Paracelsus (Paracelsus)

Yksi kuuluisista noidista ja velhoista, joka esiintyy suklaasammakkokorteissa. Tylypahkassa sijaitsee Paracelsuksen rintakuva.

Parkinson, Pansy (Parkinson, Pansy)

Pansy Parkinson on Harryn kanssa samalla vuosikurssilla oleva ilkeä luihuistyttö. Häntä kuvataan kovakasvoiseksi ja hänellä on iso mopsimainen naama. Pansy liikkuu yleensäluihuistyttöjenginsä kanssa, jonka harrastuksena on lähinnä kikatella ja irvaillamuille Tylypahkan oppilaille. Pansy valittiin Draco Malfoyn ohella luihuisten valvojaoppilaaksi syyskuussa 1995. Hänet valittiin samana lukuvuotena myös Dolores Pimennon inkvisitiopartioon.

Patapalo, Silvanus (Kettleburn, Silvanus)

Taikaeläinten hoidon opettaja, joka jäi eläkkeelle voidakseen viettää enemmän aikaa jäljelle jääneiden raajojensa kanssa. Rubeus Hagrid nimettiin hänen tilalleen lukuvuoden alussa, syyskuussa 1993.

Patil, Padma (Patil, Padma)
Patil, Parvati (Patil, Parvati)
Peakes, Jimmy (Peakes, Jimmy)

Harry Potter valitsi Jimmy Peakesin Rohkelikkojen huispausjoukkueen lyöjäksi vuonna 1996. Jimmy Peakesin lyöjäparina toimi Ritchie Coote. Peakesia kuvattiin lyhyeksi ja rotevaksi.

Perkins (Perkins)

Kumaraselkäinen, ujonnäköinen velho, jolla on pörröinen valkoinen tukka. Perkins jakoi huoneen Arthur Weasleyn kanssa jästiesineiden väärinkäytön osastolla.

Peverell, Antiokhos (Peverell, Antioch)

Antiokhos oli oletettavasti vanhin kolmesta velhoveljeksestä, jotka tarun mukaan tapasivat kuoleman. Edelleen tarun mukaan Kuolema teki hänelle voittamattoman sauvan seljasta. Ei mennyt kauaakaan, kun hänet tapettiin ja sauva vietiin.

Peverell, Ignotus (Peverell, Ignotus)

Nuorin kolmesta velhosta, jotka tarun mukaan tapasivat Kuoleman. Hänellä oli täysin näkymättömäksi tekevä kulumaton näkymättömyysviitta. Tarun mukaan hän sai viitan Kuolemalta. Viitan turvin hän eleli vanhuuteen, antoi viitan sitten pojalleen ja lähti Kuoleman mukaan.

Peverell, Kadmos (Peverell, Cadmus)

Kadmos oli oletettavasti keskimmäinen kolmesta velhoveljeksestä, jotka tarun mukaan tapasivat kuoleman. Hän sai tarinan mukaan Kuolemalta kiven, jolla voi herättää kuolleita. Hän herätti rakastettunsa henkiin, mutta teki lopulta itsemurhan rakkaan ollessa kylmä ja etäinen, sillä tyttö ei kuulunut enää elävien maailmaan.

Pikitie, Stan (Shunpike, Stan)

Poimittaislinjan nuori, isokorvainen ja näppylänaamainen rahastaja.

Pimento, Dolores Jane (Umbridge, Professor Dolores Jane)

Pimento on taikaministerin ylempi alivaltiosihteeri. Hän on ruma, pieni ja paksu noita, jota kaikki Tylypahkassa inhoavat lukuunottamatta luihuisia. Tylypahkassa Pimento toimi seuraavissa tehtävissä: Pimeyden voimilta suojautumisen opettaja Tylypahkassa Cornelius Toffeen määräyksestä ( Harryn viidentenä vuonna ), Tylypahkan yli-inkvisiittorina sekä Tylypahkan rehtorina.

Piskuilan, Peter (Pettigrew, Peter)
Podmore, Sturgis (Podmore, Sturgis)

Kulmikasleukainen velho jolla on oljenvaaleat hiukset. Podmore kuului alkuperäiseen Feeniksin kiltaan ja oli mukana etuvartiossa saattamassa Harrya Likusteritieltä Kalmanhanaukio kahteentoista.

