Potter, James (Potter, James)

Harry Potterin isä. Voldemort murhasi Jamesin Harryn ollessa yksivuotias. James oli pitkä, laiha ja hänellä oli mustat, epäsiistit hiukset ja ruskeat silmät.Tapahtumia

Aikaisempia tapahtumia
Harryn ollessa yksivuotias, Voldemort murhaa James ja Lily Potterin heidän kodissaan Godrickin Notkossa. Yrittäessään surmata Harryn, Avada Kedavra -kirous kimpoaa häneen itseensä, ja hänen ruumiillinen olomuotonsa tuhoutuu jättäen vain voimattoman sielun harhailemaan. ( Vuosi 1981 )
Harry Potter ja Azkabanin vanki
Sirius kertoo Harrylle, kuinka hän oli viime hetkellä suostutellut Lilyn ja Jamesin valitsemaan Peter Piskuilanin salaisuudenhaltijaksi hänen sijastaan. (Luku 19: Voldemortin käskyläinen )
Harry Potter ja Feeniksin kilta
Kalmanhanaukio kahdessatoista, Villisilmä Vauhkomieli esittelee Harrylle repaleisen vanhan valokuvan, jossa on alkuperäinen Feeniksin Kilta. Kuvassa ovat: Villisilmä Vauhkomieli, Dumbledore, Dedalus Diggle, Marlene McKinnon, Frank ja Alice Longbottom, Emmeline Vance, Lupin, Benji Fenwick, Edgar Bones, Sturgis Podmore, Armas Dearborn, Hagrid, Elfias Doze, Gideon ja Fabian Prewett, Dumbledoren veli Aberforth, Tabita Niittu, Sirius, Matohäntä sekä Lily ja James Potter. (Luku 9: Rouva Weasleyn murheet )
(Luettu 32917 kertaa)