• Hakutulos ryhmästä : Taikuus

Ahmintaloitsu / Ahmattiloitsu (Engorgement Charm)

Ahmintaloitsu saa kohteen suurentumaan jättimäiseksi. Hermione epäili Hagridin käyttäneen ahmintaloitsua kasvattaakseen kurpitsansa jättikokoisiksi. Kapari käyttää myös käännöstä ahmattiloitsu. Katso myös Isonnous.

Alasjo (Descendo)

Loitsu saa kohteen alenemaan.

Aleus (Deprimo)
Alohomora (Alohomora)

Alohomora -loitsu avaa lukitun oven, ikkunan tai portin, yms. Loitsu ei toimi, jos kohde on lumottu niin, että sitä ei voi loitsulla avata. Esimerkiksi Tylypahkan portin munalukko on loihdittu Dumbledoren toimesta, eikä loitsu siihen tehoa.

Anapneo (Anapneo)

Loitsu, joka poistaa tukokset henkitorvesta. Horatius Kuhnusarvio käytti Anapneo -loitsua Marcus Belbyyn poistaakseen fasaanin liha tukoksen hänen henkitorvestaan.

Anteeksiantamattomatkiroukset (Unforgivable Curses, The)

Anteeksiantamattomat kiroukset ovat tunnettuja siitä että, niiden käyttäjä saa elinkautisen rangaistuksen Azkabanin velhovankilassa. Näitä kolmea kirousta Voldemort seuraajineen käytti ahkerasti hänen valtaannousun aikoihinsa. Bartemius Kyyry antoi Auroreille luvan käyttää kirouksia epäiltyjä vastaan samoihin aikoihin. Anteeksiantamattomia kirouksia ovat: komennuskirous, kidutuskirous ja tappokirous.

Aquatulio (Aguamenti)

Loitsu saa veden suihkuamaan taikasauvan päästä. Harry ja Hagrid käyttivät aquatulio -loitsua sammuttaakseen Hagridin mökin.

Aseistariisuntaloitsu (Disarming Charm)

Aseistariisuntaloitsu riisuu nimensä mukaisesti vastustajan aseista. Katso Karkotaseet.

Atmosfääriloitsu (Atmospheric Charm)
Avada Kedavra (Avada Kedavra)

Tappokirous, joka aiheuttaa välittömän kuoleman. Kirousta ei voi torjua, eikä siihen ole vastakirousta. Avada Kedavra on yksi kolmesta anteeksiantamattomasta kirouksesta ja jos sen langettaa toiseen ihmiseen, saa elinkautisen rangaistuksen Azkabanin velhovankilassa. Ainoa joka on selvinnyt kirouksesta, on Harry Potter. Hänen äitinsä rakkaus sai kirouksen kimpoamaan takaisin sen loitsijaan, Voldemortiin.

Entistus (Reparo)

Entistus korjaa rikotun esineen.

Episkius (Episkey)

Loitsu parantaa pienen vamman. Tonks käytti loitsua korjatakseen Harryn nenän, jonka Malfoy oli murjonut Tylypahkan pikajunassa.

Estous (Impedimenta)

Estous on estomanaus, joka hidastaa tai jähmettää kohteen joksikin aikaa.

Fenkoli (Ferula)

Loitsu lastoittaa ja sitoo murtuneen ruumiinosan. Murtuneen kohdan ympärille lennähtää sideharsoa, joka sitoo sen tiukasti lastaan. Lupin käytti loitsua tilapäisesti Ronin sääreen, ennen kuin hänet saatiin matami Pomfreyn hoitoon.

Glissadi (Glisseo)
Haihtuus (Evanesco)

Haihtuus on kadotustaika, joka hävittää kohteen täydellisesti.

Hajothus (Diffindo)

Loitsu, jonka lausumalla voi hajottaa esineen osiin. Harry käytti loitsua irroittaakseen kannet molemmista Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjoistaan, jonka jälkeen hän vaihtoi kannet ja käytti entistus -loitsua kiinnittääkseen kannet takaisin kirjoihin.

