Maalisvalli, Griselda (Marchbanks, Griselda)

Velhotutkintolautakunnan puheenjohtaja. Hän kuului myös velhojen neuvostun vanhimpiin, kunnes erosi vastalauseena inkvisiittorin viran perustamiselle Tylypahkaan. Päivän Profeetta -lehti syytti häntä yhteyksistä kumouksellisiin maahisryhmiin.

MacDougal, Morag (MacDougal, Morag)

Morag oli mukana lajittelussa samana vuonna kuin Harry, mutta hänen tupaansa ei mainittu.

Macmillan, Ernie (Macmillan, Ernie)
Macnair, Walden (Macnair, Walden)

Walden Macnair on pitkä ja salskea kuolonsyöjä, jolla on ohuet mustat viikset. Macnair työskenteli taikaministeriön palveluksessa vaarallisten eläinten teloittajana, kunnes liittyi uudelleen Voldemortin riveihin tämän noustua jälleen valtaan. Macnair oli toinen niistä kuolonsyöjistä, jotka Voldemort lähetti houkuttelemaan jättiläisiä puolelleen.

Madley, Laura (Madley, Laura )

Laura Madley lajiteltiin puuskupuhin tupaan vuonna 1994.

Malcolm (Malcolm)

Jästipoika, joka kuului Dudleyn jengiin. Muita jengiläisiä olivat Piers, Dennis ja Gordon

Malfoy, Abraxas (Malfoy, Abraxas)

Abraxas Malfoy oli Draco Malfoyn isoisä. Hän kuoli lohikäärmerokkoon.

Malfoy, Draco (Malfoy, Draco)
Malfoy, Lucius (Malfoy, Lucius)
Malfoy, Narcissa (Malfoy, Narcissa)

Narcissa Malfoy on Draco Malfoyn äiti ja Lucius Malfoyn aviopuoliso. Hän on pitkä hoikka nainen ja hänellä on pitkät, vaaleat hiukset. Hän olisi ollut hauskannäköinen, jollei hänen ilmeensä olisi näyttänyt siltä että jokin haisee koko ajan pahalta hänen nenäänsä.

Malfoy, Scorpius (Malfoy, Scorpius)

Draco Malfoyn poika. Draco sai pojan vaimonsa Astoria Greengrassin kanssa. Hän on kokonimeltään Scorpius Hyperion Malfoy.

Marge, Dursley (Marjorie "Marge", Dursley)

Vernon Dursleyn sisar.

Mason, Herra (Mason, Mr.)

Rikas rakennuttaja, joka oli tullut Dursleylle vaimonsa kanssa päivälliselle Harryn kahdentenatoista syntymäpäivänä. Vernon toivoi saavansa häneltä uransa mittavimman tilauksen. Dobbyn ja sisään liihottavan valtavan tornipöllön ansiosta päivällisestä tuli kuitenkin katastrofi.

Mason, Rouva (Mason, Mrs.)

Rikkaan rakennuttajan vaimo, joka pelkää kuollakseen kaikenmuotoisia ja -kokoisia lintuja. Rouva Mason oli Dursleylle miehensä kanssa päivälliselle Harryn kahdentenatoista syntymäpäivänä. Dobbyn ja sisään liihottavan valtavan tornipöllön ansiosta päivällisestä tuli kuitenkin katastrofi.

Matami Huiski (Hooch, Madam)

Matami Huiski on lyhyttukkainen ja harmaahiuksinen noita. Hänellä on keltaiset silmät kuin haukalla. Matami Huiski toimii Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa lennon opettajana. Hän toimii myös erotuomarina koulussa järjestettävissä huispausotteluissa.

Matami Malkin (Madam Malkin)

Kyyry ja hymysuinen noita, joka pukeutuu malvanpunaiseen asuun. Matami Malkin pitää Viistokujalla liikettä nimeltä Matami Malkinin kaapuja kaikkiin tilaisuuksiin.

Matami Rosmerta (Rosmerta, Madam)

Kolmen luudanvarren omistaja.

Matoisa-Lankku, Wilhelmina (Grubbly-Plank, Wilhelmina)

Professori Wilhelmina Matoisa-Lankku on iäkäs noita, joka toimi taikaolentojen hoidon opettajan sijaisena Hagridin ollessa estyneenä.

Hänen opintosuunnitelmaansa kuului käydä läpi V.I.P -kokeissa useimmiten kysyttäviä otuksia, muun muassa porlokkeja, gäätiä, takkoja, kyhmejä ja haiskuja. Pitämillään tunneillaan hän ehti opettaa ainakin yksisarvisia ja pokkuroijia.

Monien oppilaiden, kuten Parvati Patilin mielestä Matoisan-Lankun tunnit olivat mielenkiintoisempia kuin Hagridin pitämät tunnit. Myös Hermione piti oppitunteja hyvinä.

Matoisa-Lankulla on lyhyeksi kynityt harmaat hiukset ja vahva leuka. Hän polttaa piippua ja käyttää monokkelia.

