AK (D.A.)

Ks. Albuksen Kaarti.

Akromantellan myrkky (Acromantula Venom)

Erittäin arvokasta myrkkyä, jota on vaikeaa saada elävästä akromantellasta. Akromantella ei saa myöskään olla kuolleena kovin kauaa, sillä myrkky kuivuu nopeasti pois. Myrkystä voi saada jopa sata kaljuunaa pinttiä kohden.

Akvaviriuksen toukka (Aquavirius Maggot)

Ollessaan taikaministeriön salaperäisyyksien osastolla, Luna virheellisesti kuvitteli valtaisassa lasisessa säiliössä ajelehtivia helmiäisenvaaleita möykkyjä akvaviriuksen toukiksi. Hermione kuitenkin tunnisti ne aivoiksi.

Albuksen Kaarti (Dumbledore's Army)

Harryn ja tämän koulukavereiden perustama salainen kerho, jossa harjoitellaan pimeydenvoimilta suojautumista.

Albus Dumbledoren testamentti (Albus Dumbledore's will)

Albus Dumbledoren testamentin mukaan Harry, Ron ja Hermionet perivät seuraavat esineet: Hermione Granger saa kirjan Siuntio Silosäkeen tarinat. Ronald Weasley saa Dumbledoren pimeyttimen. Harry Potter saa siepin, jonka hän sai kiinni ensimmäisessä Tylypahkassa pelaamassaan ottelussa. Lisäksi Dumbledore testamenttasi Harrylle Godrick Rohkelikon miekan, mitä kuitenkaan ei Harrylle annettu, koska se oli «tärkeä historiallinen esine».

Alkemia (Alchemy)

Alkemia oli keskiaikainen tieteenlaji, jonka tarkoituksena oli valmistaa kultaa muista metalleista. Lisäksi alkemian tarkoituksena oli saada aikaan ns. viisasten kivi, jolla voitiin saavuttaa ikuinen elämä.

Animaagi (Animagi)

Animaagi on noita tai velho, joka ajatuksen voimalla kykenee muuttumaan eläimeksi. Animaageja on hyvin harvassa ja taikaministeriö pitää tarkkaa listaa jokaisesta animaagista ja heidän tunnusmerkeistään, jotta taitoa ei käytettäisi väärin.

Ankeuttajan suudelma (Dementor's Kiss)

Ankeuttajan viimeisintä ja pahinta asetta kutsutaan ankeuttajan suudelmaksi. Ankeuttaja käyttää suudelmaa niitä vastaan, jotka se haluaa tuhota lopullisesti. Remus Lupinin mukaan ankeuttajan hupun alla on jonkinlainen suu, koska ne iskevät leukansa uhrin huulille ja imevät tältä sielun. Suudelman saanut henkilö ei fyysisesti kuole, mutta itsetuntoa eikä muistia ei ole, uhri on kuin tyhjä kuori ja sielu on ikuisiksi ajoiksi kadotettu. Toipumisen mahdollisuutta ei ole.

Asetus alaikäisten taikuruutta koskevista kohtuullisista rajoituksista (Decree for the Reasonable Restriction of Underage Sorcery)
Asetus perustellusta takavarikosta (Decree for Justifiable Confiscation, The)
Aurori (Auror)

Aurorit ovat pimeyden velhojen metsästäjiä. He ovat ovat velhojen parhaimmistoa ja opiskelevat Tylypahkasta valmistumisen jälkeen vielä kolme vuotta mm. kätkeytymistä ja naamioitumista.

Barny -serkku (Cousin Barny)
Bulgarian huispausmaajoukkue (Bulgarian National Quidditch team)
Draco dormiens nunquam titillandus (Draco dormiens nunquam titillandus)

Tylypahkan motto. Tarkoittaa suomeksi: Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä.