Derwent, Dilys (Derwent, Dilys)

Dilys Derwent oli noita, joka toimi Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaalan parantajana vuosina 1722-1741. Hän toimi myöhemmin Tylypahkan rehtorina (1741-1768). Dumbledoren mukaan Dilys Derwent ja Everard olivat Tylypahkan maineikkaimpia rehtoreita ja niin kuuluisia, että heidän muotokuvansa riippuivat rehtorin kanslian lisäksi muissakin tärkeissä velholaitoksissa. Rehtorin toimiston seinällä olevassa muotokuvassa Dilys on iäkkään näköinen ja hänellä on pitkät hopeiset hiukset.Tapahtumia

Harry Potter ja Feeniksin kilta
Harry kertoo Dumbledorelle Arthur Weasleyn haavoittuneen vakavasti. Dumbledore lähettää Everardin ja Dilysin etsimään Arthuria eri velholaitoksissa olevien maalaustensa kautta. Everardin tehtäväksi tulee antaa hälytys ja varmistaa, että oikeat ihmiset löytävät Arthurin. (Luku 21: Käärmeen silmä )
Dilys palaa takaisin rehtorin kansliassa olevaan muotokuvaansa ja kertoo Dumbledorelle nähneensä kuinka Arthur kannettiin hänen Pyhässä Mungossa sijaitsevan muotokuvansa ohi. Dilysin mukaan Arthur näytti huonolta. (Luku 21: Käärmeen silmä )
(Luettu 15813 kertaa)