Polkiss, Piers (Polkiss, Piers)

Dudleyn paras kaveri. Piers on ruipelo poika, jolla on naama kuin rotalla. Piers piteli yleensä uhrin käsiä selän takana ja Dudley hoiti lyömisen.

Pomfrey Poppy, Matami (Pomfrey Poppy, Madame)

Matami Poppy Pomfrey työskenteli Tylypahkan noitien ja velhojen koulun sairaalasiiven ylihoitajana Harry Potterin opiskeluaikana.

Potter, Albus Severus (Potter, Albus Severus)
Potter, Harry James (Potter, Harry)
Potter, James (Potter, James)

Harry Potterin isä. Voldemort murhasi Jamesin Harryn ollessa yksivuotias. James oli pitkä, laiha ja hänellä oli mustat, epäsiistit hiukset ja ruskeat silmät.

Potter, James (Potter, James)
Potter, Lily (Evans) (Potter, Lily (Evans))

Harry Potterin äiti. Voldemort murhasi Lilyn Harryn ollessa yksivuotias. Lilyllä oli tummanpunaiset pitkät hiukset ja hänen silmänsä olivat kirkkaanvihreät

Potter, Lily Luna (Potter, Lily Luna)

Lily Luna Potter on Ginny Weasleyn ja Harry Potterin kuopus, Lilyllä on kaksi vanhempaa veljeä, Albus Severus ja James Sirius. Lily Luna on luonteeltaan yhtä temperamenttinen kuin äitinsäkin.

Prewett, Fabian (Prewett, Fabian)
Prewett, Gideon (Prewett, Gideon )
Prilli, Irma (Pince, Irma)

Tylypahkan kirjastonhoitaja.

Pringle, Apollyon (Pringle, Apollyon)

Apollyon Pringle toimi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun vahtimestarina ennen Argus Voroa - aikana jolloin Arthur Weasley ja Molly Prewett opiskelivat Tylypahkassa. Apollyon Pringle sai Arthurin kiinni, kun hän oli Mollyn kanssa kävelyllä neljän aikaan aamusta. Arthurilla on jäi tapauksesta jäljet.

Prinssi, Eileen (Prince, Eileen)

Eileen Prinssi on Severus Kalkaroksen äiti. Nuorena, noin viisitoistavuotiaana Eileen näytti vihaiselta ja jurolta. Hänellä oli raskaat kulmat ja pitkät kelmeät kasvot. Hän ei ollut kaunis. Eileen oli kouluaikanaan Tylypahkan kitakivikerhon kapteeni.

Pritchard, Graham (Pritchard, Graham)

Pritchard lajiteltiin Luihuisten tupaan Harryn neljäntenä kouluvuotena.

Ptolemaios (Ptolemy)

Kuuluisa velho, jonka kuva on suklaasammakko -korteissa.

Pucey, Adrian (Pucey, Adrian)

Luihuisten huispausjoukkueen jahtaaja.

Puddifoot, Matami (Puddifoot, Madam)

Pyylevä, kiiltävän mustan nutturan omaava nainen. Matami Puddifoot pitää pientä kahvilaa Tylyahossa, joka on varsin suosittu seurustelevien parien kesken.

Punurmio, Kassandra (Trelawney, Cassandra)

Kassandra Punurmio oli kuuluisa näkijä elinaikanaan. Sibylla Punurmio on Kassandran lapsenlapsenlapsenlapsi.

Punurmio, Sibylla (Trelawney, Sybill)

Sibylla Punurmio opetti Tylypahkassa ennustusta.

Puoliverinen Prinssi (Half Blood Prince)
Purasruoho, Maljas (Borage, Libatius)

Maljas Purasruoho tunnetaan kirjan Taikajuomien valmistus edistyneille kirjoittajana.

Puuskupuh, Helga (Hufflepuff, Helga)

Helga Puuskupuh oli yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun neljästä perustajajäsenestä. Hän arvosti oppilaissaan ahkeruutta, reiluutta, uskollisuutta ja kiltteyttä.

Pyryjyvä, Albert (Runcorn, Albert)