• Hakutulos ryhmästä : huispaus

Bletchley, Miles (Bletchley, Miles)

Luihuisten huispausjoukkueen pelaaja.

Bole (Bole)

Luihuisten huispausjoukkueen lyöjä. ( ? - 1995 )

Bradley (Bradley)

Korpinkynsien huispausjoukkueen pelaaja.

Bulgarian huispausmaajoukkue (Bulgarian National Quidditch team)
Chambers (Chambers)

Korpinkynsien huispausjoukkueen pelaaja.

Chang, Cho (Chang, Cho)

Harry Potteria vuoden vanhempi Korpinkynsien opiskelija. Cho Chang on lyhyt, kaunis ja hänellä on pitkä musta tukka. Hän on tunnettu ja hän liikkuu aina suuren ystäväjoukon kanssa. Cho on Korpinkynsien etsijä ja on kuusivuotiaasta lähtien kannustanut Tutshillin Tornadot -huispausjoukkuetta. Hänen luutansa huispausotteluissa oli Komeetta 260.

Connolly (Connolly)

Connolly pelasi Irlannin huispausmaajoukkueen lyöjänä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Coote, Ritchie (Coote, Ritchie)

Harry Potter valitsi Ritchie Cooten Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjäksi vuonna 1996. Coote oli ruipelon näköinen, mutta tähtäsi hyvin. Ritchie Cooten lyöjäparina toimi Jimmy Peakes.

Tupa Rohkelikko ? - ?
Huispaus Rohkelikkojen lyöjä 1996 - ?

Davies, Roger (Davies, Roger)

Korpinkynnen oppilas (1989 - 1996), huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja. Neljäntenä lukuvuotena Roger oli joulutanssiaisissa Fleur Delacourin kanssa. Viidentenä lukuvuotena Roger yritti pyytää Cho Changia ulos, mutta sai Cholta pakit.

Derrick (Derrick)

Luihuisten huispausjoukkueen lyöjä. ( ? - 1995 )

Diggory, Cedric (Diggory, Cedric)

Puuskupuhin huispausjoukkueen kapteeni ja etsijä. Cedric Diggory oli poikkeuksellisen komea pojaksi suorine nenineen, tummine hiuksineen ja harmaine silmineen. Cedriciä on myös kuvattu vahvaksi ja hiljaiseksi, sekä luonteeltaan rehdiksi ja vaatimattomaksi.

Cedric oli Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosastolla työskentelevän Amos Diggoryn poika.

Cedric valittiin Tylypahkan edustajaksi kolmivelhoturnajaisiin. Cedric sai surmansa kolmivelhoturnajaisten viimeisen kokeen lopussa Peter Piskuilanin murhattua hänet Voldemortin käskystä.

Syntynyt: 1977, kuoli 24. kesäkuuta 1995
Tupa: Puuskupuh (1989 - 1995)
Hiukset: Tummat
Silmät: Harmaat
Huispaus: Puuskupuhin joukkueen Kapteeni ja etsijä (1993 - 1995)
Taikasauva: Saarnia, Kaksitoista ja neljäsosa tuumaa, jouhi erittäin upean urospuolisen yksisarvisen hännästä

Dimitrov (Dimitrov)

Dimitrov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Etsijä (Seeker)

Etsijä on yksi huispausjoukkueen seitsemästä pelaajasta, jonka tarkoituksena on ottaa kultasieppi kiinni. Etsijän tehtävä huispausjoukkueessa on erityisen tärkeä, sillä peli loppuu vasta sitten, kun jompikumpi vastakkain pelaavien joukkueen etsijöistä saa napattua siepin ja ansaittua joukkueelleen 150 pistettä.

Flint, Marcus (Flint, Marcus)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja.

Harjuruusun Harakat (Montrose Magpies)
Haukanpään hyökkäysmuodostelma (Hawkshead Attacking Formation)

Huispausjoukkueen jahtaajat muodostavat nuolenpääkuvion ja lentävät yhdessä kohti maalisalkoja. Kuvio säikäyttää vastajoukkueen ja pakottaa tehokkaasti muut pelaajat väistymään.

Henkipään harpyijat (Holyhead Harpies)

Huispausjoukkue, jonka nykyisenä kapteenina toimii Gwenog Jones. Kuhnusarvio kertoo olevansa läheisissä väleissä joukkueen kanssa, ja kertoo saavansa vapaalipun milloin vain tahtoo.

