Irveta (Gringotts)

Noitien ja Velhojen käyttämä pankki, joka sijaitsee Viistokujalla.Tapahtumia

Harry Potter ja Viisasten kivi
Ron kertoi Harrylle Tylypahkan junassa, miten Päivän Profeetassa kohistiin siitä, että joku oli yrittänyt ryöstää tarkoin vartioidun holvin Irvetan pankissa. (Luku 6: Laituri yhdeksän ja kolme neljännestä )
Harry lukee Päivän Profeetasta repäistystä artikkelista, kuinka Irveta -pankkiin 31. heinäkuuta tehdyn murron tutkimukset jatkuvat. Murron suorittajiksi epäiltiin tuntemattomia pimeyden velhoja tai noitia. Irvetan maahisten mukaan mitään ei kuitenkaan viety, koska holvi oli tyhjennetty aikaisemmin samana päivänä. (Luku 8: Juomamestari )
Hermione epäilee, että Hagridin kolmipäinen koira vartioi viisasten kiveä. Hermionen mukaan Nicolas Flamel olisi pyytänyt ystäväänsä Dumbledorea pitämään viisasten kiveä tallessa, koska epäili että joku tavoittelee sitä, ja siksi kivi oltaisiin siirretty Irvetasta Tylypahkaan. Harry epäilee Kalkaroksen tavoittelevan kiveä. (Luku 13: Nicolas Flamel )
Professori Orave kertoo Harrylle, kuinka Voldemort oli ollut hyvin pettynyt häneen, koska hän ei ollut onnistunut varastamaan viisasten kiveä Irvetasta. Voldemort oli rankaissut Oravea ja päättänyt että häntä oli vahdittava tiiviimmin. (Luku 17: Kaksikasvoinen mies )
(Luettu 17168 kertaa)