Hagrid, Rubeus (Hagrid, Rubeus)

Rubeus Hagrid on Tylypahkan tilusten ja avainten vahti sekä ja taikaeläinten hoidon opettaja. Hän on puoliksi jättiläinen.

Harmaa leidi (Grey, Lady)

Harmaa leidi tunnetaan Korpinkynsien tupakummituksena. Katso Helena Korpinkynsi

Harmaaselkä, Fenrir (Greyback, Fenrir)

Tämä julma ihmissusi puree lapsia tarkoituksella ja kasvattaa heidät sitten poissa vanhempiensa luota vihaamaan tavallisia velhoja. Hänen on tarkoitus saastuttaa niin paljon ihmissusia, että saastumattomat velhot kukistuvat. Hän kannattaa Voldemortia, mutta hänellä ei kuitenkaan ole piirtoa. Kuolonsyöjien viitta hänelle on kuitenkin myönnetty. Hän puri Lupinia tämän ollessa pieni, koska pojan isä oli loukannut Fenririä. Fenrir oli mukana Dumbledoren tappo -hyökkäyksessä. Syntyneessä taistelussa hän raatelee Billiä, jolle jää elinikäiset arvet ja halu syödä ennemmin raakaa kuin kypsää lihaa. Ihmissutta Billistä ei kuitenkaan tullut, sillä silloin ei ollut täysi kuu. Voldemortin toisen nousun jälkeen hän johtaa yhtä kaapparijengiä. Hänen kaapparijengi löysi Harryn, Ronin ja Hermionen ja vei heidät Malfoyn kartanoon. Hän osallistui myös Tylypahkan taisteluun.

Harper (Harper)

Tylypahkan oppilas Luihuisten tuvasta. Harper oli Luihuisten huispausjoukkueen etsijä Draco Malfoyn tilalla ottelussa Rohkelikkoja vastaan, kun Draco ilmoitti sairastuneensa. Harper on samalla vuosikurssilla kuin Ginny ja on tämän mukaan ääliö.

Hengist (Hengist of Woodcroft)

Hengist mainitaan suklaasammakko -keräilykorteissa, joissa esitellään kuuluisia noitia ja velhoja. Harry Potter sai kortin ensimmäisellä junamatkallaan Tylypahkaan.

Hereward (Hereward)

Yksi seljasauvan omistajista. Hän otti sauvan isältään Godelotilta ja jätti tämän kuolemaan omaan kellariinsa.

Higgs, Terence (Higgs, Terence)

Luihuisten huispausjoukkueen etsijä. Draco Malfoy tuli myöhemmin hänen tilalleen.

Hokey (Hokey)

Hokey oli rikkaan ja iäkkään noidan, Hepzibah Smithin, kotitonttu. Harry kuvailee tonttua pienimmäksi ja vanhimmaksi näkemäkseen kotitontuksi.

Hooper, Geoffrey (Hooper, Geoffrey)

Geoffrey Hooper oli Harryn viidentenä lukuvuotena koelentämässä Rohkelikkojen huispausjoukkueen pitäjäksi. Ron kuitenkin valittiin pitäjäksi, vaikka Geoffrey lensi paremmin kuin hän. Angelina valitsi Ronin, koska hänen mukaansa Hooper on mahdoton rutisija ja aina urputtamassa jostakin.

Hopkirk, Mafalda (Hopkirk, Mafalda)

Taikuuden sopimattoman käytön viraston apulaissihteeri.

Hornby, Olive (Hornby, Olive)

Oppilas Tylypahkassa 1940 -luvulla. Hän löysi Murjottavan Myrtin ruumiin tyttöjen vessasta. Koulussa Olive kiusasi Myrttiä hänen silmälaseistaan ja Myrtti taasen kummitteli Olivelle basiliskin tapettua hänet. Kummittelu loppui, kun Olive meni taikaministeriöön rutisemaan Myrtin vaaniskelusta.

Hujoppi, Tumppi (Boardman, Stubby)

Tunnetun Rumahiset -yhtyeen laulusolisti. Tumppi vetäytyi julkisuudesta saatuaan iskun nauriista korvaansa Pikku Nortonin seurakuntasalissa järjestetyssä konsertissa. Saivartelija lehdessä Doris Hurpusu väittää, että Sirius Musta olisi todellisuudessa Tumppi Hujoppi, eikä siten voinut tehdä mainittuja rikoksia, koska juuri kyseisenä iltana hän oli viettänyt romanttisen kynttiläillallisen Tumpin kanssa.