Dagworth-Granger, Hector (Dagworth-Granger, Hector)

Hector Dagworth-Granger perusti Liemeilijöiden Mitä Erikoislaatuisimman Seuran.

Damokles (Damocles)

Sudenmyrkkyjuoman keksijä ja Marcus Belbyn setä. Hän oli aikoinaan yksi Horatius Kuhnusarvion oppilaista. Kuhnusarvion mielestä Damokles oli upea velho ja sai Merlinin ritarikunnan kunniamerkin ansaitusti. Marcus Belby kertoo, etteivät hänen isänsä ja Damokles olleet kovin hyvissä väleissä, eivätkä he kovin usein tavanneet toisiaan.

Davies, Roger (Davies, Roger)

Korpinkynnen oppilas (1989 - 1996), huispausjoukkueen kapteeni ja jahtaaja. Neljäntenä lukuvuotena Roger oli joulutanssiaisissa Fleur Delacourin kanssa. Viidentenä lukuvuotena Roger yritti pyytää Cho Changia ulos, mutta sai Cholta pakit.

Dawlish (Dawlish)
Delacour, Apolline (Delacour, Apolline)

Fleur ja Gabrielle Delacourin äiti, naimisissa Herra Delacourin kanssa. Kuvailtu kauniiksi, vaaleahiuksiseksi naiseksi ja taitavaksi kotitalousloitusjen loitsijaksi.

Delacour, Fleur (Delacour, Fleur)

Beauxbatonsin ottelija Kolmivelhoturnajaisissa. Hän on osittain veela.

Delacour, Gabrielle (Delacour, Gabrielle)

Fleur Delacourin pikkusisko.

Delacour, Herra (Delacour, Monsieur)

Fleur ja Gabrielle Delacourin isä, naimisissa Apolline Delacourin kanssa. Kuvailtu lyhyemmäksi ja pulskaksi ja hänellä on pieni, musta teräväkärkinen parta.

Delaney-Podmore, Patrick (Delaney-Podmore, Sir Patrick)

Kummitus, joka johti päätöntä jahtia. Patrick Delaney-Podmore ei huolinut Melkein päätöntä Nickiä mukaan jahtiin, koska tämän pää ei ollut kunnolla irti muusta ruumiista.

Dennis (Dennis)

Jästipoika, joka kuului Dudleyn jengiin. Muita jengiläisiä olivat Piers, Malcolm ja Gordon.

Derrick (Derrick)

Luihuisten huispausjoukkueen lyöjä. ( ? - 1995 )

Derwent, Dilys (Derwent, Dilys)

Dilys Derwent oli noita, joka toimi Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaalan parantajana vuosina 1722-1741. Hän toimi myöhemmin Tylypahkan rehtorina (1741-1768). Dumbledoren mukaan Dilys Derwent ja Everard olivat Tylypahkan maineikkaimpia rehtoreita ja niin kuuluisia, että heidän muotokuvansa riippuivat rehtorin kanslian lisäksi muissakin tärkeissä velholaitoksissa. Rehtorin toimiston seinällä olevassa muotokuvassa Dilys on iäkkään näköinen ja hänellä on pitkät hopeiset hiukset.

Despard, Dragomir (Despard, Dragomir)
Deverill, Barnabas (Deverill, Barnabas)

Yksi seljasauvan omistajista. Hänet surmasi Loxias.

Diggle, Dedalus (Diggle, Dedalus)

Velho, jolla on violetti silinterihattu. Dedalus Diggle kuului alkuperäiseen Feeniksin kiltaan ja oli mukana etuvartiossa saattamassa Harry Potteria turvallisesti Likusteritieltä Feeniksin killan päämajaan Kalmanhanaukio kahteentoista.

Diggory, Amos (Diggory, Amos)

Cedric Diggoryn isä. Hän työskenteli Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosastolla.

Diggory, Cedric (Diggory, Cedric)

Puuskupuhin huispausjoukkueen kapteeni ja etsijä. Cedric Diggory oli poikkeuksellisen komea pojaksi suorine nenineen, tummine hiuksineen ja harmaine silmineen. Cedriciä on myös kuvattu vahvaksi ja hiljaiseksi, sekä luonteeltaan rehdiksi ja vaatimattomaksi.

Cedric oli Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosastolla työskentelevän Amos Diggoryn poika.

Cedric valittiin Tylypahkan edustajaksi kolmivelhoturnajaisiin. Cedric sai surmansa kolmivelhoturnajaisten viimeisen kokeen lopussa Peter Piskuilanin murhattua hänet Voldemortin käskystä.