Halkhios (Dissendium)

Napauttamalla kolmannen kerroksen pääkäytävällä sijaitsevaa yksisilmäistä noitaa esittävää patsasta taikasauvalla ja lausumalla halkhios -loitsun ääneen, saa patsasta kuvaavan noidan kyttyrän avautumaan juuri sen verran, että hoikka henkilö pääsee siitä kulkemaan.Halkeaman kautta pääsee hyvin kapeaan, matalaan ja maalattiaisen tunneliin, joka johtaa Tylyahossa sijaitsevaan Hunajaherttuan kellariin. Harry oppi loitsun kelmien kartasta: Häntä esittävän täplän viereen ilmestyi pikkuruinen puhekupla, jossa luki «Halkhios».

Halkinaurus (Rictusempra)

Halkinaurus on kutitusloitsu. Se saa aikaan hopeisen valosuihkun, joka kohteeseen osuessaan saa tämän tikahtumaan nauruun. Harry käytti loitsua Gilderoy Lockhartin järjestämässä kaksintaistelukerhossa Draco Malfoyta vastaan.

Hammasiso (Densaugeo)

Loitsu, joka saa uhrin hampaat kasvamaan jättikokoisiksi. Hermioneen osunut loitsu sai hänet näyttämään majavalta. Hänen etuhampaansa kasvoivat yli leuan, aina kaulukseen asti, ennen kuin hänet vietiin sairaalasiipeen.

Harhaututusloitsu (Disillusionment Charm)

Loitsu saa kohteen omaksumaan ympäristön värin ja pintarakenteen. Kohde ei tule näkymättömäksi vaan sulautuu ympäristöön kameleontin tavoin.

Heittoherja (Hurling Hex)

Loitsu nimensä mukaisesti heittää luudalla olijan selästään.

Herpaannu (Ennervate)

Herpaannu -loitsun avulla voidaan kumota tainnutustaian vaikutus.

Hiljutus (Quietus)

Vaimentaa taialla vahvistetun äänen.

Hilpeytysloitsu (Cheering Charm)

Hilpeytysloitsun avulla saa kohteen hyvin tyytyväiseksi ja hymyilemään. Hilpeytysloitsu liioiteltuna saa kohteessa aikaan hysteerisen naurukohtauksen. Loitsua opeteltiin Harryn kolmantena oppivuotena ja sitä kysyttiin V.I.P -kokeissa.

Hirnyrkki-loitsu (Horcrux Spell)

Loitsu, jota käytetään Hirnyrkin luomisessa.

Hämärrys (Obscuro)

Loitsu luo kohteen silmien eteen mustan siteen.

Hämäytysloitsu (Confundus Charm)

Hämäytysloitsu nimensä mukaisesti hämää uhria.

Höpötyskirous (Babbling Curse)

Kirouksen vaikutusta ei ole kirjoissa mainittu, mutta sen nimen perusteella voidaan olettaa, että se saa kirouksen kohteen höpöttämään.

Ihmistysloitsu (Homorphus Charm)

Loitsu, jota Gilderoy Lockhart väitti käyttäneensä muuntaakseen ihmissuden takaisin ihmiseksi. Lockhartin mukaan loitsu on erittäin mutkikas.

Ikitarttumistaika (Permanent Sticking Charm)

Taian avulla voidaan kiinnittää esineitä pysyvästi toisiinsa. Esineiden irrottaminen toisistaan on mahdotonta.

Ikälinja (Age Line, The)

Dumbledore asetti ikälinjan Liekehtivän pikarin ympärille estääkseen alle 17-vuotiaita ilmoittautumasta kilpailijoiksi Kolmivelho turnajaisiin.

Ilmiintyminen (Apparition)

Ilmiintyminen on noitien ja velhojen tapa siirtyä paikasta toiseen. Ilmiintymisessä kaikkoontuu yhdestä paikasta ja ilmestyy melkein siinä samassa toiseen. Tylypahkassa on tavallisesti mahdoton ilmiintyä tai kaikkoontua. Kotitonttujen taikuus on kuitenkin erilaista kuin velhojen ja noitien, joten ne pystyvät ilmiintymään ja kaikkoontumaan Tylypahkassa.