Maxime, Madame Olympe (Maxime, Madame Olympe)
McDonald, Natalie (McDonald, Natalie)

McDonald lajiteltiin Rohkelikkojen tupaan vuonna 1994.

McGarmiwa, Minerva (McGonagall, Minerva)
McKinnon, Marlene (McKinnon, Marlene)

Yksi alkuperäisistä Feeniksin Kiltalaisista. Hän kuoli vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Feeniksin Kiltalaisista oli otettu valokuva, jonka Villisilmä näytti Harrylle Kalmanhanaukio kahdessatoista.

McLaggen, Cormac (McLaggen, Cormac)

Cormac kuuluu Rohkelikon tupaan niin kuin myös Kuhnukerhoon, jossa hän puhuu usein enostaan Tiberiuksesta, joka oli aikoinaan professori Kuhnusarvion lempioppilas. Cormac pyrki Rohkelikon huispausjoukkueeseen pitäjäksi, mutta Ron päihitti hänet. Cormac pääsi kuitenkin pelaamaan varapelaajana pitäjän paikalle Ronin myrkytyksen jälkeen.

Merlin (Merlin)

Kuuluisa keskiajalla elänyt velho, joka mainitaan sukklaasammakko -korteissa. Merlinin ritarikunnan kunniamerkki voitiin myöntää ansiokkaasta toiminnasta velhoyhteisön hyväksi.

Miksrossi, Wilkie (Twycross, Wilkie)

Wilkie Miksrossi toimi ministeriön lähettämäna ilmiintymisohjaajana Tylypahkassa Harryn kuudentena lukuvuotena. Hän on oudon väritön ja hänen silmäripsensä ovat läpinäkyvät. Lisäksi hänen hiuksensa ovat harvat ja olemus hauras. Tylypahkan oppilaat eivät juuri pitäneet Miksrossista ja hänen kolmesta M:stään ( Määränpää, Määrätietoisuus ja Miettiminen ), minkä vuoksi hän sai lukuisia lempinimiä, kuten Mätähenki Ja Moskapää.

Mimsey-Porpington, Sir Nicholas de (Mimsey-Porpington, Sir Nicholas de)

Rohkelikkojen tupakummitus. Ks. Melkein päätön Nick.

Mittalasis, Arsenius (Jigger, Arsenius)

Kirjoitti kirjan Taikaliemet ja -juomat. Kirjaa käytetään Tylypahkassa oppikirjana ensimmäisellä luokalla.

Montague (Montague)

Luihuisten huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja.

Moran (Moran)

Moran oli Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaaja huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Morgan le Fay (Morgan le Fay)

Morgan Le Fay, joka tunnetaan myös nimillä Morgaine, Morgain tai Morgana, oli mahtava noita joka esiintyi kuningas Arthurin tarustossa. Harry Potter -kirjasarjassa hän esiintyy nimellä Morgana suklaasammakko -keräilykorteissa.

Morgana (Morgana)

Suklaasammakko -keräilykorteissa mainittu mahtava noita. Katso Morgan, Le Fay

Mulciber (Mulciber)

Kuolonsyöjä, joka oli erikoistunut komennuskirouksiin. Hän pakotti lukemattomia ihmisiä tekemään kauheuksia.

Mullet (Mullet)

Mullet pelasi Irlannin huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Bulgarian joukkuetta vastaan.

Muriel -täti (Auntie Muriel)
Murjottava Myrtti (Moaning Myrtle)

Myrtti on tyttöaave, joka kuoli basiliskin tappamana vuonna 1943, jolloin Salaisuuksien kammio oli ensi kertaa auki. Hän oli Korpinkynnen oppilas, jolla oli pisamaiset kasvot ja paksusankaiset silmälasit. Kuolemansa jälkeen Myrtti jäi vainoamaan Olive Hornbya, jota oli kuolinpäivänään paennut tyttöjen vessaan.

Musta, Alphard (Black, Alphard)

Sirius Mustan setä. Antoi Siriukselle rahaa kun tämä karkasi kotoa.

Musta, Andromeda (Black, Andromeda)
Musta, Bellatrix (Black, Bellatrix)

Bellatrix Lestrangen tyttönimi. Ks. Lestrange, Bellatrix

Musta, Narcissa (Black, Narcissa)

Ks. Malfoy, Narcissa

Musta, Phineas Nigellus (Black, Phineas Nigellus)
Musta, Regulus Arcturus (Black, Regulus Arcturus)

Sirius Mustan nuorempi veli.

Musta, Sirius (Black, Sirius)
Mustafa, Hassan (Mostafa, Hassan)

Pieni, ruipelo, viiksekäs ja kaljupäinen velho. Hassan oli Kansainvälisen Huispausjärjestön puhevelho ja toimi erotuomarina huispauksen 422. maailmanmestaruuskisoissa. Hänellä oli maalmanmestaruuskisoissa päällään täyskultainen kaapu, joka sopi stadionin väreihin.