Hienoja huispausvarusteita (Quality Quidditch Supplies)

Viistokujalla sijaitseva huispaustarvikkeita myyvä liike. Harryn suosikkiliike, jossa hän näki ensimmäistä kertaa esitteillä olevan Tulisalaman prototyypin.

Higgs, Terence (Higgs, Terence)

Luihuisten huispausjoukkueen etsijä. Draco Malfoy tuli myöhemmin hänen tilalleen.

Huispaus (Quidditch)

Huispaus on noitien ja velhojen suosima urheilulaji, jota pelataan luudilla. Huispauksessa on kaksi joukkuetta, joissa molemmissa on seitsemän pelaajaa: Kolme jahtaajaa, kaksi lyöjää, pitäjä ja etsijä. Palloja pelissä neljä: kaksi ryhmyä, kaato ja sieppi. Peliä pelataan soikealla kentällä, jonka molemmissa päissä on maalialue, joissa kummassakin on kolme maalisalkoa.

Hutkiminen (Cobbing)

Hutkiminen tarkoittaa huispauksessa liiallista kyynerpäiden käyttöä. Hutkimisesta voi joutua tuomarin puhutteluun ja siitä voi myös seurata rangaistusheitto.

Impoon Ampiaiset (Winbourne Wasps)
Irlannin huispausmaajoukkue (Irish National Quidditch team)
Ivanova (Ivanova)

Ivanova pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Jahtaaja (Chaser)

Jokaisessa huispausjoukkueessa on kolme jahtaajaa, jotka toimivat maalintekijöinä. Jahtaajat syöttelevät kaatoa toisilleen ja yrittävät saada sen vastustajan maalialueella olevien vanteiden läpi. Vanteita on kolme kummankin joukkueen päässä ja ne sijaitsevat korkeiden salkojen päissä. Maalista joukkue saa kymmenen pistettä.

Johnson, Angelina (Johnson, Angelina)

Rohkelikon huispausjoukkueen jahtaaja ja kapteeni (1995-96). Angelina asetti itsensä ehdolle Kolmivelhoturnajaisiin, muttei tullut valituksi. Samana vuonna hän meni joulutanssiaisiin Fred Weasleyn kanssa. Myöhemmin hän meni naimisiin George Weasleyn kanssa ja he saivat kaksi lasta: Fred ja Roxanne Weasley.

Jousimies, Oigea (Wright, Bowman)

Kultasiepin keksijä.

Kaato (Quaffle)

Kaato on huispauksessa käytettävistä palloista suurin. Se on kahdentoista tuuman kokoinen saumaton tulipunainen nahkapallo. Kaadon avulla huispauksessa tehdään maaleja. Jahtaajien tarkoitus on saada kaato vastapuolen maalialueella olevien maalitolppien päissä olevien vanteiden läpi.

Kadlein Kanuunat (Chudley Cannons)

Huispausjoukkue, jonka parhaat päivät ovat monen mielestä jo ohi. Joukkueella on kuitenkin uskollisia kannattajia, jotka uskovat uuteen tulemiseen. Kadlein Kanuunat pukeutuvat räiskyvän oransseihin kaapuihin, joiden selkää koristaa kiitävä kanuunankuula ja kaksi K-kirjainta. Joukkue on Ron Weasleyn suosikki, ja hänen huoneessaan onkin melkein kaikki oranssia.

Kairfilin Katapultit (Caerpilly Catapults)

Kairfilin Katapultit (lempinimeltään Katapultit) on kotoisin Walesista. Katapulttien huispauskaavut ovat pystyraidoitetut, väreinä vaaleanvihreä ja tulenpunainen. Katapulttien kuuluisin pelaaja on ollut ”Hurjimus” Dai Llewellyn.Katapultit ovat voittaneet huispausliigan 18 kertaa ja Euroopan mestaruuden kerran, vuonna 1976.

Kaksoiskasisilmukka (Double Eight Loop )

Kaksoiskasisilmukka on huispauskuvio, jota tavallisesti käytetään rangaistusheittotilanteissa. Kaksoiskasisilmukassa pitäjä kieppuu kovaa vauhtia kaikkien kolmen maalivanteen ympärillä ja yrittää siten estää maalinteon.

Kaljualun Kulkurit (Wigtown Wanderers)
Kenmaren Kanahaukat (Kenmare Kestrels)
Kirke, Andrew (Kirke, Andrew)

Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjä kaudella 1995 -1996.

Krum, Viktor (Krum, Viktor)

Viktor Krum on kansainvälisesti kuuluisa huispaaja, vaikka opiskeleekin yhä Durmstrangin koulussa. Etsijänä toimiva monilahjakkuus ihastui Hermione Grangeriin kolmivelhoturnajaisten aikaan, ja tyttö oli toisessa koetuksessa hänen pelastettavansa järven pohjasta. Ron osoitti mustasukkaisuuden piirteitä Krumia kohtaan, mutta Harrya kohtaan Krum on aina ollut mukava.

Kultasieppi, Sieppi (Golden Snitch)

Tärkein huispauksessa käytettävä pallo on kultasieppi. Se on saksanpähkinän kokoinen siivekäs ja kullanvärinen pallo, joka on lumottu välttämään kiinniottoa niin kauan kuin mahdollista. Kultasieppi on myös lumottu pysymään pelialueella. Kultasiepin siivet ovat hopeiset ja niissä on pallomaiset nivelet, joiden avulla se pystyy vaihtamaan suuntaa nopeasti. Kultasieppiä on erittäin vaikea saada kiinni, koska se on erittäin nopea ja sitä on hankala nähdä. Huispausjoukkueen etsijän tehtävänä on yrittää saada kultasieppi kiinni ennen toisen joukkueen etsijää. Huispauspeli loppuu vasta, kun kultasieppi on saatu kiinni. Siepin napanneen etsijän joukkue saa 150 pistettä.

Laiskiaispyörähdys (Sloth Grip Roll)

Liike, jossa pelaaja roikkuu ylösalaisin luudalla pitäen samalla siitä tiukasti käsin ja jaloin kiinni. Liikeellä voidaan väistää ryhmy.

Laiturpuun Loistokas (Pride of Portree)
Levski (Levski)

Levski pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Lipilinnan Lepakot (Ballycastle Bats)

Lipilinnan Lepakot (lempinimeltään Lepakot) on kotoisin Pohjois-Irlannista. Lepakoitten huispauskaavut ovat väriltään mustia ja niiden rinnassa komeilee tulenpunainen lepakko. Heidän maskotti on Leevi Lentäväkoira ja heidän faninsa pukeutuvat yleensä mustaan.Lepakot ovat voittaneet huispausliigan 27 kertaa.

Lynch, Aidan (Lynch, Aidan)

Aidan Lynch oli Irlannin huispausmaajoukkueen etsijä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Lyöjä (Beater)

Huispausjoukkueen pelaaja. Jokaisessa joukkueessa on kaksi lyöjää, jotka suojelevat omia pelaajiaan ryhmyiltä yrittäen samalla lyödä ryhmyt vastapuolen pelaajia kohti.

Malfoy, Draco (Malfoy, Draco)
Meritähti varrella (Starfish and Stick)

Pitäjän käyttämä puolustusliike. Pitäjä roikkuu luudastaan yhden jalan ja käden varassa kaikki raajat harallaan. Liike estää tehokkaasti maalin syntymisen. Liikettä ei pidä kokeilla ilman vartta.

Montague (Montague)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja.

Moran (Moran)

Moran oli Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaaja huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Mullet (Mullet)

Mullet pelasi Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Muuttosuun Muuttohaukat (Falmouth Falcons)
Nauriston Nuolet (Appleby Arrows)

Nauriston Nuolet (lempinimeltään Nuolet) ovat kotoisin Englannista ja joukkue on perustettu vuonna 1612. Heidän pelikaapunsa ovat kalpean siniset ja heillä on hopeinen nuoli rinnassa tunnuksena. Nuolien kannattajat ampuivat sauvasta nuolia huispausottelun aikana vuoteen 1894 asti, kunnes se kiellettiin.Kuuluisin voitto oli Vratsan Vuoristokotkia vastaan vuonna 1932. Ottelu kesti 16 päivää.

Parkinin pihti (Parkin's Pincer)

Kuviossa kaksi jahtaajaa lähestyy vastapuolen jahtaajaa kummaltakin puolelta samalla kuin kolmas jahtaaja lentää suoraan kohti väliin jäänyttä jahtaajaa. Liike on saaneen nimensä Kaljualan Kulkurien alkuperäisiltä jäseniltä, joiden kerrotaan keksineen liikkeen.

Peakes, Jimmy (Peakes, Jimmy)

Harry Potter valitsi Jimmy Peakesin Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjäksi vuonna 1996. Jimmy Peakesin lyöjäparina toimi Ritchie Coote. Peakesia kuvattiin lyhyeksi ja rotevaksi.

Pitäjä (Keeper)

Pitäjä on yksi huispausjoukkueen seitsemästä pelaajasta, jonka tarkoitus on puolustaa oman joukkueen maalisalkoja. Pitäjä puolustaa pelin aikana kolmea maalisalkoa ja yrittää estää kaadon lennähtämisen vanteen lävitse, josta seuraisi kymmenen pistettä vastakkaiselle joukkueelle. Pitäjä vastaa siis eräänlaista maalivahtia.

Plumptonin pisto (Plumpton Pass)

Liike, jossa etsijä tekee huolettoman näköisen kaarron ja kuin vahingossa imaisee siepin hihaansa. Liike on saanut nimensä Tutshillin Tornadojen etsijältä Roderick Plumptonilta, joka käytti kuviota vuonna 1921. Jotkut väittävät että siepinnappaus oli vahinko, mutta Plumpton väitti kuolemaansa asti sen olleen tarkoitus.

Porskoffin juoni (Porskoff Ploy)

Kaadon kanssa lentävä jahtaaja lentää ylöspäin huijaten vastapuolen jahtaajia olevansa tekemässä maalia, mutta heittääkin sitten kaadon alas oman joukkeen jahtaajalle, joka on sitä valmiina odottamassa. Ajoitus tärkeää. Kuvio on nimetty venäläisen Petrova Porskoffin mukaan.

Potter, Harry James (Potter, Harry)
Potter, James (Potter, James)

Harry Potterin isä. Voldemort murhasi Jamesin Harryn ollessa yksivuotias. James oli pitkä, laiha ja hänellä oli mustat, epäsiistit hiukset ja ruskeat silmät.

Pucey, Adrian (Pucey, Adrian)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja.

Quigley (Quigley)

Quigley oli Irlannin huispausmaajoukkueen lyöjä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Rapakon Palloseura (Puddlemere United)

Vuonna 1163 perustettu Rapakon Palloseura on liigan vanhin huispausjoukkue. Joukkueen tilillä on kaksikymmentäkaksi mestaruutta ja kaksi Euroopan mestaruutta. Rapakon pelaajat pukeutuvat laivastonsinisiin pukuihin, joita koristaa seuran tunnus, kaksi kullaväristä osmankäämiä ristissa. Joukkueen tunnuslaulun «Ryhmyt pois, pojat, ja kaato vanteeseen» levytti kuuluisa laulajatar Selestina Taigori. Levyn tuotto meni hyväntekeväisyyteen Pyhän Mungon taikatautien ja vammojen sairaalalle. Oliver Wood liittyi joukkueeseen käytyään koulunsa loppuun ja Albus Dumbledore on Rapakon Palloseuran fani.

Robins, Demelza (Robins, Demelza)

Rohkelikkojen jahtaaja. Hän oli erityisen taitava väistelemään ryhmyjä.

Ryan, Barry (Ryan, Barry)

Irlannin huispausmaajoukkueen pitäjä. Pelasi huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Ryhmy (Bludger)

Huispauksessa käytettävä, sysimustasta raudasta valmistettu ja kaatoa hieman pienempi, noin kymmenen tuumainen pallo. Huispausottelussa ryhmyjä on kaksi. Ryhmyt on taiottu hyökkäämään puolueettomasti lähinnä olevan pelaajan kimppuun, yrittäen pudottaa tämän luudaltaan. Lyöjät yrittävät saada ryhmyt pois omien pelaajien kimpusta ja lyödä ne vastustajan pelaajien lähistölle.

Rystylyönti ryhmyyn (Bludger Backbeat)

Lyöjä iskee mailan rystypuolella ryhmyä niin, että ryhmy lentää hänen taakseen. Liike on vaikea toteuttaa tarkasti, mutta se ainakin hämää vastustajia.

