Avada Kedavra (Avada Kedavra)

Tappokirous, joka aiheuttaa välittömän kuoleman. Kirousta ei voi torjua, eikä siihen ole vastakirousta. Avada Kedavra on yksi kolmesta anteeksiantamattomasta kirouksesta ja jos sen langettaa toiseen ihmiseen, saa elinkautisen rangaistuksen Azkabanin velhovankilassa. Ainoa joka on selvinnyt kirouksesta, on Harry Potter. Hänen äitinsä rakkaus sai kirouksen kimpoamaan takaisin sen loitsijaan, Voldemortiin.Tapahtumia

Aikaisempia tapahtumia
Harryn ollessa yksivuotias, Voldemort murhaa James ja Lily Potterin heidän kodissaan Godrickin Notkossa. Yrittäessään surmata Harryn, Avada Kedavra -kirous kimpoaa häneen itseensä, ja hänen ruumiillinen olomuotonsa tuhoutuu jättäen vain voimattoman sielun harhailemaan. ( Vuosi 1981 )
Harry Potter ja liekehtivä pikari
Voldemort murhaa Frank Brycen käyttämällä todennäköisesti avada kedavra -loitsua ( Vihreä valon välähdys ). (Luku 1: Valedron talo )
Peter Piskuilan eli Matohäntä murhaa Cedric Diggoryn Voldemortin käskystä Harryn silmien edessä. Piskuilan käyttää murhassa avada kedavra -loitsua. (Luku 32: Liha, veri ja luu )
(Luettu 24828 kertaa)