Irrotusloitsu (Severing Charm)

Ron käytti loitsua irroittaakseen pitsiröyhelöt joulutanssiaisia varten saamastaan juhlakaavusta.

Irtijo (Relashio)

Loitsu, joka sinkoaa kipinöitä kohteeseen ja saa sen irroittamaan otteensa. Veden alla kipinöiden tilalla on kiehuva vesisuihku.

Isonnous (Engorgio)

Suurentaa kohteen. Vale-Vauhkomieli käytti loitsua pimeyden voimilta suojautumisen tunneilla suurentaakseen hämähäkin, joka sai luvan toimia koekaniinina Vauhkomielen esitellessä anteeksiantamattomia kirouksia.

Jalustus liikkumitor (Piertotum Locomotor)
Jähmetysloitsu (Freezing Charm)

Jähmetysloitsu kangistuttaa uhrin. Horatius Kuhnusarvio hiljensi loitsun avulla myös jästien käyttämät murtohälyttimet.

Jästienkarkotusloitsu (Muggle-Repelling Charm)

Loitsu, jonka avulla voidaan pitää jästit poissa tietyltä alueelta. Aina kun jästit lähestyvät aluetta johon loitsu on langetettu, he äkkiä muistavat kiireellisiätapaamisiaan ja säntäävät pois.

Kaikkoontua (Disapparate)

Ilmiintymisen vastakohta. Ilmiintyessä jonnekin, kaikkoontuu lähtöpisteestä. Tylypahkassa on tavallisesti mahdoton ilmiintyä tai kaikkoontua. Kotitonttujen taikuus on kuitenkin erilaista kuin velhojen ja noitien, joten ne pystyvät ilmiintymään ja kaikkoontumaan Tylypahkan alueella.

Kaivous (Defodio)
Kaksostuskirous (Gemino Curse)

Loitsu, joka saa esineen monistumaan siihen koskettaessa. Esineen taikakyvyt eivät säily kopioissa; kopiot ovat arvottomia.

Kalmokalvaus (Morsmordre)

Loitsu joka luo pimeän piirron taivaalle, mahtavan pääkallon, joka näyttää koostuvan smaragdinvihreistä tähdistä ja jonka suusta roikkuu kielenä käärme.

Kamppiherja (Trip Jinx)

Kamppiherja saa uhrin lentämään nurin, ikään kuin jokin tarraisi tätä nilkoista. Draco Malfoy käytti kamppiherjaa Harryyn tämän ollessa pakenemassa tarvehuoneesta muiden Albuksen Kaartilaisten kanssa.

Kangistumis tyystilys (Petrificus Totalus)

Kokovartalolukko, kangistaa uhrin.

Karkoitusloitsu (Banishing Charm)

Karkoitusloitsu on kutsuloitsun vastakohta.

Karkotaseet (Expelliarmus)

Riisuu vastustajan aseistaan.

Karkotum jästilys (Repello Muggletum)
Kavahdum vihulais (Cave Inimicum)
Keholeijus (Levicorpus)

Nostaa uhrin roikkumaan ilmaan jaloistaan. Lausutaan äänettömästi.

Kehovapauts (Liberacorpus)

Kumoaa Keholeijus -loitsun. Lausutaan äänettömästi.

Kidutu (Crucio)

Kidutuskirous, joka aiheuttaa sietämätöntä tuskaa. Pitkäaikainen altistus saattaa aiheuttaa mielisairauden. Yksi anteeksiantamattomista kirouksista.

Kidutuskirous (Cruciatus Curse)

Kidutuskirous on yksi anteeksiantamattomista kirouksista. Loitsun avulla kidutetaan uhria ja aiheutetaan sietämätöntä tuskaa. Pitkäaikainen altistus kidutuskiroukselle saattaa aiheuttaa mielisairauden. Kidutuskirous tehdään lausumalla «kidutu».

Kielensidontakirous (Tongue-Tying Curse)

Kielensidontakirous liimaa kielen takaperin kiinni, jotta puhuminen ei olisi mahdollista.

Kielilukko (Langlock)

Liimaa uhrin kielen kitalakeen.

Kilpiloitsu (Shield Charm)

Kilpiloitsu luo loihtijansa ympärille tilapäisen näkymättömän seinän, joka torjuu vähäisemmät kiroukset tai manaukset niin, että ne kimpoavat suojaavasta seinästä pois. Kilpiloitsu saadaan aikaan Varjelum -loitsulla.

Kiusihengi kiusannemi (Peskipiksi Pesternomi)

Toimimaton loitsu, jota Gilderoy Lockhart yritti käyttää Cornwallilaisiin ilkiöihin.

Kokovartalolukko ( Full Body-Bind)
Komennuskirous (Imperius curse, The)

Ks. Komennu.

Kotinum paljastus (Homenum revelio)

Loitsu, joka paljastaa ihmisen läsnäolon huoneessa tai talossa, vaikka ihminen olisikin näkymättömissä (esim. näkymättömyysviitan alla).

Koverrusloitsu (Gouging spell)
Kovethus (Duro)
Kuivutusloitsu (Drought Charm)

Kuivutusloitsun avulla voi kuivattaa lammikoita ja lampia. Loitsu ei ole kuitenkaan niin tehokas, että sen avulla voisi kuivata kokonaisia järviä.

Kuplapääloitsu (Bubble-head Charm)

Kuplapääloitsu luo ilmakuplan pään ympärille

Kutitusloitsu (Tickling Charm)

Kutitusloitsu saa aikaan hopeisen valosuihkun, joka kohteeseen osuessaan saa tämän tikahtumaan nauruun. Harry käytti loitsua Gilderoy Lockhartin järjestämässä kaksintaistelukerhossa Draco Malfoyta vastaan. Loitsu tehdään taikasanalla Halkinaurus.

Kutsuloitsu (Summoning Charm)

Kutsuloitsun avulla voi lennättää esineitä luokseen. Loitsu tehdään lausumalla «Tulejo» ja sen esineen nimi, jota kutsutaan. Esimerkiksi «Tulejo Tulisalama». Kutsuloitsun vastakohta on karkoitusloitsu.

Kuuraannu (Scourgify)

Loitsun avulla voi puhdistaa kohteen.

Kuurausloitsu (Scouring Charm)

Loitsulla voi puhdistaa asioita. Hermione opetti Nevillelle kuurausloitsun, jolla Neville sai puhdistettua sammakonsisukset pois kynsiensä alta.

Käärmestulios (Serpentortia)

Loitsu saa sauvan päästä tulemaan käärmeen.

Laajennusloitsu (Extension Charm)
Leijuntaloitsu (Hover Charm)

Loitsu, joka saa esineet leijumaan.

Lenne (Avis)

Loitsu saa taikasauvan kärjestä lennähtämään visertäviä lintuja.

Lepakonräkäherja (Bat-Bogey Hex)

Tämä herja saa aikaan uhrin pään ympärille räkiviä lepakoita. Ginny Weasley on erityisen taitava loitsimaan lepakonräkäherjan.

Lieskankylmennysloitsu (Flame-Freezing Charm)

Loitsu, jota monet noidat ja velhot käyttivät keskiajalla joutuessaan roviolle.Lieskankylmennysloitsu teki tulesta vaarattoman ja se ainoastaan kutitteliroviolle joutuneita, jotka sitten vain olivat kirkuvinaan kivusta.

Liikkumitor (Locomotor)

Loitsun avulla voidaan liikuttaa erilaisia esineitä. Loitsu toimii sanomalla«liikkumitor» ja sen esineen nimi, jota halutaan liikuttaa. Loitsulla voi liikuttaakerralla myös useampia esineitä, esimerkiksi professori Lipetit käytti«liikkumitor arkut» -loitsua leijuttaakseen professori Punurmion matkatavarattakaisin yläkertaan.

Liikkumitor kuolitus (Locomotor Mortis)

Kiinnittää uhrin jalat yhteen.

Liikkuospuu (Mobiliarbus)

Loitsun avulla voi liikuttaa puuta. Hermione Granger käytti loitsua Kolmessa luudanvarressa ja siirsi sen avulla joulukuusen kolmikon suojaksi.

Liikutisruumis (Mobilicorpus)

Liikuttaa ruumista.

Liikutusloitsut (Locomotion Charms)

Liikutusloitsujen avulla voidaan liikuttaa esineitä. Parvati Patil ja Lavender Brown harjoittelivat tavallista liikutusloitsua loitsujen V.I.P - kokeita varten laittamalla kynänsä kiitämään kilpaa pöydän reunalla.

Liuetinin paljastustaika (Scarpin's Revelaspell)

Loitsu, jonka avulla voidaan määrittää taikajuoman aineosat. Loitsu tehdään taikasanalla : «Spesiaalit paljastuis».

Loimuos (Flagrate)

Merkitsee kohteen liekehtivällä ristillä.

Lopeti (Finite)
Lopeti loitsuimes (Finite Incantatem)

Kumoaa loitsun vaikutuksen.

Lujitusloitsu (Substantive Charm)

Loitsu mainitaan loitsujen käsikirja V:ssä. Seamus Finnigan opetteli loitsun määritelmää tulevia V.I.P -kokeita varten. Loitsun taikasanaa ja vaikutusta ei ole kirjoissa mainittu.

Lukilitis (Legilimens)

Mahdollistaa tunkeutuminen toisen alitajuntaan.

Lumoutusloitsut (Entrancing Enchantments)

Lumoutusloitsut saavat kohteen rakastumaan taikojaan. Gilderoy Lockhartin mukaan professori Lipetit tietää lumoutusloitsuista enemmän kuin kukaan muu hänen tapaamansa velho.

Löllösääriloitsu (Jelly Legs Jinx)

Saa uhrin jalat veteläksi, jolloin tämä hyllyy hallitsemattomasti.

Melutus (Sonorous)

Loitsu, joka voimistaa puhujan äänen.

Meteomanaus peruuto (Meterolojinx Recanto)

Loitsu poistaa kirotut sateet tai luonnonilmiöt huoneesta.

Mouruloitsu (Caterwauling Charm)
Muistiloitsu (Memory Charm)
Muuntautumisloitsu (Protean Charm)

Loitsu, joka saa sillä loihdittujen kohteiden ominaisuudet muuttumaan samanlaisiksi, kun yhtä niistä muutetaan. Loitsu on S.U.P.E.R -tasoa ja erityisen vaikea.

Mörkökirous (Curse of the Bogies)
Naurretavus (Riddikulus)

Mörönkarkotusloitsu. Loitsu pakottaa mörön ottamaan naurettavan näköisen hahmon. Nauru karkoittaa mörön.

Nelipistetaika (Four-Point Spell)

Nelipistetaika laittaa taikasauvan osoittamaan pohjoiseen. Taika on erittäin hyödyllinen, jos haluaa tietää, onko menossa oikeaan suuntaan. Nelipistetaika tehdään lausumalla «Suuntaa minut»

Näkyvillium (Aparecium)

Loitsu, joka tekee näkymättömän musteen näkyväksi.

Odotum suojelius (Expecto Patronum)

Odotum suojelius -loitsun avulla luodaan suojelius, joka suojaa ankeuttajilta ja kalmolaskoksilta. Käyttäjän on loitsua käyttäessään ajateltava jotain todella onnellista.

Okklumeus (Occlumency)

Okklumeus on melko tuntematon, mutta erittäin hyödyllinen taikuuden haara, joka umpeuttaa mielen niin, ettei siihen voi tunkeutua eikä vaikuttaa taikavoimin. Okklumeksen avulla voidaan torjua lukilitis -loitsu, kyky poimia tunteita ja muistoja toisen mielestä. Kyvykkäät okklumoijat pystyvät sulkemaan tunteistaan ja muistoistaan ne, jotka ovat ristiriidassa valheen kanssa, ja voivat siten esittää perättömiä väitteitä toisen velhon seurassa vaikka tämä käyttäisikin lukilitista. Kalkaros on erittäin taitava okklumoija.