Spinnet, Alicia (Spinnet, Alicia)

Alicia Spinnet opiskeli Tylypahkassa Rohkelikkojen tuvassa vuosina 1989-1996. Rohkelikkojen huispausjoukkueen kapteeni Oliver Wood varasi Alician joukkueeseen vuonna 1990 ja hän pelasi jahtaajan paikkaa kausina 1991-1996. Alicia Spinnet kuului myös Albuksen kaartiin.

Takasyöttö (Reverse pass)

Jahtaaja heittää kaadon olkansa yli joukkuetoverilleen. Takasyöttöä on vaikea tehdä tarkasti.

Transilvanialainen taklaus (Transylvanian Tackle)

Vastustajan nenään suunnattu tekotäräys, joka nähtiin ensimmäisen kerran vuoden 1473 maailmanmestaruuskisoissa. Transilvanialainen taklaus ei ole laiton, kunhan pelaajaan ei kosketa.

Troy (Troy)

Troy pelasi Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Turvaajien tuplaisku (Dopplebeater Defence)

Ryhmyn saa hyökkäämään rajummin, kun molemmat lyöjät yhdistävät voimansa ja iskevät ryhmyä samaan aikaan.

Tutshillin Tornadot (Tutshill Tornados)

Huispausjoukkue, joka on ollut Cho Changin suosikki kuusivuotiaasta asti. Huipausjoukkueen merkki on taivaansininen ja sitä koristaa kultainen tupla-T.

Urquhart (Urquhart)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni kaudella 1996-97.

Vaisey (Vaisey)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja kaudella 1996-1997.

Volkov, Ivan (Volkov, Ivan)

Ivan Volkov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen lyöjänä vuonna 1994 huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan. Harry Potter -kirjoissa hahmo esiintyy vain sukunimellä, etunimi on mainittu videopelin Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi keräilykorteissa ( Famous Wizard Cards ).

Vulkanov (Vulchanov)

Vulkanov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen lyöjänä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Warrington (Warrington)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja. Dean Thomasin mielestä hän oli «iso luihuinen, joka näytti laiskiaiselta». Warrington oli yksi Tylypahkan oppilaista, joka laittoi nimensä liekehtivään pikariin. Warrington oli mukana myös professori Pimennon perustamassa inkvisitiopartiossa.

Weasley, Fred (Weasley, Fred)

Ronin vanhempi veli.

Weasley, George (Weasley, George)

Ronin vanhempi veli.

Weasley, Ginevra Molly (Weasley, Ginevra Molly )

Ginny on Ronin pikkusisko, perheen nuorimmainen ja ainoa tyttö.

Weasley, Ronald Bilius (Weasley, Ronald Bilius )

Ron Weasley on Harry Potterin luokkatoveri ja paras ystävä.

Wood, Oliver (Wood, Oliver)

Oliver Wood opiskeli Tylypahkassa vuosina 1987-1994 ja toimi Rohkelikon huispausjoukkueen kapteenina ja pitäjänä. Oliver on huispausfanaatikko, mutta lahjakas pelaaja ja potentiaalinen kapteeni, joka tunnetaan liian pitkistä ja intohimoisista taktiikka- ja kannustuspuheista pukuhuoneissa aina ennen otteluita. Oliver Wood liittyi Rapakon Palloseuraan käytyään täydet seitsemän vuotta Tylypahkan koulua.

Woollongongin vipatus (Woollongong Shimmy)

Pelaajien käyttämää voimakasta siksakliikettä, jonka tarkoituksena on karistaa vastapuolen jahtaajat kannoilta. Liikettä käytti australialaisjoukkue Woollongongin Woittamattomat.

Wronski, Josef (Wronski, Josef)
Wronskin harhautus (Wronski defensive feint)

Vaarallinen harhautus, jonka tarkoituksena on saada vastapuolen etsijä lentämään päin maata. Etsijä on näkevinään siepin lähellä maan pintaa ja syöksyy sitä kohti saaden vastapuolen etsijän tekemään samoin. Juuri ennen törmäystä etsijä kääntää luutansa ylöspäin saaden vastapuolen etsijän törmäämään maahan. Wronskin harhautuksen on keksinyt kuuluisa puolalainen etsijä Josef Wronski.

Zograf (Zograf)

Zograf pelasi Bulgarian pitäjänä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisoissa.