Raastoriivin, Urquhart (Rackharrow, Urquhart)

Urquhart Raastoriivin ( 1612-1697 ) oli häijyn näköinen velho, joka tuli tunnetuksi sisälmystenpoistokirouksen keksijänä. Hänen muotokuvansa roikkuu Pyhän Mungon Taikatautien ja -vammojen sairaalan seinällä.

Ragnuk ensimmäinen (Ragnuk the First)
Robards, Gawain (Robards, Gawain )

Rufus Rymistyiristä tultua uusi taikaministeri, Gawain Robards valittiin hänen paikalleen auroriviraston päälliköksi.

Robins, Demelza (Robins, Demelza)

Rohkelikkojen jahtaaja. Hän oli erityisen taitava väistelemään ryhmyjä.

Rohkelikko, Godrick (Gryffindor, Godric)

Godrick Rohkelikko oli yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä perustajajäsenestä. Hän arvosti oppilaissaan eniten rohkeutta.

Rookwood, Augustus (Rookwood, Augustus)

Rokonarpinen ja rasvatukkainen kuolonsyöjä, taikaministeriön salaperäisyyksien osaston työntekijä. Vakooja, joka välitti suoraan ministeriön sisältä tietoja Voldemortille käyttäen hyväkseen velhoverkostoa, joka oli sijoittunut hyville paikoille ministeriössä ja sen ulkopuolella. Rookwood oli Ludo Bagmanin isän hyvä ystävä.

Roonil Wazlib (Roonil Wazlib)

Ronin oikolukukynä kirjoitti tämän nimen Ronin taikajuomien oppikirjaan, kun kynän taika oli alkanut hiipua. Harry lainasi myöhemmin Ronin kirjaa ja väitti Kalkarokselle, että Roonil Wazlib oli hänen lempinimensä.

Rosier, Evan (Rosier, Evan)

Kuolonsyöjä, jonka aurorit tappoivat vuotta ennen Voldemortin kukistumista. Hän teki pidätyshetkellä vastarintaa ja vei palan Villisilmä Vauhkomielen nenästä ennen kuin sai surmansa. Rosier opiskeli Tylypahkassa samaan aikaan kuin Severus Kalkaros ja kuului hänen kanssaan samaan luihuisten jengiin, josta melkein kaikista tuli myöhemmin kuolonsyöjiä.

Ruaah (Grawp)

Ruaah on Hagridin velipuoli ja heillä on yhteinen äiti, Fridwulfa. Ruaah on pienikokoinen ikäisekseen – vain 16 jalkaa - ja muut jättiläiset herjasivat häntä sen vuoksi.

Ryan, Barry (Ryan, Barry)

Irlannin huispausmaajoukkueen pitäjä. Pelasi huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Rymistyir, Rufus (Scrimgeour, Rufus)

Rufus Rymistyir valittiin uudeksi taikaministeriksi Cornelius Toffeen tilalle. Sitä ennen hän toimi taikalainvartijaosaston auroriviraston päällikkönä. Ulkonäöltään Rufus näyttää vanhalta leijonalta. Hänellä on kellanruskea hiuspehko ja hänen tuuheissa kulmakarvoissaan on harmaita suortuvia. Hänen kellertäviä silmiään koristaa metallisankaiset silmälasit.

Rysky, Ernie (Prang, Ernie)

Ernie Rysky on poimittaislinjan kuljettaja. Hän on iäkäs velho, jolla on pullonpohjasilmälasit päässään. Ernie oli mukana Dumbledoren hautajaisissa.