Oppugno (Oppugno)

Loitsu saa loihditut eläimet hyökkäämään raivoisasti taikasauvalla osoitetun kimppuun. Hermionen Ronin kimppuun usuttama lintuparvi nokki ja kynsi Ronia kaikkialta, mihin vain pääsivät käsiksi.

Orkideous (Orchideous)

Orkideous -loitsu saa taikasauvan päästä tupsahtamaan kukkakimpun.

Paiskaos (Expulso)
Pakkuu (Pack)

Loitsu, joka pakkaa esineitä.

Palavakirous (Flagrante Curse)
Paluus (Reducio)

Pienentää taialla suurennnetun kohteen. Isonnous-loitsun vastaloitsu.

Pattiajos (Furnunculus)

Aiheuttaa loitsun uhrille rumia paiseita.

Pehmustusloitsu (Cushioning Charm)

Elliot Krautiolan vuonna 1820 keksimä loitsu, jonka seurauksena luudanvarsista tuli huomattavasti mukavampia istua. Loitsu luo eräänlaisen näkymättömän tyynyn luudanvarteen.

Pelasto noitius, Pelasto noitio (Salvio Hexia)
Pimi (Nox)

Sammuttaa valon taikasauvan päästä. Valois-loitsun vastaloitsu.

Poistokirous (Reductor Curse)

Poistokirouksen avulla voi hävittää kohteita. Se tepsii kuitenkin vain kiinteisiin kohteisiin. Kirous luodaan Poistujo -loitsulla.

Poistujo (Reducto)

Poistokirous, jonka avulla voi hävittää kohteita. Se tepsii kuitenkin vain kiinteisiin kohteisiin. Harry opetteli kirouksen kolmivelhoturnajaisten kolmatta koetusta varten.

Poistuus (Deletrius)

Loitsu poistaa varhenna loitsus -loitsulla esiin saadun taian haamun.

Portus (Portus)

Loitsu, jonka avulla luodaan porttiavain.

Pystyty (Erecto)

Loitsu kasaa teltan tai muun pienen rakenteen pystyyn.

Pyyhintäloitsu (Obliteration Charm)

Loitsu, jonka avulla saa pyyhittyä jalanjäljet perästään.

Päiväuniloitsu (Daydream Charm)

Patentoitu päiväuniloitsu on Weasleyn Welhowitsien tuote, jota kaksoset myivät liikkeessään viistokujalla. Loitsu saa aikaan todentuntuisen päiväunen ja sen kesto on puoli tuntia. Loitsun sivuvaikutuksiin kuuluu poissaoleva ilme ja vähäinen kuolaaminen. Loitsua ei myydä alle kuusitoistavuotiaille.

  • Päiväuniloitsun mainoksessa oli komea nuorukainen ja haltioitunut tyttö merirosvolaivan kannella.
  • Hermionen mukaan loitsu oli harvinaislaatuista taikuutta ja sai siitä hyvästä yhden ilmaiseksi.
Rikkumaton vala (Unbreakable Vow)

Rikkumaton vala on taian avulla tehty sitova sopimus, jonka rikkomisesta aiheutuu kuolema. Vala suoritetaan niin sanotun sitojan avustuksella, jonka tehtävänä on solmia pysyvä taikaside valan sopijoiden kesken taikasauvaa apuna käyttäen. Sitoja asettaa taikasauvansa kärjen valan tekijöiden yhteenliitettyjen käsien päälle ja kysyy heiltä suostumusta valaan. Valaan suostuttaessa sitojan taikasauvan kärjestä purkautuu ohut ja kirkas liekki, joka kietoutuu käsien ympärille kuin punahehkuinen rautalanka.

Ruhjoo (Confringo)
Räjäytyskirous (Blasting Curse)
Sanaton taika (Nonverbal Spell)

Tapa, jolla loitsu tehdään ilman äänen käyttöä. Sanattoman taian tekeminen on erittäin vaikeaa ja se vaatii keskittymiskykyä ja mielenvoimaa. Sanattoman taien etu on se, että vastapuoli ei saa varoitusta aiotusta loitsusta ja näin ollen saadaan yllätyksen etu.

Sektumsempra (Sectumsempra)

Pimeyden taika, joka saa taikasauvan toimimaan ikään kuin näkymättömänä miekkana. Taikasauvaa heiluteltaessa, loitsu viiltelee uhria.

Sidekalvontulehduskirous (Conjunctivitis Curse)

Kirous aiheuttaa kohteelle sidekalvontulehduksen ja vaikuttaa siten tämän näkökykyyn.

Siipirdium lentiusa (Wingardium Leviosa)

Loitsu, joka saa esineet lentämään.

Spesiaalit paljastuis (Specialis revelio)

Spesiaalit paljastuis -loitsun avulla voidaan määrittää taikajuoman aineosat. Loitsulla voidaan myös tarkistaa onko esineeseen kätketty outoja taikaohjeita.

Suojelius (Patronus)

Suojelius on hopeanhohtoinen, suojeliusloitsulla luotu myönteinen voima, joka suojaa ankeuttajilta ja kalmolaskoksilta.

Ankeuttajat eivät mahda suojeliukselle mitään, koska ne eivät pysty tuntemaan epätoivoa. Epätäydellinen suojelius on vain hopeista usvaa, mutta täydellinen ottaa jonkin kiinteän eläimen muodon, kuten vaikkapa hirven tai saukon. Jokaisen velhon tai noidan suojelius on ainutlaatuinen, mutta hahmo voi muuttua silloin, jos velho tai noita kokee esimerkiksi suuren järkytyksen.

Katso myös Suojeliusloitsu ja Odotum Suojelius.

Suojeliusloitsu (Patronus Charm)

Suojeliusloitsu on ainut tunnettu taika, jolla pystyy puolustautumaan ankeuttajia ja kalmolaskoksia vastaan. Loitsun toteuttaminen on vaikeaa, eivätkä edes kaikki aikuiset velhot tai noidat kykene luomaan täydellistä ja aineellista suojeliusta.

Onnistunut suojelius kuitenkin asettuu kilveksi ankeuttajan tai kalmolaskoksen ja loitsijan väliin. Suojeliusloitsu on hyvin edistynyttä taikuutta ja siksi usein tuloksena on vain hopeanhohtoista sumua, joka ei anna täyttä suojaa ankeuttajia vastaan.

Suojeliusta loitsittaessa on kyettävä ajattelemaan jotain onnellista asiaa tai muistoa, sekä sanottava sanat odotum suojelius.

Suuntaa minut (Point me)

Nelipistetaika. Laittaa taikasauvan osoittamaan pohjoiseen. Taika on erittäin hyödyllinen, jos haluaa tietää, onko menossa oikeaan suuntaan.

Sytyjo (Incendio)

Loitsu, joka sytyttää kohteen tuleen.

Tainnutu (Stupefy)

Tainnutustaika saa aikaan punaisena leimuavan valosuihkun, joka tainnuttaa kohteen osuessaan.

Tankkausloitsu (Re-filling Charm)

Tankkausloitsun avulla voi täyttää uudelleen esimerkiksi tyhjän pullon. Loitsun voi tehdä sanattomasti. Harry täytti tankkausloitsua Hämäkäkin hautajaisissa ja täytti Hagridin ja Kuhnusarvion tyhjenevät pullot.

Tappokirous (Killing Curse, The)

Katso Avada Kedavra.

Tarantallegro (Tarantallegra)

Saa kohteen tanssimaan.

Tarttumatum (Impervius)

Tekee kohteen vettähylkiväksi.

Tergeo (Tergeo)

Loitsu puhdistaa / pyyhkii kohteen kuivaksi.

Tulejo (Accio)

Tulejo on kutsuloitsu, jonka sanomalla saa esineen tulemaan luokseen.

Tunkeilijaloitsu (Intruder Charm)

Loitsu toimii hälyttimenä, joka laukeaa jonkun tunkeutuessa taloon. Horatius Kuhnusarvio oli virittänyt tunkeutujaloitsun antamaan varoituksen, jos joku saapuu odottamatta. Hän ei kuitenkaan kuullut loitsun laukeavan Harryn ja Dumbledoren saapuessa, koska oli juuri silloin kylvyssä.

