Diggory, Cedric (Diggory, Cedric)

Puuskupuhin huispausjoukkueen kapteeni ja etsijä. Cedric Diggory oli poikkeuksellisen komea pojaksi suorine nenineen, tummine hiuksineen ja harmaine silmineen. Cedriciä on myös kuvattu vahvaksi ja hiljaiseksi, sekä luonteeltaan rehdiksi ja vaatimattomaksi.

Cedric oli Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosastolla työskentelevän Amos Diggoryn poika.

Cedric valittiin Tylypahkan edustajaksi kolmivelhoturnajaisiin. Cedric sai surmansa kolmivelhoturnajaisten viimeisen kokeen lopussa Peter Piskuilanin murhattua hänet Voldemortin käskystä.

Syntynyt: 1977, kuoli 24. kesäkuuta 1995
Tupa: Puuskupuh (1989 - 1995)
Hiukset: Tummat
Silmät: Harmaat
Huispaus: Puuskupuhin joukkueen Kapteeni ja etsijä (1993 - 1995)
Taikasauva: Saarnia, Kaksitoista ja neljäsosa tuumaa, jouhi erittäin upean urospuolisen yksisarvisen hännästäTapahtumia

Harry Potter ja liekehtivä pikari
Cedric vihjaa Harrylle, että tämän kannattaisi ottaa kultamuna mukaansa ja mennä Valvojien kylpyhuoneeseen "pohtimaan asioita lämpimässä vedessä". (Luku 23: Joulutanssiaiset )
Harry ja Cedric tarttuvat samaan aikaan kolmivelhopokaaliin, joka paljastuukin porttiavaimeksi. Porttiavain kuljettaa heidät hautausmaalle, jonne Voldemortin isä on haudattu. (Luku 31: Kolmas koetus )
Peter Piskuilan eli Matohäntä murhaa Cedric Diggoryn Voldemortin käskystä Harryn silmien edessä. Piskuilan käyttää murhassa avada kedavra -loitsua. (Luku 32: Liha, veri ja luu )
Hautausmaalla Harry käyttää tulejo -loitsua kutsuakseen porttiavaimeksi loitsutun kolmivelhopokaalin luokseen. Harryn tarratessa pokaaliin, hän siirtyy välittömästi Cedricin kuolleen ruumiin kanssa takaisin labyrintin laitaan, josta kolmivelhoturnajaisten viimeinen koetus alkoi. (Luku 34: Varhennum loitsuimes )
(Luettu 24799 kertaa)