• Hakutulos ryhmästä : viistokuja

Hienoja huispausvarusteita (Quality Quidditch Supplies)

Viistokujalla sijaitseva huispaustarvikkeita myyvä liike. Harryn suosikkiliike, jossa hän näki ensimmäistä kertaa esitteillä olevan Tulisalaman prototyypin.

Ihmeiden eläintarha (Magical Menagerie)

Ihmeiden eläintarha on Viistokujalla sijaitseva taikaeläinkauppa. Se sijaitsee lähellä Qaino Vahvahqon jäätelöbaaria kadun toisella puolella. Kaupassa ei ole paljoa tilaa ja seiniä ei juuri näy häkkien takaa, siellä myös haisee ja häkkien asukkaat pitävät kovaa meteliä.Kaupassa myy ja opastaa noita, jolla on paksut mustasankaiset silmälasit.

Irveta (Gringotts)

Noitien ja Velhojen käyttämä pankki, joka sijaitsee Viistokujalla.

Kirman ja Japinan pilailuvelhopuoti (Gambol and Japes Wizarding Joke Shop)

Pilailuvelhopuoti viistokujalla.

Lurppuluomen pöllökeskus (Eeylops Owl Emporium)

Pöllöliike viistokujalla. Valikoimissa Lehto-, sarvi-, torni-, varpus- ja tunturipöllöt.

Ollivanders (Ollivander's)

Viistokujalla sijaitseva taikasauvoja myyvä kapea ja nuhjuinen kauppa. Liikkeen pölyisessä näyteikkunassa on sauva kauhtuneella purppuranpunaisella tyynyllä. Oven päällä lukee: «Ollivanders - hienoimpia taikasauvoja vuodesta 382 eKr.»

Sisältä liike on pieni ja tyhjä lukuun ottamatta honteloa tuolia sekä tuhansia kapeita laatikoita, joita on pinottu kattoon asti. Liikettä pitää arvostettu sauvantekijä Ollivander.

Qaino Vahvahqon jäätelöbaari (Florean Fortescue's Ice Cream Parlor)

Jäätelöbaari Viistokujalla, jossa Harry viimeisteli kesäaineensa ennen kolmannen kouluvuoden alkua. Ollessaan jäätelöbaarissa, Harry sai aika ajoin apua itse Qaino Vahvahqolta, joka tiesi paljon keskiajan rovioista - ja tarjosi ilmaisen jäätelöannoksen puolen tunnin välein.

Säilä & Imupaperi (Flourish and Blotts)

Kirjakauppa viistokujalla.

Viistokuja (Diagon Alley)

Lontoossa sijaitseva velhojen kauppakuja. Viistokujalle pääsee Vuotavan Noidankattilan takana sijaitsevan tiiliseinän kautta naputtelemalla tiiliskiviä muurista roskapöntön yläpuolelta «Kolme ylös… kaksi ristiin». Kauppakuja on velhomaailman suosima ostospaikka ja siellä onkin lukuisia velhotarvikkeita myyviä liikkeitä. Lisäksi viistokujalla on Päivän Profeetan toimisto ja Irvetan noitien ja velhojen pankki.

Vuotava Noidankattila (Leaky Cauldron)

Lontoossa, Charing Cross Roadilla sijaitseva, levykaupan ja ison kirjakaupan välissä oleva piskuinen ja siivottoman näköinen pubi. Vuotavan Noidankattilan takapihan kautta pääsee viistokujalle.

Weasleyn welhowitsit (Weasley's Wizarding Wheezes)

Fredin ja Georgen viistokujalla sijaitsevan pilapuodin nimi. Liike sijaitsee osoitteessa Viistokuja yhdeksänkymmentäkolme.