Tuppotukkelum (Waddiwasi)

Avaa tukoksen. Lupinin mukaan hyödyllinen pikku taika, jonka avulla hän poisti Riesun avaimenreikään laittaman purukumimöykyn.

Turvalumoukset (Security enhancements)
Umpiovius (Colloportus)

Loitsu joka sinetöi oven kiinni. Harry ja Hermione käyttivät loitsua ja sulkivat takanaan useita ovia paetessaan kuolonsyöjiä Taikaministeriön salaisuuksien osastolla. Ei ole varmaa voiko Umpiovius -loitsulla sinetöidyt ovet avata Alohomora -loitsun avulla, koska kuolonsyöjät joutuivat etsimään muita reittejä heidän luokseen, eivätkä turvautuneet Alohomora -loitsuun.

Unhoituta (Obliviate)

Pyyhkii osan uhrin muistista.

Uskollisuusloitsu (Fidelius Charm)

Uskollisuusloitsu on suunnattoman mutkikas loitsu, jonka avulla salaisuus suljetaan taikakeinoin yhden ainoan elävän sielun sisään. Henkilöä, johon tieto on kätketty kutsutaan salaisuudenhaltijaksi. Tieto jää kätköön salaisuudenhaltijan sisään ja sitä on mahdoton löytää, ellei salaisuudenhaltija päätä itse sitä paljastaa.

Vaietus (Silencio)

Vaiennusloitsu, jonka avulla saa kohteen hiljenemään. Loitsun käyttöä harjoiteltiin viidentenä lukuvuotena Professori Lipetitin tunneilla.

Vaimennous (Muffliato)

Loitsu, joka täyttää lähellä olevien korvat tunnistamattomalla surinalla. Loitsu on käytännöllinen, jos haluaa etteivät muut henkilöt kuule keskusteluja.

  • Harry oppi loitsun Puoliverisen Prinssin Taikajuomien valmistus edistyneille -kirjasta.
  • Hermionen mielestä loitsu ei ollut hauska eikä hän suostunut puhumaan Harryn kanssa jos tämä oli käyttänyt loitsua.
Valois (Lumos)

Loitsun avulla sytytetään valo taikasauvan päähän.

Vangitsous (Incarcerous)

Loitsu saa paksut köydet lennähtämään tyhjästä ja kietoutumaan tiukasti kohteen ympärille.

Varhenna loitsus (Prior Incantato)

Loitsu, joka saa sauvan näyttämään, minkä taian se on viimeksi suorittanut.

Varhennum loitsuimes (Priori Incantatem)

Varhennum loitsuimes on hyvin harvinainen taikojen takaperinilmiö, joka tapahtuu, kun kaksi taikasauvaa, joissa on sama ydin, kohtaavat. Jos omistajat pakottavat sauvansa taistelemaan, toisen sauvasta purkautuu tämän viimeisimmiksi tehdyt taiat ja sitä edeltävät järjestyksessä. Taiat ovat nähtävinä eräänlaisena savuna tai haamukuvana.

Varjelum (Protego)

Varjelum -loitsu on kilpiloitsu, joka saa aikaan loihtijansa ympärille tilapäisen näkymättömän seinän, joka torjuu vähäisemmät kiroukset tai manaukset niin, että ne kimpoavat suojaavasta seinästä pois.

Varjelum kamalus (Protego Horribilis)
Varjelum tyystilus (Protego Totalum)
Varkaan kuuro (Thief's Downfall)

Varkaan kuuro muodostuu vesiputouksen kaltaisesta suojaavasta taikuudesta, joka huuhtoo loitsut ja taikapiilot pois. Kuuro tehoaa ainakin myös komennu -kiroukseen sekä monijuomaliemeen. Harryn näkymättömyysviittaan se ei kuitenkaan tehonnut. Varkaan kuuro on tehokas mitätöimään loitsuja ja muita taikoja, joten se on käytössä Irvetassa.

Varoitu vihulium (Cave Imunicium)