harry oppi loitsun kelmien kartasta: Häntä esittävän täplän viereen ilmestyi pikkuruinen puhekupla, jossa luki «Halkhios».

Halkinaurus (Rictusempra)

Halkinaurus on kutitusloitsu. Se saa aikaan hopeisen valosuihkun, joka kohteeseen osuessaan saa tämän tikahtumaan nauruun. Harry käytti loitsua Gilderoy Lockhartin järjestämässä kaksintaistelukerhossa Draco Malfoyta vastaan.

Hammasiso (Densaugeo)

Loitsu, joka saa uhrin hampaat kasvamaan jättikokoisiksi. Hermioneen osunut loitsu sai hänet näyttämään majavalta. Hänen etuhampaansa kasvoivat yli leuan, aina kaulukseen asti, ennen kuin hänet vietiin sairaalasiipeen.

Harhaututusloitsu (Disillusionment Charm)

Loitsu saa kohteen omaksumaan ympäristön värin ja pintarakenteen. Kohde ei tule näkymättömäksi vaan sulautuu ympäristöön kameleontin tavoin.

Heittoherja (Hurling Hex)

Loitsu nimensä mukaisesti heittää luudalla olijan selästään.

Herpaannu (Ennervate)

Herpaannu -loitsun avulla voidaan kumota tainnutustaian vaikutus.

Hiljutus (Quietus)

Vaimentaa taialla vahvistetun äänen.

Hilpeytysloitsu (Cheering Charm)

Hilpeytysloitsun avulla saa kohteen hyvin tyytyväiseksi ja hymyilemään. Hilpeytysloitsu liioiteltuna saa kohteessa aikaan hysteerisen naurukohtauksen. Loitsua opeteltiin Harryn kolmantena oppivuotena ja sitä kysyttiin V.I.P -kokeissa.

Hirnyrkki-loitsu (Horcrux Spell)

Loitsu, jota käytetään Hirnyrkin luomisessa.

Hämärrys (Obscuro)

Loitsu luo kohteen silmien eteen mustan siteen.

Hämäyty (Confundo)

Loitsu, joka saa loitsitun henkilön hämääntymään ja hieman sekavaksi.

Hämäytysloitsu (Confundus Charm)

Hämäytysloitsu nimensä mukaisesti hämää uhria.

Höpötyskirous (Babbling Curse)

Kirouksen vaikutusta ei ole kirjoissa mainittu, mutta sen nimen perusteella voidaan olettaa, että se saa kirouksen kohteen höpöttämään.

Ihmistysloitsu (Homorphus Charm)

Loitsu, jota Gilderoy Lockhart väitti käyttäneensä muuntaakseen ihmissuden takaisin ihmiseksi. Lockhartin mukaan loitsu on erittäin mutkikas.

Ikitarttumistaika (Permanent Sticking Charm)

Taian avulla voidaan kiinnittää esineitä pysyvästi toisiinsa. Esineiden irrottaminen toisistaan on mahdotonta.

Ikälinja (Age Line, The)

Dumbledore asetti ikälinjan Liekehtivän pikarin ympärille estääkseen alle 17-vuotiaita ilmoittautumasta kilpailijoiksi Kolmivelho turnajaisiin.

Ilmiintyminen (Apparition)

Ilmiintyminen on noitien ja velhojen tapa siirtyä paikasta toiseen. Ilmiintymisessä kaikkoontuu yhdestä paikasta ja ilmestyy melkein siinä samassa toiseen. Tylypahkassa on tavallisesti mahdoton ilmiintyä tai kaikkoontua. Kotitonttujen taikuus on kuitenkin erilaista kuin velhojen ja noitien, joten ne pystyvät ilmiintymään ja kaikkoontumaan Tylypahkassa.

Irrotusloitsu (Severing Charm)

Ron käytti loitsua irroittaakseen pitsiröyhelöt joulutanssiaisia varten saamastaan juhlakaavusta.

Irtijo (Relashio)

Loitsu, joka sinkoaa kipinöitä kohteeseen ja saa sen irroittamaan otteensa. Veden alla kipinöiden tilalla on kiehuva vesisuihku.

Isonnous (Engorgio)

Suurentaa kohteen. Vale-Vauhkomieli käytti loitsua pimeyden voimilta suojautumisen tunneilla suurentaakseen hämähäkin, joka sai luvan toimia koekaniinina Vauhkomielen esitellessä anteeksiantamattomia kirouksia.