Valetaikasauva (Fake wand)

Eräs Fredin & Georgen keksimistä pilailutarvikkeista. Valetaikasauvat näyttävät samalta kuin oikeat taikasauvat, paitsi että niitä käytettäessä tapahtuu kummia asioita. Valetaikasauvat voivat niihin koskettaessa muuttua esimerkiksi jättiläiskokoisiksi kumihiiriksi tai kumikanoiksi. Molly Weasley ei ollut erityisemmin ilahtunut siitä, että Fred & George jättivät valetaikasauvoja lojumaan ympäri kotikoloa.Tapahtumia

Harry Potter ja liekehtivä pikari
Molly Weasleyn poimiessa valetaikasauvaa pöydältä, se vinkaisi ja muuttui jättiläiskokoiseksi kumihiireksi. (Luku 5: Weasleyn welhovitsit )
Huispauksen maailmanmestaruuskisoissa Ludo Bagman innostuu Fredin & Georgen keksimästä valetaikasauvasta niin, että tarjoutuu ostamaan sellaisen viidellä kaljuunalla. Sauvan muututtua kumikanaksi, Bagman vakuuttaa ettei ole vuosiin nähnyt mitään niin vakuuttavaa. (Luku 7: Bagman ja Kyyry )
Harry & Ron käyvät miekkataistelua Fredin & Georgen keksimillä valetaikasauvoilla muodonmuutosten tunnin lopussa. (Luku 22: Odottamaton koetus )
Fred & George kertovat Ludo Bagmanille lisää valetaikasauvoista ja kysyvät samalla voiko tämä auttaa heitä markkinoinnissa. Ludo lupaa saattaa heidät yhteen parin tuttavansa kanssa Sekon pilailupuodissa. (Luku 23: Joulutanssiaiset )
(Luettu 21450 kertaa)