Vablatski, Kassandra (Vablatsky, Cassandra)

Kassandra Vablitski kirjoitti kirjan «Usvaton tulevaisuus. Erinomainen opas povaamisen perusmenetelmiin - kädestäennustamiseen, kristallipalloihin, linnunsisälmyksiin…»

Vahvahqo, Dexter (Fortescue, Dexter)

Pyylevä ja punanenäinen velho, joka oli aikanaan Tylypahkan rehtori. Hänen muotokuvansa roikkuu rehtorin kanslian seinällä.

Vahvahqo, Qaino (Fortescue, Florean)

Jäätelöbaarin pitäjä viistokujalla. Harryn viimeistellessä jäätelöbaarissa kesäaineitaan ennen kolmannen lukuvuoden alkua, hän sai apua itse Qaino Vahvahqolta, joka tiesi paljon keskiajan rovioista - ja tarjosi ilmaisen jäätelöannoksen puolen tunnin välein.

Vaisey (Vaisey)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja kaudella 1996-1997.

Valedro, Tom (Riddle, Tom (Sr.))
Valedro, Tom Lomen (Riddle, Tom Marvolo)
Vance, Emmeline (Vance, Emmeline)

Emmeline Vancea on kuvattu arvokkaan oloiseksi noidaksi, joka pukeutui smaragdinvihreään hartiahuiviin. Hän kuului Feeniksin kiltaan ja oli myös yksi sen alkuperäisistä jäsenistä. Hän oli mukana etuvartiossa saattamassa Harrya turvallisesti Likusteritieltä Feeniksin killan päämajaan, Kalmanhanaukio kahteentoista. Kuolonsyöjät surmasivat Emmeline Vancen ja hänen ruumiinsa löydettiin aivan jästien pääministerin virkahuoneen lähistöltä.

Vane, Romilda (Vane, Romilda)
Vauhkomieli, Alastor (Moody, Alastor )
Vektori, Septima (Vector, Septima)

Professori Vektori opettaa numerologiaa Tylypahkassa.

Vereva (Sanguini)

Vereva on pitkä ja rietunut vampyyri, jolla on mustat varjot silmien alla. Hän osallistui ystävänsä Eldred Worplen kanssa professori Kuhnusarvion järjestämiin juhliin.

Verinen Paroni (Bloody Baron)

Verinen paroni on Luihuisen kotikummitus. Se on riutunut ja hiljainen henki, joka on yltä päältä hopeisten veritahrojen peitossa. Vain se koko Tylypahkassa pystyy pitämään Riesun aisoissa.

Verity (Verity)

Nuori noita, joka työskeli apulaisena Weasleyn Welhowitseissä. Verityllä oli lyhyet vaaleat hiukset ja työasuna fuksianpunainen kaapu.

Verso, Pomona (Sprout, Pomona)

Professori Verso on yrttitiedon opettaja Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa. Hän on pieni, paksu ja harmaahiuksinen noita, jolla on paikattu hattu liehuvien hiusten päällä. Hänen vaatteensa ovat multaiset ja kynnenaluset likaiset. Verso on puuskupuhin tuvanjohtaja.

Villisilmä Vauhkomieli (Mad-eye Moody)

Ks. Vauhkomieli, Alastor

Violet (Violet)

Kalpea ja kurttuisen näköinen noita, jonka muotokuva roikkuu suuren salin pienessä kamarihuoneessa. Violet on Lihavan leidin hyvä ystävä.

Virmajalka (Proudfoot)

Aurori, joka oli sijoitettu Tonksin, Karun ja Dawlishin kanssa Tylyahoon antamaan koululle lisäturvaa Harryn kuudentena lukuvuotena.

Voldemort (Voldemort)

Ks. Tom Lomen Valedro

Volkov, Ivan (Volkov, Ivan)

Ivan Volkov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen lyöjänä vuonna 1994 huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan. Harry Potter -kirjoissa hahmo esiintyy vain sukunimellä, etunimi on mainittu videopelin Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi keräilykorteissa ( Famous Wizard Cards ).

Voro, Argus (Filch, Argus)

Argus Voro toimii vahtimestarina Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa. Hän on surkki, eli ei omaa taikataitoja, josta johtuu hänen pienoinen kateutensa muita taikuutta osaavia kohtaan. Vahtimestarin harrastuksiin kuuluu oppilaiden kyttääminen käytävillä kissansa Norriska apunaan. Harvat, harmaat hiukset omistava vahtimestari ei pidä Tylypahkan oppilaista eivätkä nämä liioin hänestä.

Vulkanov (Vulchanov)

Vulkanov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen lyöjänä huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.