Syntynyt: 1977, kuoli 24. kesäkuuta 1995
Tupa: Puuskupuh (1989 - 1995)
Hiukset: Tummat
Silmät: Harmaat
Huispaus: Puuskupuhin joukkueen Kapteeni ja etsijä (1993 - 1995)
Taikasauva: Saarnia, Kaksitoista ja neljäsosa tuumaa, jouhi erittäin upean urospuolisen yksisarvisen hännästä

Dillonsby, Ivor (Dillonsby, Ivor)

Rita Luodiko haastatteli häntä kirjaansa ”Albus Dumbledoren elämä ja valheet” varten. Dillonsby väitti, että hän itse oli keksinyt 8 lohikäärmeenveren käyttötarkoitusta, kunnes Dumbledore varasti hänen muistiinpanonsa.

Dimitrov (Dimitrov)

Dimitrov pelasi Bulgarian huispausmaajoukkueen jahtaajana huispauksen 422. maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa Irlannin joukkuetta vastaan.

Dippet, Armando (Dippet, Armando)

Professori Dippet toimi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun rehtorina ennen Albus Dumbledorea. Dippetiä kuvataan kurttuiseksi ja hauraan näköiseksi velhoksi, joka oli muutamaa valkoista hiussuortuvaa lukuun ottamatta kalju. Hänen muotokuvansa roikkuu rehtorin kanslian seinällä muiden entisten rehtorien muotokuvien joukossa. Albus Dumbledore oli yksi niitä harvoja, joille Dippet uskoutui.

Dobby (Dobby)

Dobby on kotitonttu, jolla on vihreät silmät ja pitkä nenä. Dobby on Malfoyn suvun entinen kotitonttu, joka vapautui Lucius Malfoyn heittäessä vahingossa Valedron päiväkirjan ympärillä olleen Harryn sukan Dobbylle Harryn toisena Tylypahka-vuonna.

Dolohov, Antonin (Dolohov, Antonin)

Pitkä- ja kalvakkanaamainen kuolonsyöjä. Antonin Dolohov joutui Voldemortin kukistumisen jälkeen Azkabanin vankilaan Gideon ja Fabian Prewettin raaoista murhista. Taikalakineuvoston oikeudenkäynnissä Igor Irkoroff kertoi nähneensä Dolohovin kiduttaneen jästejä ja niitä, jotka eivät kannattaneet pimeän lordia.

Dolohov oli mukana niiden kymmenen kuolonsyöjän joukossa, jotka pakenivat Azkabanin vankilasta alkuvuodesta 1996 - mukaan lukien Augustus Rookwood ja Bellatrix Lestrange - ja liittyivät uudelleen Voldemortin joukkoihin. Hänet saatiin kiinni taikaministeriön salaperäisyyksien osastolla käydyn taistelun jälkeen.

Doze, Elfias (Doge, Elphias)

Hinkuvaääninen velho, joka kuului Feeniksin kiltaan ja oli mukana etuvartiossa saattamassa Harrya kalmanhanaukio kahtentoista.

Dumbledore, Aberforth (Dumbledore, Aberforth)

Aberforth Dumbledore on Tylypahkan rehtorin, Albus Dumbledoren veli. Aberforth on juron näköinen vanha mies, jolla on paljon pitkää harmaata tukkaa ja partaa. Hän käytti sopimatonta loitsua vuoheen.

Dumbledore, Albus (Dumbledore, Albus)

Tylypahkan omalaatuinen rehtori.

Dumbledore, Ariana (Dumbledore, Ariana)

Ariana oli Albuksen ja Aberforthin nuorin sisar. Arianan ollessa pieni jästipojat löysivät Arianan taikomasta ja pojat vaativat häntä toistamaan saman taian, mutta koska Ariana oli niin nuori hän ei pystynyt uusimaan sitä ja pojat pahoinpitelivät hänet. Ariana traumatisoitui niin pahasti, että häntä alettiin piilotella kotona. Arianan äidin kuoltua Albus ja Aberforth jäivät huolehtimaan hänestä, mutta Ariana kuoli keskelle veljeksien taistelua.

Dumbledore, Kendra (Dumbledore, Kendra)

Albus Dumbledoren äiti. Kendralla oli puolisonsa Percival Dumbledoren kanssa kolme lasta: Albus, Aberforth ja Ariana.

Dumbledore, Percival (Dumbledore, Percival)

Albus Dumbledoren isä. Hänellä puolisonsa Kendra Dumbledoren kanssa kolme lasta: Albus, Aberforth ja Ariana.

Dursley, Dudley (Dursley, Dudley)

Dudley Dursley on Harry Potterin pilalle hemmoteltu serkku, joka on tottunut saamaan vanhemmiltaan Vernon ja Petunia Dursleyltä kaiken haluamansa. Suunnattoman lihavan ja possumaisen Dudleyn harrastuksiin kuuluvat televisio, tietokonepelit, herkkujen ja purilaisten syönti sekä Harryn kiusaaminen.

Dursley, Petunia (Dursley, Petunia)
Dursley, Vernon (Dursley, Vernon)

Harry Potterin tädin, Petunia Durleyn, aviomies ja Dudley-serkun isä.