• Hakutulos ryhmästä : lemmikit

Arnold (Arnold)

Purppurainen kääpiöpallura. Ginny Weasleyn lemmikki.

Binky (Binky)

Binky oli Lavender Brownin lemmikkikani. Lavender ei tuonut kaniaan Tylypahkaan, vaan hän piti sitä kotona. Binky oli vielä pentu joutuessaan ketun tappamaksi syksyllä 1993. Lavender oli pelännyt kaninsa kuolevan, koska Punurmio oli kertonut hänelle: «Se mitä pelkäät, tapahtuu lokakuun kuudentenatoista!»

Errol (Errol)

Errol on Weasleyn perheen perhepöllö. Se on väritykseltään harmaa ja ilmeisesti jo varsin iäkäs. Se ei nimittäin jaksa kuljettaa postia pidempiä matkoja.

Fawkes (Fawkes)

Feeniks-lintu, joka on Albus Dumbledoren lemmikki. Fawkes on kullankirjava lintu, jonka silmiä kuvaillaan mustiksi kuin helmet. Fawkesin pyrstösulka on sekä Harryn että Voldemortin sauvan ytimenä.

Hattara (Tufty)

Hattara on yksi rouva Figgin kissoista.

Hedwig (Hedwig)

Harryn pöllö Hedwig on valkoinen tunturipöllö. Se on naaraspöllö, joka sai nimensä Historian taikakaudet –kirjasta. Hagrid antoi Hedwigin Harrylle tämän 11-vuotissyntymäpäivälahjana.

Hermes (Hermes)

Percy Weasleyn pöllö, jonka Percy sai isältään valvoja-oppilaaksi pääsyn kunniaksi. Hermes on sarvipöllö.

Hiinokka (Buckbeak)

Hiinokka on hevoskotka, Siriuksen lemmikki, joka on väriltään harmaa ja jolla on isot, oranssit silmät. Hiinokka tunnetaan nykyisin nimellä Surkusiipi (Witherwing), jotta Taikaministeriö ei panisi täytäntöön sen saamaa kuolemantuomiota. Siriuksen kuoleman jälkeen Hiinokka siirtyi Harryn omistamana Hagridin hoidettavaksi.

Hämäkäk (Aragog)

Kielletyssä metsässä asuva Hämäkäk on akromantella. Hämäkäk kuvattiin otukseksi, jolla on valtava pitkulainen ruumis, useita karvaisia jalkoja, kiiluvat silmät sekä partaveitsenterävät pihdit. Hämäkäkillä oli Kielletyssä metsässä myös vaimo Myhäk sekä jälkeläisiä. Hagrid kasvatti Hämäkäkin munasta lähtien säilyttäen sitä aluksi Tylypahkassa kaapissa. Hämäkäkin kuoltua Hagrid hautasi sen kurpitsamaansa taakse.

Kaksipäinen vesilisko (Double-Ended Newt)

Lemmikkieläin. Ihmeiden Eläintarha -taikaeläinkaupassa kaksipäisen vesiliskon omistaja sai neuvoja lemmikkinsä hoitoon.

Koukkujalka (Crookshanks)

Hermionen lemmikki Koukkujalka on puoliksi gäätä ja puoliksi kissa. Koukkujalalla on kellanpunainen, pörheä ja paksu turkki sekä länkisääret. Sen kasvot ovat littanat ja jörönnäköiset.

Kutka (Scabbers)

Ron Weasleyn lemmikkirotta. Kutka oli aikaisemmin Percyn lemmikki, joka antoi sen Ronille saatuaan itse Hermes -lemmikkipöllön. Kutka paljastui Peter Piskuilanin animaagihahmoksi kirjassa Harry Potter ja Azkabanin vanki.

Miuku (Tibbles)

Miuku oli yksi rouva Figgin kissoista.

Nagini (Nagini)

Voldemortin jättiläismäinen lemmikkikäärme. Voldemortin ollessa vielä ilman kunnon ruumista, Peter lypsi siitä myrkkyä, jota Voldemort käytti ravintonaan. Voldemort teki Naginista hirnyrkin. Nagini hyökkäsi Arthur Weasleyn kimppuun ja «esitti» Bathilda Bagshottia. Neville tappoi käärmeen Rohkelikon miekalla.

Norbert (Norbert)

Hagridin lohikäärme Norbert on norjalainen röpelöniska. Norbert muistutti syntyessään mustaa rytistynyttä sateenvarjoa. Sen piikikkäät siivet olivat isot vartaloon verrattuna. Norbertin kuono oli pitkä, ja sillä oli pienet sarventyngät sekä oranssit mulkosilmät.

Norberta (Norberta)

Norbert nimettiin uudestaan Norbertaksi, kun tämän lohikäärmeen huomattiin olevan naaras. Asia huomattiin Charlien mukaan siitä, että naaraat ovat häijympiä.

Norriska (Norris, Mrs.)

Tylypahkan vahtimestarin Argus Voron lemmikkikissa. Norriska on ruipelo, tomunvärinen otus, jolla on keltaiset lamppumaiset silmät. Norriska hakee tarpeen tullen omistajansa paikalle.

Posityyhtynen (Pigwidgeon)

Ron Weasleyn lemmikkipöllö. Posityyhtynen on pieni, yli-innokas ja pörröinen pöllö, jota Ron kutsuu usein myös «possuksi».

Pörrö (Fluffy)

Kolmipäinen koira, jonka Hagrid lainasi vartioimaan Viisasten kiveä. Hagrid hankki Pörrön ostamalla sen eräältä kreikkalaiselta hepulta. Pörrö rauhoittuu musiikilla, sillä se nukahtaa heti musiikkia kuullessaan.

Silpoja (Ripper)

Silpoja on yksi Marge-tädin monista lemmikkikoirista. Silpoja on bulldoggi, jonka Marge otti usein mukaansa vieraillessaan Likusteritiellä, koska ei halunnut jättää «vanhaa Silpoja-raasua» hoitoon.

Tassunen (Paws)

Tassunen on yksi rouva Figgin kissoista.

Tora (Fang)

Jättikokoinen musta koira, joka kuuluu Hagridille.

Trevor (Trevor)

Trevor on Neville Longbottomin lemmikkirupikonna.

Tuisku (Snowy)

Tuisku yksi rouva Figgin kissoista.